Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Είμαι ο Αλέξανδρος / I'm Alexander (Βίντεο)

Είμαι ο Αλέξανδρος / I'm Alexander
 Το βίντεο που πρέπει να κάνει το γύρο του κόσμου
για την αλήθεια, την Μακεδονία, την ΕΛΛΑΔΑ!

Η κατασκευή της λίμνης του Μαραθώνα – Σπάνιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο

Από το pentapostagma

Πάνε σχεδόν 90 χρόνια από τη δημιουργία της. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα αφού προσέφερε νερό σε ολόκληρη την Αττική.

Στις 25 Οκτωβρίου του 1929, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Παύλου Κουντουριώτη, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος τότε μετρούσε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, εγκαινίασε, στο Μαραθώνα, την κατασκευή που ξεδίψασε την Αττική.

Handelsblatt: Επιεικής η Μέρκελ στον Τσίπρα λόγω του Σκοπιανού - ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΩΡΑ

Εκτενείς αναφορές στην επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα κάνει η Handelsblatt σε άρθρο για την κατάσταση στην Ευρωζώνη λόγω των χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ διερμηνεύοντας την επιεική στάση της καγκελαρίου απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.
Στο μακροσκελές άρθρο της η γερμανική εφημερίδα θέτει στο μικροσκόπιο την πολιτική χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ, υποστηρίζοντας ότι οι χώρες της ευρωζώνης έχουν εξοικονομήσει χάρη σε αυτήν τα τελευταία δέκα χρόνια 1,42 τρις ευρώ. Μόνο η Γερμανία, σύμφωνα με το άρθρο,

Oλοκληρώθηκε η 1η γεώτρηση στη «Δελφίνη» – Ξεκίνησαν οι εργασίες στον «Γλαύκο» (Χάρτης)

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της ερευνητικής γεώτρησης «Delphyne-1» στο Τεμάχιο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κοινοπραξία ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited και Qatar Petroleum International Upstream O.P.C., η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πλοίο – γεωτρύπανο «Stena Icemax» έχει ήδη μετακινηθεί και ξεκίνησαν οι εργασίες στον δεύτερο στόχο «Glaucus-1» της κοινοπραξίας στο ίδιο Τεμάχιο.

Προκλητικότητα χωρίς όρια από τους Τούρκους: Η Κρήτη είναι δική μας (Χάρτες)

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟ-ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SOZCU

Η γραφικότητα που εκπέμπουν τα όργανα της τουρκικής προπαγάνδας φαίνεται πως έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο: Γιατί, πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το κατάπτυστο δημοσίευμα της εφημερίδας «Sozcu», που παρουσιάζει με περίσσεια χυδαιότητα χάρτη, στον οποίο φιγουράρει η Κρήτη ως τουρκική κτήση;

Το ελληνικό διαβατήριο μεταξύ των ισχυρότερων του κόσμου - Μας ταξιδεύει χωρίς βίζα σε 184 χώρες

Η κατοχή ελληνικού διαβατηρίου επιτρέπει στους πολίτες της χώρας να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε 184 χώρες, σύμφωνα με τον τελευταίο δείκτη Henley Passport που καταρτίζεται βάσει στοιχείων της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών και κατατάσσει όλα τα διαβατήρια παγκοσμίως ανάλογα με τον αριθμό των προορισμών τους στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση οι κάτοχοί τους χωρίς θεώρηση, γράφουν οι Times του Λονδίνου.
Οι Ιρλανδοί μπορούν να μεταβούν σε 184 προορισμούς χωρίς βίζα, αλλά χρειάζονται βίζα προτού ταξιδέψουν σε 42 χώρες. Επίσης, οι Βέλγοι και οι Καναδοί και μπορούν να μεταβούν σε 184