Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Η Ελληνική Γλώσσα είναι η Αρχαιότερη στον Κόσμο!

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα...
(βιβλίο Γκίνες).Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της...πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σε αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς).Η Ελληνική και η Κινέζικη… είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική. (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).
Tο πρώτο μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η Ελληνική γλώσσα ήταν η μεταρρύθμιση του 1976 με την κατάργηση των αρχαίων Ελληνικών και η δια νόμου καθιέρωση της Δημοτικής και του μονοτονικού, που σήμερα κατάντησε ατονικό.

Τα μουσουλμανικά ιεροδιδασκαλεία ευημερούν στη Θράκη


Μαζική ήταν η εκπροσώπηση των κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου στο δείπνο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαθητευσάντων και Αποφοίτων Λυκείων Ιμάμ-Χατίπ Δυτικής Θράκης. Το δείπνο (ιφτάρ, για το Ραμαζάνι) οργανώθηκε στην Κομοτηνή την Κυριακή, 5 Αυγούστου. «Υψηλές παρουσίες» είχαμε και από την Τουρκία, με την παρουσία των βουλευτών του Ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν, τους Μεχμέτ Μουεζίνογλου, από την Ανδριανούπολη και Χουσεΐν Μπουργκέ από την Κωνσταντινούπολη που κατάγονται και οι δύο από τη Δυτική Θράκη.

Καμμένος: Έγκλημα η πολιτική με τους λαθρομετανάστες


Για έγκλημα που συντελείται στη Θράκη, έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει παράνομους μετανάστες στις εγκαταστάσεις των Σχολών Αστυνομίας σε Διδυμότειχο, Κομοτηνή και Ξάνθη, και σχολιάζοντας σχετική ανακοίνωση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου.
Ο Π. Καμμένος τάχθηκε στο πλευρό του μητροπολίτη και υποστήριξε ότι η ανακοίνωσή του περιγράφει ακριβώς τι εφαρμόζει η κυβέρνηση στην Θράκη ακολουθώντας τις εντολές «της Νέας Τάξης Πραγμάτων».

Το εξώδικο Νικολόπουλου στη Ν.Δ.



Αυτό είναι το εξώδικο που απέστειλε στην Νέα Δημοκρατία ο τέως υφυπουργός Εργασίας, βουλευτής Αχαϊας, Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την  «ειλημμένη απόφαση του Προέδρου του Κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά, για την διαγραφή μου από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ

Οικονομική κατάσταση και στρατηγική ανάπτυξης

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού


Η οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας μάς αναγκάζει να κάνουμε κινήσεις με ακόμα περισσότερη στρατηγική. Ένας από τους κυρίαρχους τομείς, όπου η στρατηγική επιβάλλεται, είναι η αξιοποίηση της ΑΟΖ. Δεν είμαστε σε μια κλασική περίοδο και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία των ευρωπαϊκών χωρών στον τομέα της έρευνας και της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε ότι σπάνια εκτελούν μη-αποκλειστικά, διότι έχουν την τεχνογνωσία. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να σημειώσουμε κι εμείς ότι έχουμε στην Ελλάδα ανθρώπους ειδικούς, σαν την Τερέζα Φωκιανού, και κατά συνέπεια θα πρέπει να τους εκμεταλλευτούμε αποτελεσματικά, για να βοηθήσουν τη διαδικασία.

Ντέρμπι θανάτου!Ένας ιστορικός ποδοσφαιρικός αγώνας .(Βίντεο)


Ντέρμπι θανάτου!Ένας ιστορικός ποδοσφαιρικός αγώνας .ΒΙΝΤΕΟ

Του Βενιζέλου Λεβεντογιάννη από το onalert

Έντεκα ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Κιέβου, εκτελέστηκαν σαν σήμερα το 1942, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα με επίλεκτη ομάδα της Βέρμαχτ, γιατί δεν κάθισαν να χάσουν.
Τριάντα εννιά χρόνια μετά η αυταπάρνηση των 11 αυτών ποδοσφαιριστών, έδωσε τροφή για να γίνει μια από τις γνωστότερες ταινίες του κινηματογράφου, με κάποιες αλλαγές φυσικά στο σενάριο. Στην ταινία του 1981, "Η Μεγάλη απόδραση των 11", μια ομάδα αιχμαλώτων πολέμου, σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, στα σύνορα με τη Γαλλία, καλείται να αντιμετωπίσει μια Γερμανική ομάδα σε ένα προπαγανδιστικό, υπέρ των Ναζί, ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι αιχμάλωτοι δεν παίζουν το παιχνιδάκι των Γερμανών και δεν τους χαρίζονται...

«Δεν θα ανεχτούμε ελληνόφωνα νηπιαγωγεία στη Θράκη»!!!

