Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Επανάσταση 1821: Η κατάληψη της Πάτρας και η πολιορκία της Καλαμάτας

Σαν σήμερα, στις 22 Μαρτίου 1821, οι Έλληνες αγωνιστές καταλαμβάνουν την Πάτρα και πολιορκούν την Καλαμάτα.
Οι Έλληνες Επαναστάτες έχουν ξεκινήσει τον αγώνα της απελευθέρωσης με τολμηρές επιθετικές ενέργειες.
Στις 22 Μαρτίου 1821 οι Έλληνες αγωνιστές μπαίνουν στην Πάτρα.
Ο Ι. Παπαδιαμαντόπουλος και ο Ανδρέας Λόντος υψώνουν επαναστατική σημαία
(κόκκινη με μαύρο σταυρό στη μέση).
Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός κατασκευάζει ξύλινο σταυρό, τον οποίο τοποθετεί στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στο σταυρό αυτό ορκίζονται οι επαναστάτες.

Γέμισε η Μεσόγειος με ρωσικά υποβρύχια, φρεγάτες και αντιτορπιλικά

Έντονη κινητικότητα των ρωσικών αεροναυτικών δυνάμεων στη Συρία αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Jane’s 360 που ειδικεύεται σε θέματα στρατιωτικών πληροφοριών, ένα υπερσύγχρονο υποβρύχιο 636.3 ‘Kilo’ πέρασε από τον Βόσπορο στη Μαύρη Θάλασσα και έφτασε στη Μεσόγειο στις 14 Μαρτίου.
Μια μέρα αργότερα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το Stary Oskol, ένα άλλο υποβρύχιο που εξυπηρετεί την 4η Ανεξάρτητη Υποβρυχιακή Ταξιαρχία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ετοιμάζεται να «βγει στις θάλασσες».

Έρευνα για τη σύλληψη της 90χρονης στη Θεσσαλονίκη διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Η γυναίκα κρατήθηκε με τις ώρες γιατί πούλαγε τα τερλίκια που έπλεκε. Οι εικόνες της γυναίκας μέσα από το τμήμα έχουν προκαλέσει σάλο. Η γυναίκα δεν έχει πόρους ζωής και θέλησε να πουλήσει τα πλεχτά της για ένα κομμάτι ψωμί.

Η παρέμβαση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά την έκταση που πήρε το θέμα.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα προσπαθήσει τώρα να «μαζέψει» τα ασυμμάζευτα.


Γιατί πώς να διορθώσει κάποιος το γεγονός, ότι μια γυναίκα 90 ετών, μεταφέρθηκε στο τμήμα και ταλαιπωρήθηκε (ήπιε μόνο ένα νερό όλες τις ώρες που ήταν εκεί) γιατί προσπάθησε να πουλήσει τις παντόφλες που πλέκει.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητη σύλληψη 90χρονης γιαγιάς που πουλούσε παντόφλες σε λαϊκή αγορά – Ξεσπάει η κόρη της (Βίντεο -Φωτο)

Η 90χρονη συνελήφθη και παρέμεινε στα χέρια των αστυνομικών επί 12 ολόκληρες ώρες. "Την κρατούσαν για ώρες νηστική και δεν της έδιναν ούτε νερό" λέει η κόρη της. Η γιαγιά πουλούσε τις παντόφλες που έφτιαχνε η ίδια στους Αμπελόκηπους. Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν αίσθηση και αντιδράσεις.
Η σύλληψη της 90χρονης, έγινε χθες το μεσημέρι (21-03-2019) σε λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Αιτία το γεγονός ότι πουλούσε χωρίς άδεια, για να βγάλει τα προς το ζην, τερλίκια.
Τα τερλίκια, είναι τα μάλλινα παπουτσάκια για το σπίτι που πλέκουν οι παλιές Πόντιες.

