Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Απόσπασμα από το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου, Η λεηλασία και καταστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων

«Το τραγικότερο θύμα των πολέμων και των κάθε λογής επιδρομών υπήρξαν τα κλασσικά μνημεία και έργα τέχνης και κυρίως η Ακρόπολη. Στον τρίτο αιώνα μ.χ., κατά την εισβολή των Γότθων και Ερούλων (το 267) στην Ελλάδα, αφανίσθηκαν πολλά αρχαία κτίρια και καλλιτεχνήματα. Οι Ερούλοι, γερμανικό φύλο, κατά τη διάβαση του Αιγαίου, κατέστρεψαν το Ηραίο της Σάμου. Λεηλάτησαν την Αθήνα, την Κόρινθο και την Ολυμπία. (Renate Tolle, Die antike Stadt Samos, Mainz 1969, 6. Από αυτή την επιδρομή άρχισε ο αφανισμός των μνημείων της Ολυμπίας. Για να αντιμετωπισθούν οι εισβολείς υψώθηκε τείχος μεταξύ του ναού του Διός και της νότιας στοάς.

Σωρεία τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Σε 24 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου, προέβησαν σήμερα τουρκικά αεροσκάφη. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης των δύο οπλισμένων τουρκικών ζευγών από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Η πρώτη εμπλοκή σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι, νοτιοδυτικά των Ψαρρών, όπου ενεπλάκησαν κατά τη διαδικασία αναχαίτισης, ζεύγος ελληνικών μαχητικών με το πρώτο ζεύγος οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως

Υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα που αλληλεπιδρούν με τον κόσμο μας; (Βίντεο)

Αυτή η νέα θεωρία εξηγεί πολλές από τις παράξενες παρατηρήσεις που έγιναν στην κβαντική μηχανική...

Σύμφωνα με επιστήμονες, υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα και αλληλεπιδρούν με τον κόσμο μας.

Αυτή η νέα θεωρία εξηγεί πολλές από τις παράξενες παρατηρήσεις που έγιναν στην κβαντική μηχανική.

Ο χάρτης που έγινε viral -Εσείς βλέπετε το γυναικείο σώμα; ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA (Εικόνα)

Ο χάρτης που έγινε viral -Εσείς βλέπετε το γυναικείο σώμα; [εικόνα]Με την πρώτη ματιά βλέπετε έναν χάρτη, όχι και τίποτα σπουδαίο έτσι δεν είναι; Αν προσέξετε, όμως, καλύτερα θα καταλάβετε γιατί αυτός ο χάρτης έχει γίνει viral μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.
Ο χρήστης Shinygreencloud πόσταρε στο Imgur, ιστοσελίδα για φωτογραφίες, αυτόν τον παλιό χάρτη, ο οποίος βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό που εργάζεται, καθώς παρατήρησε κάτι που δεν είχε δει.
Ανάμεσα στα τοπωνύμια, τις κοιλάδες και τις λίμνες φαίνεται το σώμα μιας γυμνής γυναίκας. Η εικόνα εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στο Διαδίκτυο, μετρώντας μέχρι στιγμής πάνω από 2.5 εκατ. προβολές και εκατοντάδες σχόλια.

Χίος: Απόπειρα νομιμοποίησης του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους από Τούρκους πράκτορες μέσω της συμφωνίας για το προσφυγικό - ΠΡΩΤΟ "ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ" - ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews

 
Προβοκατόρικη ενέργεια από την Άγκυρα, πραγματοποιήθηκε την εισόδου ενός εκ τω έξι Τούρκων στρατοχωροφυλάκων που έφθασαν στη Χίο το βράδυ της Κυριακής, κάνοντας χρήση διαβατηρίου που έφερε σφραγίδα του ψευδοκράτους επιχειρώντας έτσι την έμεση αναγνώρισή του από την Ελλάδα και την διεθνή νομιμοποίησή του επιβεβαιώνοντας έτσι το pronews.gr που πρώτο ανέφερε χθες ότι επιχειρείται μυστική επιχείρηση της υποτίθεται "διαλυθείσας" από το 2004 JITEM!

Η ιστορική χειραψία Ομπάμα - Κάστρο που αλλάζει σελίδα στην ιστορία - Επίσημη επίσκεψη μετά από 88 χρόνια

Συνομιλίες ανάμεσα στους δύο ηγέτες - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εναπόθεσε στεφάνι στο μνημείο του ποιητή Χοσέ Μαρτί - Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τις διμερείς σχέσεις
Η επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Κούβα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των δύο χωρών αφήνοντας πίσω δεκαετίες αντιπαλοτήτων και εχθρικού κλίματος, οδεύοντας ολοταχώς προς την ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά την πρώτη επίσκεψη ηγέτη των ΗΠΑ εδώ και 88 χρόνια, εκτιμά πως «μία αλλαγή πρόκειται να συμβεί» στην Κούβα επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος της χώρας, Ραούλ Κάστρο, «το κατανοεί».