Να, ποιοι διοικούν την Θράκη
Αυτό -αλλά και έτερα άκρως προκλητικά- δηλώνει ο τουρκόφρονας δήμαρχος Αρριανών Ροδόπης (και αντιπρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης»), Ιμπραήμ Σερήφ. Όπως μας πληροφορεί λοιπόν η τουρκόφρονη «Μπιρλίκ» (μετάφραση tourkikanea.gr), «η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης στο θέμα των...
... νηπιαγωγείων υποστηρίζει την δίγλωσση εκπαίδευση τους και δεν δέχεται με τίποτε ένα αντίθετο εκπαιδευτικό σύστημα».

Τουρκία: Απαγορεύουν στους Έλληνες την αγορά ακινήτων στο Αιγαίο

«Δεν θα πωλούνται ακίνητα στους Έλληνες στα παράλια του Αιγαίου», ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολεοδομίας της Τουρκίας Ερντογάν Μπαγριακτάρ. Ο Τούρκος Υπουργός σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Habertürk δηλώνει πως αποσύρθηκε ο...


... νόμος που προέβλεπε την αμοιβαιότητα στις πωλήσεις των ακινήτων.

«Δεν θα πωλούνται ακίνητα στους Έλληνες στα παράλια του Αιγαίου, στους Ρώσους στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας»

Τακτική ήττα τουρκικού Στρατού στο Χάκαρι - Ελέγχει επτά ζώνες το ΡΚΚ


Μια έκταση της Τουρκίας, περίπου ίση με την έκταση της Δυτικής Θράκης ελέγχεται ολικώς ή μερικώς από τις κουρδικές δυνάμεις του ΡΚΚ στα νοτιανατολικά σύνορα με το Ιράκ και την Συρία και φαίνεται ότι για πρώτη φορά οι Κούρδοι δεν δείχνουν διάθεση αποχώρησης από τα εδάφη που έχουν καταλάβει! Κατά ένα περίεργο τρόπο αδιαφορούν για την τουρκική αντεπίθεση και την εμπλοκή πολύ υπέρτερων δυνάμεων στον αγώνα εναντίον τους.
Σε συνέντευξη του το ηγετικό στέλεχος του Kurdish Communities Union (KCK), Duran Kalkanπου σχετικά με τις επιχειρήσεις στο Şemdinli και την Çukurca που διεξάγεται τις 2 τελευταίες εβδομάδες, 

Μάχη με τις φλόγες στο Άγιον Όρος Λιθουανός εργάτης πίσω από τη φωτιά στην Ουρανούπολη;

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κοινότητα Ουρανούπολης, ύστερα από αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής.


Oι Αρχές αναζητούν ως ύποπτο για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και δάσους στα σύνορα του Αγίου Ορους έναν Λιθουανό εργάτη, ο οποίος διέμενε τις τελευταίες ημέρες σε σκήτη του Αγίου Ορους, κοντά στα σύνορα με την Ουρανούπολη.
Από τη μεγάλη φωτιά έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής περίπου 12.000-15.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών με ελιές και αμπελώνες.

Απόφαση – σοκ για τους καταναλωτές «Χαράτσι» και για τις ΑΠΕ στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Tελειωμό δεν έχουν οι επιβαρύνσεις και τα χαράτσια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ οι οποίοι τείνουν να μεταβληθούν στο βασικό εργαλείο συλλογής φόρων και επιδοτήσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Με μια πρωτοφανή απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας  αυξάνεται από 29% - 91% το τέλος υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών για να καλύψει το τεράστιο  έλλειμμα που έχει προκύψει από την είσοδο στην παραγωγή ηλεκτρισμού των φωτοβολταϊκών  εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα 7,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 5,57 ευρώ που ήταν έως σήμερα.

Η Κύπρος «Ρίχνει τα τείχη» για τον Παύλο Κοντίδη και τιμά τον πρώτο Κύπριο Ολυμπιονίκη

Λευκωσία: Με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κυπριακή Πολιτεία τίμησε την Παρασκευή τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου, τον Παύλο Κοντίδη.

Η παρασημοφόρηση του Παύλου Κοντίδη έγινε σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στην παρουσία πολιτικών, αθλητικών παραγόντων και άλλων επισήμων, καθώς και της οικογένειας του Παύλου.

Απώλειες καταγράφει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Απώλειες παρουσιάζει σήμερα το κυπριακό Χρηματιστήριο, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στην 13.27 μμ, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 105,79 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 1,65%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε επίσης πτώση της τάξης του 1,57%, και βρισκόταν στις 41,5 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 91.107,34 ευρώ.

«Μαχαίρι» σε μισθούς ζητά τώρα και η ΕΚΤ

«Τσεκούρι» στους κατώτατους μισθούς στις χώρες που υπάγονται σε μνημονιακά προγράμματα όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία ζητά η ΕΚΤ.

