Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ στην Ουάσιγκτον, “βλέπει” τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας: Έκτακτη ανακοίνωση του Αντόνιο Γκουτέρες για την Κύπρο.


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ. Φωτογραφία Προεδρία της ΚΔ, @CYpresidency

Ρεπορτάζ HELLAS JOURNAL

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), κ. Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ έφτασε άρον-άρον στην Ουάσιγκτον, για να συναντήσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη και της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Την ίδια ώρα στη Νέα Υόρκη, ο ειδικός αντιπρόσωπος Κόλιν Στιούαρτ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις εκθέσεις που συνέγραψε ο ίδιος και παρουσιάζονται πάντα ως κείμενα του Αντόνιο Γκουτέρες. Η ενημέρωση του θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης, στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος και Κύπρου)

Δεν έγινε γνωστό τι θα πράξει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, μετά και τις συναντήσεις της κ. Ολγκίν με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, που είναι εγγυήτριες δυνάμεις μαζί με την φιλοτουρκική Βρετανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Hellas Journal, ο κ. Γκουτέρες θα προβεί σε ανακοίνωση, σήμερα που θα αφορά την παραλαβή της έκθεσης της κ. Ολγκίν, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων της στην Ουάσιγκτον και αφού τελειώσει η ενημέρωση του Στιούαρτ στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η ανακοίνωση, που θα γίνει από τον εκπρόσωπο Στεφάν Ντουζαρίκ, ίσως θα αφορά και τα επόμενα βήματα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε ήδη να εκμεταλλευθεί την παρουσία όλων των “παικτών” που ενδιαφέρονται για το Κυπριακό, τον Σεπτέμβριο στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οπότε πρέπει να αναμένονται κοινές συναντήσεις του κ. Γκουτέρες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. Θα επιδιώξει και κοινή συνάντηση με τους ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας ή τους υπουργούς Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου