Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού


Κεραμεικός-κτηριακό συγκρότημα εξόδου

​Το Υπουργείο Πολιτισμού, δια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, στο πλαίσιο της πολιτικής του αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας και στην ενδυνάμωση της εμπειρίας τους, προχωρεί στη δημιουργία νέας πύλης εισόδου-εξόδου του Κεραμεικού, επί της οδού Αγίων Ασωμάτων, έναντι της οδού Διπύλου.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΙΣΑΝΔΡΙΑ


Παρά την δημόσια μισανδρία του ο φεμινισμός δεν σταματάει ποτέ να μας λέει ότι οι άντρες μισούν τις γυναίκες. Όμως ένας επισκέπτης από το διάστημα θα μπορούσε με άνεση να πιστοποιήσει πως το αντίθετο είναι αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Γιατί η μισανδρία είναι πλέον κοινωνικά αποδεκτή. Εντελώς απροκάλυπτα.

Νέα κυκλοφορία: Η φιλοσοφία του woke


Τίτλος: Η φιλοσοφία του woke

Επιμέλεια: Γιώργος Καραμπελιάς. Κείμενα των: Dany-Robert Dufour, Helen Pluckrose, James Lindsay, Steven Pinker,
Jerry Coyne, Luana Maroja, Συλλογική παρέμβαση πανεπιστημιακών

Διαδικτυακή εκδήλωση Άρδην – Η Παγκόσμια κρίση (Ευρώπη & ΗΠΑ) και οι συνέπειες για την Ελλάδα (Σήμερα στις 20.00)


Το Άρδην διοργανώνει την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 στις 20.00 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

Η Παγκόσμια κρίση (Ευρώπη & ΗΠΑ) και οι συνέπειες για την Ελλάδα

Θα προηγηθούν εισηγήσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Μισός Αιώνας Βάρβαρης Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο: τα διδάγματα τής τραγωδίας τού 1974


Ιούλιος 11, 2024. Ελλάδα.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη Κύπρο το 1974 και την κατοχή του βορείου τμήματος της.


Τουρκικό αεροπλανοφόρο και παρέλαση 50 πλοίων στα κατεχόμενα για 50η επέτειο εισβολής


Το τουρκικό αεροπλανοφόρο Αναντολού θα σταλεί στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ενώ, μεταξύ άλλων, θα γίνει και ναυτική παρέλαση 50 πλοίων. Στους εορτασμούς θα συμμετέχει επίσης η ομάδα ακροβατικών αεροσκαφών “Τουρκικά Αστέρια”.

«Halloumi–North Cyprus»: Αυτά είναι τα προϊόντα που παράγονται στα κατεχόμενα


Προϊόντα με την επωνυμία «Halloumi – North Cyprus» παράγονται στα κατεχόμενα και εξάγονται σε τρίτες χώρες.

Γ. Γεραπετρίτης για Κυπριακό: Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της προσωπικής απεσταλμένης του ΟΗΕ


«Ηλύση του Κυπριακού ζητήματος οφείλει να είναι εντός του πλαισίου των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη συνάντησή του με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουέγιαρ.

Η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ στην Ουάσιγκτον, “βλέπει” τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας: Έκτακτη ανακοίνωση του Αντόνιο Γκουτέρες για την Κύπρο.


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ. Φωτογραφία Προεδρία της ΚΔ, @CYpresidency

Ρεπορτάζ HELLAS JOURNAL

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), κ. Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ έφτασε άρον-άρον στην Ουάσιγκτον, για να συναντήσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη και της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Δύσκολη η “γεφύρωση” ανάμεσα σε ΑΔΜΗΕ-Κύπρο

Σε δύο διαδοχικά ραντεβού που θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου στο υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου και την προσεχή Δευτέρα 15 του μήνα στην ΡΑΕΚ, μεταφέρεται το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο σήριαλ με το ηλεκτρικό καλώδιο Κρήτης – Κύπρου.

Σχεδόν έτοιμα τα πρώτα δύο περιπολικά τύπου ISLAND


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Σχεδόν έτοιμα είναι τα δύο πρώτα Παράκτια Περιπολικά τύπου ISLAND που αυτή την περίοδο βρίσκονται στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας, πριν επιστρέψουν στην ενεργό δράση με τα ελληνικά χρώματα. Πρόκειται για τα ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Β΄ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ (P-197) και ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Α΄ ΓΑΛΑΝΗΣ (P-198) που είχαν καθελκυστεί τον περασμένο Μάιο, δεδομένου ότι μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα έπειτα από παροπλισμό.

