Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Αρχαίο κόμικ εντοπίστηκε σε τάφο του 1ου αιώνα μ.Χ. στην Ιορδανία

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια αρχαία μορφή κόμικ σε έναν τάφο στη βόρεια Ιορδανία. Ο αρχαίος αυτός τάφος που χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. εντοπίστηκε κατά λάθος τον Νοέμβριο του 2016 στη διάρκεια οδικών εργασιών στην πόλη Μπάιτ Ρας της Ιορδανίας. Έκτοτε οι αρχαιολόγοι ερευνούν το συγκρότημα αυτό που αποτελείται από δύο μεγάλους ταφικούς θαλάμους στους οποίους υπάρχει μια σαρκοφάγος από βασάλτη.
Όμως η ομάδα του Γάλλου αρχαιολόγου Ζουλιέν Αλικό θεώρησε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις τοιχογραφίες που στολίζουν τους τοίχους και την οροφή του τάφου.

Σχίσμα: Η Εκκλησία της Ρωσίας διέκοψε τους δεσμούς της με το Πατριαρχείο

Τους δεσμούς της με το Πατριαρχείο αποφάσισε να διακόψει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας συνεδρίασε για πρώτη φορά στην ιστορία εκτός Ρωσίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη κκ. Κυρίλλου στο Μινσκ της Λευκορωσίας.
Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε συνέχεια της απόφασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην ουκρανική Εκκλησία, αποφάσισε τη διακοπή κάθε δεσμού με το Οικουμενικό Πατριαρχείου.

Τα παίζει όλα για όλα ο Ερντογάν: Η Άγκυρα αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία σε Κρήτη–Δωδεκάνησα: Ενισχύει εσπευσμένα το οπλοστάσιο της με νέα ΑΝΚΑ

Τα δίνει όλα πλέον ο Ερντογάν στην Α.Μεσόγειο προσπαθώντας να ακυρώσει την συμφωνία της Ελλάδος με την αμερικανική εταιρεία EXXON δυτικά της Κρήτης, εμπλέκοντας και την Λιβύη στα σχέδια του.

Αυτή η κατάσταση αποτελεί πραγματικά ακόμα πιο άσχημη εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά.

Την ίδια στιγμή η εκτελεστική επιτροπή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας (SSM), αποφάσισε την εσπευσμένη κατασκευή 22 μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων με πυραύλους που θα χρησιμοποιηθούν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, τη χωροφυλακή και τη MIT.

Ιταλία: Σκελετός 10χρονου «βαμπίρ» προβληματίζει τους αρχαιολόγους(Βίντεο)

Αντιμέτωποι με ένα μυστηριώδες εύρημα βρέθηκαν αρχαιολόγοι σε ένα ρωμαϊκό νεκροταφείο στην Ιταλία, καθώς έφεραν στο φως το σκελετό ενός 10χρονου παιδιού… βαμπίρ!

Ο σκελετός του μικρού παιδιού εντοπίστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνας και του Στάνφορντ.
«Δεν έχω ξαναδεί τίποτα σαν αυτό. Είναι εξαιρετικά μυστηριώδες και περίεργο», δήλωσε ο αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Ντέιβιντ Σόρεν.
Όπως έγινε γνωστό, στο στόμα του παιδιού είχε τοποθετηθεί μια πέτρα, με τους αρχαιολόγους να εκτιμούν ότι αυτό έγινε σκοπίμως ώστε να μην «αναστηθεί» και να μην μεταφέρει ασθένειες στους ζωντανούς. Στοιχεία που συνέλεξαν οι ειδικοί από τα οστά και την οδοντοστοιχία του παιδιού δείχνουν πως είχε πεθάνει από ελονοσία.

Στις 29 Οκτωβρίου η γεώτρηση της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Στις 29 Οκτωβρίου, κατά την εθνική γιορτή της Τουρκίας, στα ανοικτά της Αλάνιας θα ξεκινήσει η πρώτη γεώτρησή της στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Ενέργειας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Νετζντέτ Παμίρ στο Sputnik, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Νετζντέτ Παμίρ αποκάλυψε ότι «αυτή είναι η ημερομηνία που έχει δοθεί» και η γεώτρηση θα διαρκέσει πέντε μήνες στα ανοιχτά της Αλάνιας και στη συνέχεια το γεωτρύπανο θα πάει ανοικτά της Φινίκε.

«Εάν βρεθεί φυσικό αέριο- κάτι για το οποίο υπάρχει μεγάλη ελπίδα, καθώς έχουν γίνει τρισδιάστατες και δισδιάστατες έρευνες- τότε θα ενισχυθεί

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Ταινία στα Σκόπια εμφανίζει τον Χριστό στο χάρτη της «Μακεδονίας του Αιγαίου»(Βίντεο)

Σκόπια | ταινία: Υπέρτατη πρόκληση και προσβολή από τους Σκοπιανούς απέναντι στα σύμβολα της Ορθοδοξίας – Αλυτρωτικός «αχταρμάς» και ύβρις προς το πρόσωπο – σύμβολο της Χριστιανοσύνης μέσα από το απαράδεκτο φιλμ του Σκοπιανού σκηνοθέτη Γιάνι Μποζάτζι υπό τον τίτλο «Χλευάζοντας τον Χριστό».
Ξεπέρασαν κάθε όριο ανηθικότητας και πρόκλησης πλέον οι Σκοπιανοί, φτάνοντας στο σημείο να συγχέουν την Τέχνη με την ύβρη και να τολμούν να προσβάλλουν με το πιο χυδαίο τρόπο, το πρόσωπο – σύμβολο της απανταχού Χριστιανοσύνης, τον Ιησού Χριστό.

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Ουδεμία λύση χωρίς την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών - «Δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό που λένε οι δύο αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ»

«Πρέπει να γίνει κατανοητό στα Σκόπια, ότι δεν υπάρχει ουδεμία λύση χωρίς την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, στο οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα.
Το ζήτημα της ΠΓΔΜ ήταν το πρώτο θέμα που απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, μετά τα αποτελέσματα του συμβουλευτικού δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου. Εξερχόμενος του Συμβουλίου, ο Ν. Κοτζιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: