Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Αρχαία Ολυμπία: Ανακαλύφθηκε πήλινη πλάκα του 3ου αιώνα μ.Χ. με απόσπασμα της Οδύσσειας

Κατά την διεξαγωγή της επιφανειακής – γεωαρχαιολογικής έρευνας, στο πλαίσιο του τριετούς ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Ο πολυδιάστατος χώρος της Ολυμπίας», που πραγματοποιείται σε θέσεις γύρω από το ιερό υπό τη διεύθυνση της Δρ. Ερωφίλης-Ίριδας Κόλια, Προϊσταμένης της ΕΦΑ Ηλείας σε συνεργασία με τους καθηγητές Franziska Lang, Birgitta Eder, Andreas Vött και Hans-Joachim Gehrke του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και των Πανεπιστημίων Darmstadt, Tübingen και Frankfurt am Mainz, εντοπίστηκε και συνελέγη ένα ιδιαιτέρως σημαντικό εύρημα.

Εξουσία χωρίς ουσία

Του Ν. Λυγερού

Γιατί ο ελληνικός λαός να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας, γιατί να αποδεχτεί μια ιθαγένεια και μια γλώσσα που δεν υπάρχουν, γιατί να αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας; Όλα αυτά για να ικανοποιήσει τα Σκόπια ή μια νέα τάξη πραγμάτων που έχουν σχέση με μια βάρβαρη ιδεολογία που ποτέ δεν σεβάστηκε τους λαούς. Η Ελλάδα είναι ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να συμβιβαστεί για ένα θέμα υποψηφιότητας. Η FYROM έχει ανάγκη από ενταξιακή πορεία, ας σεβαστεί την ιστορία και όλα θα πάνε καλά και μάλιστα με τη βοήθειά μας. Όμως η αλήθεια είναι ότι η ίδια η κυβέρνηση θέλει να δώσει περισσότερα, διότι πολύ απλά είναι σε εκδικητική φάση, θέλει να περάσει απαράδεκτες ιδέες που ποτέ η Ελλάδα δεν δέχτηκε, θέλει να χρησιμοποιήσει τα Σκόπια με βάρβαρο τρόπο για να δικαιωθεί.

Από το Σκοπιανό στο πολιτικό κόστος

Του Ν. Λυγερού
Μετά από τα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας που όλο και πληθαίνουν παντού στην Ελλάδα και με αυθόρμητο τρόπο, βλέπουμε όλο και περισσότερες δημοσκοπήσεις που αμφισβητούν άμεσα τα λεγόμενα του ΥπΕξ, αφού όλα είναι κατά της διαχείρισης του Σκοπιανού, κατά της Συμφωνίας που υπέγραψε και βέβαια κατά της εξουσίας που επιτρέπει όλες αυτές τις κινήσεις κατά του Ελληνισμού. Το αποτέλεσμα είναι πολύ απλό και εμφανίζεται άμεσα με την έννοια του πολιτικού κόστους. Αυτό βέβαια αποτελεί την πρώτη αποτυχία γιατί οι πρώτες εκτιμήσεις της κυβέρνησης ήταν ότι ο ελληνικός λαός όχι μόνο θα ήταν γενικά αδιάφορος

Ο Πρωθυπουργός ενάντια στον λαό

Του Ν. Λυγερού

Έχει ενδιαφέρον να βλέπουμε έναν Πρωθυπουργό να χάνει την ηρεμία του λόγω των αντιδράσεων του ελληνικού λαού για κάτι το οποίο προκάλεσε ο ίδιος με το θέμα της Συμφωνίας. Έχει ξεχάσει επίσης ότι σε αυτόν τον λαό υπάρχουν και οι ψηφοφόροι του που νιώθουν ότι τους κορόιδεψε γιατί ποτέ δεν τον επέλεξαν για να κάνει κάτι τέτοιο. Επίσης το γεγονός ότι θέλει να μειώσει την αξία των Συλλαλητηρίων, ενώ ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρά και πολλά σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην ομογένεια.