Οπλικά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους τρεις κλάδους των ΕΔ. Τρίτο μέρος Ναυτικό.


Τρίτο μέρος Ναυτικό.

  Οπλικά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους τρεις κλάδους των ΕΔ.

«Κορβετομαχία» εν όψει: Την πλήρη σιωπή για τις κορβέτες διαδέχεται η επανεμφάνιση των «μνηστήρων» του Πολεμικού Ναυτικού με νέες προσφορές


FILE PHOTO: Τα οπλικά συστήματα των υποψήφιων κορβετών έχουν πολλά κοινά με εκείνα των υφιστάμενων πυραυλακάτων του πολεμικού ναυτικού. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL-Αθήνα 

Σε λίγες ημέρες, όπως εκτιμούν αξιωματικοί από το Ναυτικό Επιτελείο, αναμένεται η εμφάνιση των Ιταλών ξανά στους γνωστούς διαδρόμους του στρατιωτικού μεγάρου της Λ. Μεσογείων.

MEKO: Στα 800 εκ. το κόστος και με έμφαση στα ηλεκτρονικά η διαπραγμάτευση για τον εκσυγχρονισμό των 4 φρεγατών


*Του Κώστα Σαρικά

Η διαπραγμάτευση του Ναυτικού Επιτελείου με την κοινοπραξία TKMS-Thales Netherlands για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών MEKO κλάσης «ΥΔΡΑ» συνεχίζεται με τα «αγκάθια» να παραμένουν, την ώρα που το Πολεμικό Ναυτικό φαίνεται να έχει καταλήξει στην τελική διαμόρφωση των πλοίων.

Στρατιωτικός διάδρομος Ελλάδας- Βουλγαρίας και Ρουμανίας: Τι σημαίνει και τι περιλαμβάνει


Οι υπουργοί των τριών χωρών στην υπογραφή της Επιστολής Προθέσεων
ΥΠΕΘΑ-ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Υπογραφή Επιστολής Προθέσεων το βράδυ της Τετάρτης

Χειμάρρα: Ο ομογενής Πέτρος Γκικουρίας υποψήφιος για το Δήμο Χειμάρρας


Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για τον Δήμο Χειμάρρας προέβη, σήμερα, ο ομογενής επιχειρηματίας Πέτρος Γκικουρίας, η οποία και αναμένεται να υποστηριχθεί από τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης και η δημοκρατική ένωση της ελληνικής εθνικής μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» εν όψει των εκλογών της 4ης Αυγούστου.

Βορίδης: Είτε πεις λαθρομετανάστης είτε παράνομος μετανάστης είτε παράτυπος μετανάστης, η ουσία είναι ότι κάποιος μπαίνει παράνομα στη χώρα (video)


Τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, και δη υπό το πρίσμα της συνάντησης των δύο ηγετών Ελλάδας και Τουρκίας, ήταν το βασικό θέμα της συνέντευξης του Υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24».

Κυριάκος Μητσοτάκης από NATO Public Forum: Η Συμμαχία κατάφερε να επανεφεύρει τον εαυτό της

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Η δική μας ερμηνεία της Συμφωνίας των Πρεσπών επιτρέπει τον όρο «Μακεδονία»

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τη νέα ηγεσία της χώρας υπερασπίζεται σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Τίμτσο Μουτσούνσκι, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν αποτελεί παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Νέα προκλητική δήλωση Σιλιάνοφσκα: Αναφέρεται σε «μακεδονικό στρατό»


Προκλητική στάση επιδεικνύει η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία συνεχίζει με δηλώσεις της να παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Μίτσκοσκι έδειξε στη διεθνή κοινότητα ότι αγνοεί πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ιούλιος 11, 2024. Ελλάδα.

Σκόπια.

Με μια ιδιαίτερη μνεία ο πρωθυπουργός Χριστιάν Μίτσκοσκι, έκανε καταφανές ότι η κυβέρνησή του αγνοεί πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα, σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ερντογάν: «Συνεχίζουμε τις Προσπάθειες Καλής Γειτονίας» - Τι λέει η Τουρκία για τη συνάντηση


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η σύνοδος κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον αποτέλεσε το σκηνικό για μια σειρά σημαντικών διπλωματικών επαφών

Πώς είδαν τα τουρκικά ΜΜΕ τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Ουάσινγκτον

Οι δύο ηγέτες κατά τη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στην λιτή ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στέκονται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και επισημαίνουν με θετική ή ουδέτερη προσέγγιση την συνάντηση των δύο ηγετών στο ευρύτερο πλαίσιο των επαφών του Τούρκου προέδρου στην Ουάσινγκτον.

