Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Το Ελληνικό αλφάβητο εν χρήση στην νήσο Μήλο το 2500 π.Χ.;

Το κεραμικό του 5500-6000 πΧ, που βρέθηκε στη νησίδα Γιούρα των Βορείων Σποράδων και φέρει αλφαβητική Ελληνική γραφή, όπου διακρίνονται, σχεδόν όμοια με τα γράμματα των κλασσικών Ελληνικών αλφαβήτων, τα στοιχεία Α, Υ, Δ. Το εύρημα αυτό δεικνύει, ότι το ελληνικό αλφάβητο είναι παλαιότερο των Ελληνικών Γραμμικών Γραφών.

ΑΠΟ ΤΟ ellinondiktyo
  ΔΥΟ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ αρχαιολόγου ΑΔ.ΣΑΜΨΩΝ  
Μετά την ανακάλυψη της ξύλινης πινακίδος στο Δισπηλιό της Καστοριάς (χρονολογήθηκε ως γνωστόν στο 5300 π.Χ.) μια νέα εντυπωσιακή ανακάλυψη έρχεται στο φως, που αφορά και αυτή την "προϊστορική" γραφή του Ελλαδικού χώρου. Στην ερημονησίδα Γιούρα των Βορείων Σποράδων (20 μίλια πλησίον της Αλονήσου) στο "Σπήλαιο του Κύκλωπος" ανεσκάφησαν κεραμικά θραύσματα (όστρακα) "γραπτών" αγγείων, στην επιφάνεια των οποίων έχουν χαραχθεί σύμβολα πανομοιότυπα με γράμματα του κλασσικού ελληνικού αλφαβήτου. Τα όστρακα αυτά χρονολογούνται μεταξύ του 6000-5500 πΧ .

Ελπιδοφόρος: Κάποιοι μένουν στην ιστορία γιατί κατακτούν μνημεία, άλλοι γιατί τα χτίζουν

Σε μια δυναμική και ηχηρή παρέμβαση για τα εθνικά μας θέματα, η οποία θύμισε σε πολλούς τον προκάτοχό του μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, προχώρησε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο πλαίσιο του κηρύγματός του στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ της Νέας Υόρκης, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους για την επικράτηση της νομιμότητας και της δικαιοσύνης στη μαρτυρική Κύπρο και πέρασαν στην αιώνια ζωή χωρίς να δουν την εκπλήρωση όλων αυτών για τα οποία αγωνίστηκαν.

Eρντογάν: Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας

Δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη, την κυριαρχία ούτε τις φυσικές πηγές ενέργειας κανενός, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο είπε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να διεκδικεί τα δικαιώματά της.

Στην ομιλία του για τα δύο χρόνια Προεδρικού Συστήματος στη χώρα, ο Τουρκος Πρόεδρος είπε ότι «μέχρι σήμερα με τις πράξεις μας έχουμε αποδείξει ότι δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη, την κυριαρχία και ιδιαίτερα τις φυσικές πηγές ενέργειας κανενός.
Παρά τις όποιες ανηθικότητες απέναντί μας, εμείς δεν εκτροχιαζόμαστε από την πορεία της πίστης και της ιστορίας μας”. “Θα συνεχίσουμε ως μια χώρα που διεκδικεί τα δικαιώματά της χωρίς να εποφθαλμιά τα δικαιώματα κανενός”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό: Αυξάνεται ο στόλος στο Αιγαίο μετά την τουρκική Navtex – Ανακαλούνται άδειες - Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη: Μονόδρομος οι κυρώσεις στην Τουρκία από την ΕΕ

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχει τεθεί το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα αυτή την ώρα, μετά την απόφαση της Τουρκίας να εκδώσει Navtex στην ελληνική υφαλοκριπίδα. Η Navtex εκδόθηκε για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστου.
 

Η κίνηση δεν αιφνιδίασε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς όπως είχε αποκαλύψει από χθες κατ’ αποκλειστικότητα το newsbeast.gr, στο Αιγαίο βρίσκονταν ήδη 15 πλοία του Στόλου μας προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια των Τούρκων η οποία τελικά δεν άργησε να έρθει.

Παναγιωτόπουλος σε ΗΠΑ: "Θα προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα"

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, η οποία ήταν προγραμματισμένη μετά την προσωρινή αναβολή της επίσκεψης του ΥΕΘΑ στην Ουάσινγκτον.
 
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο Έλληνας υπουργός, αρχικά, ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογο του για τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή νότια και ανατολικά του Καστελόριζου, όπου η Τουρκία

Αγία Σοφία: Δεν θα παραστεί ο Ιμάμογλου στην πρώτη μουσουλμανική προσευχή

Ο Ιμάμογλου θα βρίσκεται στην Άγκυρα προκειμένου να τιμήσει την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης.
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα είναι στην πρώτη προσευχή που θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουλίου στην Αγία Σοφία που θα λειτουργήσει πλέον ως τζαμί.
Ο Ιμάμογλου θα βρίσκεται στην Άγκυρα προκειμένου να τιμήσει την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης.

Ο Τούρκος ακαδημαϊκός Τανέρ Ακτσάμ κάνει μάθημα στους Έλληνες ακαδημαϊκούς – Διαβάστε το άρθρο του για την Αγιά Σοφιά

Η Τουρκία δίνει εξετάσεις στο μάθημα του πολιτισμού

Μετά την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία από μουσείο που ήταν από το 1934 μέχρι σήμερα σε ισλαμικό τέμενος γράφτηκαν πολλά άρθρα στον ελληνικό, τον διεθνή και τον τουρκικό Τύπο.


Αυτό που παρατηρεί κανείς μελετώντας τα άρθρα των Ελλήνων ακαδημαϊκών για το θέμα, πέραν της έλλειψης γενικής ποιότητας, είναι ένα μείγμα πενίας, ρηχότητας και αισθήματος ενοχής.