Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Λιχαδονήσια: Οι Μπαχάμες της Ελλάδας - Η βίαιη πλευρά τους(Βίντεο)

Χρήστος Δεμέτης
Από το news247

Πώς δημιουργήθηκαν τα παραδεισένια Λιχαδονήσια - Μια πτήση πάνω από τις "Μπαχάμες της Ελλάδας"

Επιστροφή στα Λιχαδονήσια, στον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο. Βρίσκονται ανάμεσα στα Καμένα Βούρλα και στην Εύβοια και δικαίως τα αποκαλούν "Μπαχάμες της Ελλάδας" λόγω των εκπληκτικών νερών τους.

Απίστευτο: Η Τουρκία πουλά αρχαία ελληνική πόλη για 5,6 εκατ. λιρες

Η αρχαία ελληνική πόλη της Βαργυλίας βγαίνει στην αγορά για 5,6 εκατομμύρια λίρες γράφουν οι Times σε ανταπόκρισή τους από την Κωνσταντινούπολη!
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η αρχαία ελληνική πόλη της Βαργυλίας που βρίσκεται κοντά στο τουρκικό θέρετρο της Αλικαρνασσού, έχει βγει προς πώληση από το 2015, αλλά καθώς δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα αγοραστής, η τιμή μειώθηκε κατά 1,5 εκατομμύριο λίρες.
Ο χώρος των 330 στρεμμάτων περιλαμβάνει θέατρο, ακρόπολη και νεκρόπολη και αφού ποτέ δεν έχει ανασκαφεί πλήρως, θα μπορούσε να έχει πολλούς θησαυρούς κρυμμένους κάτω από τη γη.

Guardian: Αν οι Βρυξέλλες δεν υποχωρήσουν από την λιτότητα, έρχεται η καταστροφή για την ΕΕ - ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Αν οι Βρυξέλλες δεν υποχωρήσουν, η καταστροφή προσεγγίζει την Ιταλία και την Ε.Ε, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.
«Η λιτότητα έχει δημιουργήσει μια πολιτική στροφή εναντίον του ευρώ και της ίδιας της Ε.Ε. από την Ελλάδα μέχρι την Ιταλία και οι Βρυξέλλες πρέπει να σταματήσουν την εξάπλωση. Η νέα ιταλική κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με τους κανόνες της Ευρωζώνης.

Χάος στις συναλλαγές με κάρτες VISA στην Ευρώπη – Μπλόκαρε το σύστημα

Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη Βρετανία, όμως έχει επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης – Η VISA «διερευνά την αιτία και εργάζεται να διορθώσει το πρόβλημα» - Προβλήματα στις συναλλαγές και στην Ελλάδα
Ένα πρωτοφανές χάος έχει πυροδοτήσει το μπλοκάρισμα του συστήματος πληρωμής καρτών VISA, που ξεκίνησε από τη Βρετανία όμως επεκτείνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη Visa, ορισμένες κάρτες δεν γίνονται αποδεκτές, ενώ εξετάζει τα αίτια.