ΝΑΤΟ: Συνάντηση Γεραπετρίτη με Ισραηλινό ΥΠΕΞ - Το Μεσανατολικό στην ατζέντα


Η ανάρτηση του υπουργείο Εξωτερικών για τη συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Ισραηλινό ομόλογό του

Ισραήλ: Ο στρατός ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις στη περιοχή Σουτζάια στο ανατολικό τμήμα της Γάζας


Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη το βράδυ πως ολοκλήρωσαν τις «επιχειρήσεις» τους που εξαπέλυσαν την 27η Ιουνίου στη Σουτζάια, ανατολική συνοικία της πόλης της Γάζας όπου μαίνονταν έκτοτε βομβαρδισμοί και μάχες.

Washington Post: Εφικτή η συμφωνία για Γάζα, έτοιμη να εγκαταλείψει την εξουσία η Χαμάς


Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι έχει συμφωνηθεί το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός. Ετοιμη η Χαμάς να παραδώσει τα ηνία σε «προσωρινή διακυβέρνηση».

Χαμάς: Δεν έχουμε ενημέρωση για τις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα


Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει λάβει ακόμη ενημέρωση από διαμεσολαβητές σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα να κατηγορεί το Ισραήλ ότι "χρονοτριβεί" σκοπίμως για να κερδίσει χρόνο και να ματαιώσει τον τρέχοντα γύρο διαπραγματεύσεων.

«Κύμα αντισημιτισμού» πλημμυρίζει την Ευρώπη λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή - Κρύβουν την ταυτότητά τους οι Εβραίοι


Σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα (FRA) οι Εβραίοι έχουν βιώσει περισσότερα αντισημιτικά περιστατικά από τον Οκτώβριο του 2023

ΝΑΤΟ: Αναζητείται (ηγετικός) ρόλος για τη Γερμανία στη σκιά του Ντόναλντ Τραμπ


Η εύθραυστη υγεία του Μπάιντεν και το ενδεχόμενο δεύτερης θητείας Τραμπ θέτουν στο ΝΑΤΟ νέα διλήμματα και αυξάνουν την πίεση στη Γερμανία να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Μπορεί όμως;

Η Ρωσία θα απαντήσει στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία


Η Ρωσία θα απαντήσει στην σχεδιαζόμενη από τις ΗΠΑ ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, καθώς αντιμετωπίζει τις στρατιωτικές δράσεις του ΝΑΤΟ ως μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

Γερμανία: Πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς των ΗΠΑ θα εγκατασταθούν στο Βισμπάντεν -Το κοινό ανακοινωθέν


Πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς των ΗΠΑ θα εγκατασταθούν στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, μετά από συμφωνία Ουάσινγκτον Βερολίνου.

Κρεμλίνο: Η Ρωσία προετοιμάζεται για να απαντήσει στη «σοβαρή απειλή» του ΝΑΤΟ - Πυρά Μεντεβέντεφ

O Βλαντιμίρ Πούτιν στην ορκωμοσία του Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Η Ρωσία προετοιμάζει ήδη την απάντησή της στην πολύ σοβαρή απειλή που είναι το ΝΑΤΟ.  

Η Κίνα κατηγορεί το NATO ότι «υποκινεί σύγκρουση» με τις επικρίσεις του για τη σχέση της με τη Ρωσία


Η Κίνα κάλεσε το NATO να σταματήσει να «υποκινεί σύγκρουση» μεταξύ συμμαχιών, μετά τις άνευ προηγουμένου επικρίσεις της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας, που πρόσαψε στο Πεκίνο πως παρέχει κρίσιμης σημασίας βοήθεια στη Ρωσία στο πλαίσιο του πολέμου που διεξάγει στην Ουκρανία από το 2022.

ΝΑΤΟ: Ουκρανία & ανησυχία για τη διαρκή ενίσχυση της συμμαχίας Ρωσίας-Κίνας


Μαχητικά αεροσκάφη F-16, συστοιχίες συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, «μη αναστρέψιμη πορεία» προς την ένταξη: τα 32 κράτη μέλη του NATO ενίσχυσαν περαιτέρω χθες Τετάρτη την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, κατά την πρώτη ημέρα της ιστορικής συνόδου του η οποία σημαδεύεται ωστόσο από μεγεθυνόμενη πολιτική αβεβαιότητα, πάνω απ’ όλα στις ΗΠΑ.