Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Υπήρξε στην αρχαιότητα πυρηνικός πόλεμος;

Συνταρακτικά ευρήματα σε διάφορες περιοχές της Γης αποδεικνύουν πως στην αρχαιότητα υπήρξε ένας πολιτισμός που είχε στη διάθεσή του πυρηνικά όπλα. Αυτά έγιναν η αιτία της καταστροφής του...  Η άποψη ότι η
ανθρωπότητα δεν φθάνει για πρώτη φορά στα παρόντα τεχνολογικά και επιστημονικά επίπεδα είναι πολύ διαδεδομένη σε ορισμένους κύκλους .
Ακόμα και ο ίδιος ο Αϊνστάϊν είχε πει κάποτε πως «τα αρχαία πειράματα έγιναν για άλλη μια φορά, οι παλιές γνώσεις ανακαλύφθηκαν εκ νέου».

Σύμφωνα με τις σχετικές θεωρίες ο άνθρωπος έχει φθάσει πολλές φορές στο απόγειο της πολιτισμικής και τεχνολογικής του εξέλιξης αλλά εξ αιτίας κάποιας καταστροφής έχει οπισθοδρομήσει και έχει αρχίσει πάλι από την αρχή.

«Δεν θέλουμε να είμαστε πια μουσουλμάνοι θέλουμε να γίνουμε Χριστιανοί»!

Από το ksipnistere
 
Τούρκοι λένε σε Έλληνες επισκέπτες: «Ο τόπος αυτός είναι δικός σας».

Ο φανατισμός των Ισλαμιστών στην Τουρκία δεν επιτρέπει διαφοροποιήσεις ειδικά σε θέματα θρησκείας. Αυτό όμως που δεν επετεύχθη με
«ζεϊμπέκικα και κουμπαριές» το πράττει η Ορθοδοξία αφού είναι έκδηλο σε πολλούς Τούρκους το Ορθόδοξο υπόβαθρο. Αν καί οι λιγοστοί Σελτζούκοι άλλαξαν τον εθνοθρησκευτικό χαρακτήρα εκατομμυρίων Ελλήνων (Μικρασίας, Θράκης, Πόντου κ.α.) που λόγω βίας ή συμφερόντων εξισλαμίσθηκαν ακόμα και επιφανειακά, σήμερα μία κρυμμένη Ορθόδοξη θρησκευτικότητα εκδηλώνεται από τους απογόνους τους. Οι κρυπτοχριστιανοί αποτελούν για το Πατριαρχείο ένα κρυφό ποίμνιο τραγικών θυμάτων μιας αυταρχικής διοίκησης αιώνων.

Καταστροφικός ο σχιστόλιθος για το περιβάλλον

Του Ν. Λυγερού

Η Πολωνία επανέρχεται στις εκτιμήσεις της με την εξόρυξη του σχιστόλιθου, γιατί δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα που πέτυχαν στην Αμερική. Κάθε τύπος σχιστόλιθου έχει ανάγκη από μια ειδική μεθοδολογία εξόρυξης. Αλλά το πρόβλημα για όλες τις περιπτώσεις είναι ότι η εξόρυξη του σχιστόλιθου είναι καταστροφική και επικίνδυνη για το περιβάλλον. Έτσι η Γαλλία σταμάτησε και τις 31 άδειες που είχε εκδώσει μετά από τα πρώτα προβλήματα. Στην Εσθονία έχουν απαράδεκτες επιπτώσεις σε λίμνη από την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης. Η μεθοδολογία της υπερθέρμανσης για την απελευθέρωση των υδρογονανθράκων απελευθερώνει και ενώσεις θείου, αζώτου και οξυγόνου.

Όταν είσαι στη Θράκη

Του Ν. Λυγερού

Όταν είσαι στη Θράκη είναι απαράδεκτο να μην μιλάς για τον ζεόλιθο που θα αλλάξει τα δεδομένα της μιζέριας, είναι απαράδεκτο να μην αναφερθείς στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, να μην προωθήσεις την ενεργοποίηση του τρένου. Γιατί αν νιώθεις τους Θρακιώτες και τους αγαπάς πραγματικά, πρέπει να ξέρεις ότι όταν ήταν παιδιά χωρίς γνώσεις, το μόνο που ήθελαν ήταν να φύγουν από τη Θράκη, όμως με την πάροδο του Χρόνου και με την παρέμβαση των Δασκάλων, πολλά από αυτά τα αθώα παιδιά έγιναν Δίκαιοι που προστατεύουν τη Θράκη, που την θέλουν ελεύθερη και όχι στο περιθώριο. Γιατί ξέρουν για την αξία της και πώς συνδέεται με το Βυζάντιο.

Έτος 2015: Αλλαγές και εντάσεις σε Ρωσία, Ιράν και Ελλάδα

Μετά από μια σειρά δραματικών γεγονότων που σημάδεψαν το 2014 τον πλανήτη, εισερχόμαστε τώρα στα πρόθυρα της σύγκρουσης, στην οποία δεν θα υπάρξει ουδετερότητα, όπως γράφουν οι αναλυτές οι οποίοι είναι απαισιόδοξοι για το 2015.

Από το προηγούμενο έτος παρέμειναν άλυτα προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως θα προκαλέσουν εντάσεις μεταξύ των ηγετών του κόσμου, καθώς και τεταμένες σχέσεις μεταξύ των κρατών.

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν, η ρωσική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη σε σημαντικές προκλήσεις από το 1998, επίσης, τα χρέη ορισμένων χωρών έχουν φθάσει σε ανησυχητικά επίπεδα, ενώ ορισμένες χώρες ενισχύουν την στρατιωτική τους ισχύ, προκαλούν και απειλούν.

Ένας νεκρός από βομβιστική επίθεση γυναίκας καμικάζι σε αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη

Μια γυναίκα ανατινάχτηκε στο τουριστικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας τον θάνατο ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό άλλου ένα. Δηλώσεις έκανε για το θέμα και ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου
Γυναίκα οπλισμένη με εκρηκτικά εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σουλτάναχμετ της Κωνσταντινούπολης πυροδοτώντας μία χειροβομβίδα με την οποία σκότωσε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλον ένα, πριν ανατιναχθεί και η ίδια, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης.

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: ΣΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ

Μέρος από το …μυστικό που κρύβει ο τάφος της Αμφίπολης, αναμένεται να αποκαλυφθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου
Από τα αποτελέσματα της μελέτης του οστεολογικού υλικού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα γνωρίζουμε το φύλο, το ανάστημα αλλά και την ηλικία θανάτου του σκελετού που βρέθηκε στην Αμφίπολη.
Για τα αποτελέσματα των ερευνών του συνολικού υλικού θα απαιτηθούν είκοσι μήνες, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Πολιτισμού.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΕΛΥΣΕ (;) ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ!

Τα γυαλιά σε ερευνητές, επιστήμονες και αρχαιολόγους, οι οποίοι εδώ και μερικές εκατοντάδες χρόνια «πονοκεφαλιάζουν» για το πώς στον… Ρα χτίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου, βάλθηκε να φορέσει ένας συνταξιούχος ταχυδρόμος από τη Γαλλία!
Ο ερασιτέχνης αιγυπτιολόγος Norman Michel Michel, μετά από 40 χρόνια μελέτης, υποστηρίζει ότι έχει ξετυλίξει το κουβάρι ενός εκ των μεγαλύτερων μυστηρίων της ανθρωπότητας.
Και μπορεί σε εμάς τους κοινούς θνητούς (πιστεύουμε ωστόσο και στους ειδικούς) η λύση του να φαίνεται από απλή μέχρι και προφανής, ωστόσο – σύμφωνα πάντα με τον Γάλλο – το μυστικό της κατασκευής των επιβλητικών πυραμίδων (αυτή του Χέοπα ή Γκίζας συγκαταλέγεται μάλιστα ανάμεσα στα 7 αρχαία θαύματα του κόσμου) κρατούσε, μέχρι τώρα, καλό κρυμμένο στην… άμμο, ένα σύστημα από ράμπες και έλκηθρα φορτωμένα με πέτρες!

Οι τζιχαντιστές απειλούν να ανατινάξουν τα ιστορικά τείχη της Νινευή

Σύμφωνα με την ασσυριακή ιστοσελίδα www.ankawa.com, το ISIS σχεδιάζει να καταστρέψει τα τείχη της Νινευή, της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας των Ασσυρίων και ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στο Ιράκ. Η Νινευή λεηλατήθηκε το 612 π.Χ. όταν κατέρρευσε η ασσυριακή αυτοκρατορία.
 
Κάτοικοι της περιοχής Bab Nergal της Μοσούλης, δήλωσαν ότι το ISIS τους ενημέρωσε ότι θα ανατινάξουν τα τείχη της Νινευή με την έναρξη των επιχειρήσεων απελευθέρωσης της Μοσούλης από τον ιρακινό στρατό.

Αποκλεισμένα χωριά, κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος από το χιονιά

Εύβοια και Κρήτη αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα - Χιόνια μέχρι τη θάλασσα και στις Κυκλάδες - «Πολικές» θερμοκρασίες και δριμύ ψύχος σε όλη τη χώρα
Τα νησιά αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από τη νύχτα της Δευτέρας.


Εύβοια και Κρήτη δέχθηκαν τις μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού, ενώ στα νησιά των Κυκλάδων το χιόνι έφτασε έως τη θάλασσα.