Πάιατ: Η Ελλάδα στο κέντρο των εναλλακτικών ενεργειακών διαδρομών της Ευρώπης - «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον στόχο της περαιτέρω διασύνδεσης συνεργατών στην Ανατολική Μεσόγειο»

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των περιφερειακών προσπαθειών για να διασφαλιστούν εναλλακτικές (ενεργειακές) διαδρομές και προμήθειες προς την Ευρώπη» τόνισε, αναφερόμενος στα ενεργειακά, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ (Geoffrey Pyatt), σε γραπτό μήνυμα του προς το 1ο συνέδριο, με τίτλο «Κύπρος - Ελλάδα - Ισραήλ: Έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων», που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Κοζάνη.
«Η ενέργεια και ειδικότερα η ανάπτυξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο

Έξοδος άνευ συμφωνίας, έξοδος μετά συμφωνίας ή απλώς ματαίωση του διαζυγίου στο Brexit - Οι ενδεχόμενες συνέπειες σε κάθε εκδοχή της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ

Η χθεσινή εμφάνιση της Τερέζα Μέι στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η προσπάθειά της να πείσει τους 27 εταίρους της να της δώσουν την παράταση του Άρθρου 50 μέχρι την 30ή Ιουνίου περιγράφεται στο ρεπορτάζ των Jennifer Rankin και Daniel Boffey για την εφημερίδα Guardian:
«Ηταν 90 λεπτά του τίποτε. Δεν αποσαφήνισε ούτε αν οργανώνει ψηφοφορία. Ερωτήθηκε τρεις φορές τι θα κάνει αν χάσει την ψηφοφορία και δεν μπορούσε να πει. Ηταν φοβερό. Φρικτό. Ηταν όλο υπεκφυγές ακόμη και με τα δικά της μέτρα», αναφέρεται στο ρεπορτάζ που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές.

Δεν υπάρχει λόγος να μην αντισταθούμε - Το μήνυμα των ευρωπαϊκών εκλογών

Δεν υπάρχει λόγος να μην αντισταθούμε
Του Ν. Λυγερού

Ο καθένας στο επίπεδό του με τις προσβάσεις του μπορεί να παράγει ένα έργο για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Δεν υπάρχει λόγος να μην αντισταθούμε. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την Μακεδονία μας επειδή η κυβέρνηση θα ήθελε να τη θάψει μέσα στη λήθη μέσω του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Δεν πρόκειται να παραδώσουμε την ΑΟΖ μας στα χέρια της Τουρκίας επειδή το θέλει η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το Κυπριακό επειδή δεν αγγίζει τον σταλινισμό. Είμαστε Έλληνες κι έχουμε μάθει να αντιστεκόμαστε και να μην γονατίζουμε μπροστά στους εχθρούς.

Από τα κοινωνικά δίκτυα στις ανθρώπινες σχέσεις - Κυβέρνηση ενάντια στην Ομογένεια

Από τα κοινωνικά δίκτυα στις ανθρώπινες σχέσεις
Του Ν. Λυγερού

Δομικά τα κοινωνικά δίκτυα είναι φτιαγμένα για τα άτομα που είχαν δυσκολίες για ν’ αποκτήσουν ανθρώπινες σχέσεις. Έτσι εμφανίστηκαν ανώνυμα συστήματα που βασίζονται στις ανοικτές και μαζικές συναλλαγές. Όμως αυτός ο φανατισμός οδήγησε στην ουσιαστική απουσία σχέσης μεταξύ συγγραφέα και αναγνωστών. Η ανοιχτή εξομολόγηση του καθενός για το καθετί, άρχισε να κουράζει τους ακροατές. Έτσι σιγά σιγά δημιουργείται μια νέα αλλαγή φάσης που βασίζεται στην πιο άμεση σχέση του αποστολέα και του αποδέκτη. Δεν πρόκειται πια για μία τυφλή

Μετά το Σκοπιανό έρχεται η ΑΟΖ - Οι ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου δεν είναι για πούλημα - Οι δομικές δυσκολίες του Brexit

Μετά το Σκοπιανό έρχεται η ΑΟΖ
Του Ν. Λυγερού

Όταν βλέπουμε με ποιον τρόπο χειρίστηκε και διαχειρίζεται το Σκοπιανό η κυβέρνηση, μόνο που σκέφτεται να μιλήσει για το θέμα της ΑΟΖ είναι ήδη σήμα κινδύνου. Όταν θα αρχίσει να μιλά για τις ακτές της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε και η Κύπρος που σε επίσημο επίπεδο αδιαφόρησε για το θέμα του Σκοπιανού, θα φοβηθεί. Διότι το σκεπτικό του κυβερνώντος κόμματος είναι ριζικά διαφορετικό από την προηγούμενη κυβέρνηση που προωθούσε τα κοινά συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου.