Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Ταινία στα Σκόπια εμφανίζει τον Χριστό στο χάρτη της «Μακεδονίας του Αιγαίου»(Βίντεο)

Σκόπια | ταινία: Υπέρτατη πρόκληση και προσβολή από τους Σκοπιανούς απέναντι στα σύμβολα της Ορθοδοξίας – Αλυτρωτικός «αχταρμάς» και ύβρις προς το πρόσωπο – σύμβολο της Χριστιανοσύνης μέσα από το απαράδεκτο φιλμ του Σκοπιανού σκηνοθέτη Γιάνι Μποζάτζι υπό τον τίτλο «Χλευάζοντας τον Χριστό».
Ξεπέρασαν κάθε όριο ανηθικότητας και πρόκλησης πλέον οι Σκοπιανοί, φτάνοντας στο σημείο να συγχέουν την Τέχνη με την ύβρη και να τολμούν να προσβάλλουν με το πιο χυδαίο τρόπο, το πρόσωπο – σύμβολο της απανταχού Χριστιανοσύνης, τον Ιησού Χριστό.

Η ταινία υπό τον τίτλο «Mocking of Christ» (ελληνική μετάφραση: «Χλευάζοντας τον Χριστό») του Σκοπιανού σκηνοθέτη Γιάνι Μποζάτζι, κάνει ήδη το γύρο του κόσμου στις κινηματογραφικές αίθουσες και στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου, συνιστώντας ένα φιλμ – ανοσιούργημα κατά της Ορθοδοξίας, με απαράδεκτες κι αλυτρωτικές αναφορές για δήθεν ύπαρξη δύο «Μακεδονιών» (!)
jani bozadzi
Ο Σκοπιανός σκηνοθέτης της ταινίας, Γιάνι Μποζάτζι
Το πλέον απίστευτο είναι ότι η ταινία αυτή, αν και λογοκρίθηκε στα Σκόπια, φαίνεται πως τυγχάνει της αμέριστης υποστήριξης του Δήμου Αθηναίων και του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη.
Η ταινία υποστηρίχτηκε απο την προηγούμενη κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι στα Σκόπια, αλλά ο Ζόραν Ζάεφ την απαγόρευσε εξαιτίας της προωθούμενης Συμφωνίας των Πρεσπών.
Και μόνο η αφίσα της ταινίας είναι απαράδεκτη: Σε αυτή αναπαρίσταται ένας άνδρας «σταυρωμένος» πάνω σε μια πινακίδα υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο αυτοκινητόδρομος αυτός «χωρίζει την Μακεδονία στα δύο». Ο αλυτρωτικός «αχταρμάς» σε όλο του το μεγαλείο!
mocking christ

Η υπόθεση του έργου

Ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, ένας διάσημος δημοσιογράφος ενός γαλλικού πολιτικού περιοδικού επιστρέφει στη γεννέτειρά του στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, Λάζαρο, ο οποίος έζησε σαν πολιτικός πρόσφυγας στα Σκόπια.
Στο έργο παρουσιάζεται μεθοδικά η μόνιμη σκοπιανή επιχειρηματολογία κατά της χώρας μας, για αφανισμό της ανύπαρκτης «μακεδονικής» μειονότητας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά υπάρχουν και ισχυρές αναφορές κατά της αλβανικής κοινότητας των Σκοπίων παρουσιάζοντας τη δράση των των UCKάδων κατά της … «Μακεδονίας».
Ο κεντρικός ήρωας δολοφονείται, με «σταύρωση», σε μία πινακίδα υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα, που σύμφωνα με το έργο «χωρίζει την Μακεδονία στα δύο».

Δείτε παρακάτω το κατάπτυστο τρέιλερ της ταινίας:

Ποιος είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας

Σύμφωνα με το βιογραφικό του που παρουσιάζεται στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Γιάνι Μποζάτζι υπήρξε παραγωγός κυρίως σε δικές του ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα. Ο ίδιος δηλώνει τηλεοπτικός παραγωγός σε ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ για το Κανάλι 5 της τηλεόρασης των Σκοπίων.
Γεννημένος στα 1970 στη Στρούμιτσα, ο Μποζάτζι δηλώνει «παιδί μεταναστών που διέφυγαν στη Μακεδονία κατά τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο».
Έχει τελειώσει σπουδές Θεάτρου και Κινηματογράφου στη Βουλγαρία και δηλώνει συγγραφέας, παραγωγός και σκηνοθέτης.
Και Έλληνες ηθοποιοί στο κινηματογραφικό ανοσιούργημα του Μποζάτζι
Η ταινία «Mocking of Christ», σε σκηνοθεσία του Γιάνι Μποζάτζι, διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ πρόσφατα και μάλιστα κέρδισε και μνεία πρωτοπορίας. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο εν λόγω Φεστιβάλ η ταινία φιγουράρει ως «Μακεδονική»!
Μάλιστα, σκηνές του έργου γυρίστηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Φλώρινα, ενώ μεταξύ των πρωταγωνιστών, βρίσκεται και η Ελληνίδα ηθοποιός, Ιωάννα Πηλιχού.
Και τα ερώτηματα πλέον είναι απλά:
  • Θα αντιδράσει κανείς απέναντι σε αυτή την ύβρη που τάχα προωθεί «μοντέρνες» ή δήθεν προχωρημένα μηνύματα;
  • Θα σταματήσει, επιτέλους, να ανέχεται η ελληνική πλευρά τον κάθε ανιστόρητο και αδαή να βαφτίζει ως «τέχνη» έργα που προωθούν αλυτρωτικά μηνύματα κούφιου μεγαλοϊδεατισμού και προσβάλλουν τα ιερά και τα όσια της Ορθοδοξίας;
Επιτέλους, υπάρχει κι ένα όριο! Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει!

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου