Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Η Σφαγή της Κανδάνου(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ APOPIGADIFREEDOM

Ο αφανισμός της Κανδάνου(Βίντεο)

Στις 3 Ιουνίου 1941 οι γερμανοί κατακτητές κατέστρεψαν ολοσχερώς το χωριό Κάνδανος Χανίων και εκτέλεσαν 180 από τους κατοίκους του, σε αντίποινα για την αντίσταση που πρόβαλαν κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης (20 -31 Μαΐου 1941). Πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά εγκλήματα πολέμου των Γερμανών στην Ελλάδα.

Η Κάνδανος ή Κάντανος βρίσκεται στο κέντρο του Νομού Χανίων, στο δρόμο που συνδέει τα Χανιά στα βόρεια με την Παλαιόχωρα στα νότια. Βομβαρδίστηκε από τις πρώτες ημέρες της γερμανικής εισβολής στη μεγαλόνησο, επειδή η περιοχή θεωρήθηκε στρατηγικής σημασίας για τις επιχειρήσεις τους. Στις 23 Μαΐου ένα μηχανοκίνητο απόσπασμα προσπάθησε να την καταλάβει, αλλά οι ντόπιοι με αυτοσχέδια όπλα κατόρθωσαν να τους απωθήσουν. Την επόμενη ημέρα οι Γερμανοί επανήλθαν με υπέρτερες δυνάμεις και στις 25 Μαΐου κατέλαβαν το χωριό, ενώ οι κρήτες μαχητές διασκορπίστηκαν στα γύρω βουνά.

Τουρκικό αεροσκάφος έκανε κύκλους πάνω από τη Λευκωσία

Λόγω της κακοκαιρίας

Κύκλους πάνω από τη Λευκωσία έκανε σήμερα το μεσημέρι τουρκικό αεροσκάφος της εταιρείας «Πήγασος», λόγω της κακοκαιρίας.

Το αεροπλάνο κατευθυνόταν προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ενώ προερχόταν από τα Άδανα της Τουρκίας.

Λόγω της κακοκαιρίας όμως, αναγκάστηκε να

Η Κύπρος λίγο πριν την ...ένταξη στο ΝΑΤΟ – Αλλαγή του γεωστρατηγικού σκηνικού – Επίκειται μεγάλη «σφαγή» Ρωσίας-ΗΠΑ

Αλλάζει άρδην το γεωστρατηγικό σκηνικό στη Ν.Α. Μεσόγειο καθώς η Κύπρος αναγορεύεται πλέον σε «ζωτικός στρατηγικός σύμμαχος» των ΗΠΑ! Απίστευτο και όμως αληθινό. Μαζί με το νομοσχέδιο για άρση εμπάργκο όπλων, είναι πολύ πιθανό να δούμε την ένταξη Κύπρου και Ισραήλ στο ΝΑΤΟ και αυτό λόγω υδρογονανθράκων. 
Πρόσω ολοταχώς η Λευκωσία προς εφαρμογή του δόγματος Κασουλίδη που θέλει την Κύπρο «να αποτελεί το εξωτερικό σύνορο της Ε.Ε. και του δυτικού κόσμου στην περιοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Μήνυμα της Ελλάδας σε Ζάεφ: Περιμένουμε να κάνει το αποφασιστικό βήμα - ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ(Βίντεο)

«Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει από τον κ. Ζάεφ να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, η μπάλα βρίσκεται στο δικό τους τερέν».
Αυτό είναι το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης προς τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, όπως το εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, για τη διαπραγμάτευση σχετικά με το ονοματολογικό, μιλώντας στο «Kontra».

Ο Άσαντ θα πάει στη Β. Κορέα για να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν - Θα είναι ο πρώτος αρχηγός κράτους που θα γίνει δεκτός στη «Λαοκρατική Δημοκρατία»

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ σκοπεύει να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα για να συναντηθεί με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ θα είναι ο πρώτος αρχηγός κράτους που θα γίνει δεκτός από τον Κιμ στη χώρα του.
«Θα επισκεφθώ τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας και θα συναντηθώ (…) με τον Κιμ Γιονγκ Ουν» είπε ο Σύρος πρόεδρος, χρησιμοποιώντας το επίσημο όνομα της Βόρειας Κορέας.