Στην μηνιαία έκθεσή της που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι οι χώρες που είναι στο μνημόνιο, πρέπει επειγόντως να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους, αν και υπογραμμίζει ότι έχουν σημειωθεί βήματα προόδου όσον αφορά στις μακροοικονομικές ανισορροπίες.

«Τα μέτρα των 11,5 δισ. θα φέρουν ανεργία 28%-29%»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεργία κρούει ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης, με αφορμή τα ανησυχητικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που έδειξαν ότι η ανεργία στη χώρα μας έφτασε το Μάιο στο 23,1%.

Ο κ. Ρομπόλης, μιλώντας στον Σκάι, εκτίμησε επίσης ότι, με τις προωθούμενες περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ, η ανεργία το 2013 θα ανέλθει στο 28% με 29% και η ύφεση στο 5% με 5,5%.

Δεύτερη τραγωδία στην Πάρο μετά την υπόθεση της 15χρονης Με ελικόπτερα αναζητούν τους δολοφόνους!



Αυτόπτης μάρτυρας της αιματηρής ληστείας στην Πάρο, είπε πριν λίγο στην εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Ελλεάνας Τρυφίδου στον Real FM ότι δεν ήταν μόνον δύο οι πυροβολισμοί. Τόνισε ότι είναι θαύμα το ότι δεν υπήρξαν άλλα θύματα, δεδομένου ότι υπήρξε καταιγισμός πυρών.


Τον εκτέλεσαν με 2 σφαίρες στο κεφάλι οι ληστές

Τραγωδία στην Πάρο. Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Νάουσας, είχε τραγική κατάληξη με έναν νεκρό.

Βγάζει στο σφυρί κάστρα και παλάτια!!!

«Το ιταλικό δημόσιο και η τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας αποφάσισαν να πουλήσουν μέρος της ακίνητης περιουσίας» του δημοσίου, αναφέρει ειδικό εκτενές ρεπορτάζ της αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal.

Πρόκειται για 350 μέγαρα, κάστρα, πρώην φυλακές και αποθήκες.Πιο συγκεκριμένα, η αξία της πρώτης αυτής πώλησης της δημόσιας περιουσίας, υπολογίζεται σε 1.5 δισ. ευρώ.

Στη λίστα των προς πώληση ακινήτων συμπεριλαμβάνεται το μέγαρο Palazzo Diedo στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας (19 εκατ. ευρώ), το μέγαρο Bolis Gualdo που βρίσκεται σε κεντρική οδό του Μιλάνου (31 εκατομμύρια) όπως και το κάστρο Ορσίνι, που οικοδομήθηκε το 1270 και βρίσκεται στο Σοριάνο Σουλ Τσιμίνο της κεντρικής Ιταλίας.

Αριθμοί που προκαλούν... εφιάλτες

«Σε ποσοστό ρεκόρ η ανεργία». «Αριθμοί... σοκ». «Μάστιγα για την ελληνική κοινωνία η ανεργία». Μερικοί από τους τίτλους που συνόδευσαν τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής υπηρεσίας και αφορούσαν το ποσοστό για το μήνα Μάιο του 2012.

Πολύ καλά καταλάβατε... Το 23,1% που κατέγραψε επίσημα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία φαντάζει τεράστιο για την Ελλάδα των περίπου 10 εκ. κατοίκων. Ακόμη εφιαλτικότερες είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων για το αύριο... Σύμφωνα με τον Σάββα Ρομπόλη, επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ τα χειρότερα έρχονται.

ΧΑ: Ψάχνει τζίρο με τα... κυάλια

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε απόλυτα υποτονικούς ρυθμούς, με τζίρο που μετά βίας ξεπέρασε λίγο μετά τις 14:00 τα… 4 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κινείται την Παρασκευή μεταξύ 610 και 615 μονάδων.

Με το σύνολο σχεδόν των τίτλων του σε αρνητικό έδαφος, πλην των Attica Βank και Τρ. Πειραιώς, ο δείκτης των τραπεζών κινείται πτωτικά, παρά τα κέρδη έως και άνω του 1% νωρίτερα..

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά περιορισμένο ακόμα και στον FTSE20, καθώς υπάρχουν μετοχές που δεν είχαν πραγματοποιήσει πράξη με τη συμπλήρωση των πρώτων 2 ωρών της συνεδρίασης.

Τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφουν οι Coca-Cola 3E και Motor Oil, ενώ στον αντίποδα τις υψηλότερες πιέσεις δέχονται οι Τιτάν, Ελλάκτωρ και ΕΛΠΕ.

Διαχωρισμός κοιτασμάτων στην ελληνική ΑΟΖ

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού



Ένα από τα βασικά στοιχεία στην έρευνα κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ θα είναι ο διαχωρισμός πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτό οφείλεται αρχικά στη διαφορά αερίου και υγρού, αλλά έχει βέβαια και επιπτώσεις οικονομικές αφού υπάρχει διαφορά κοστολόγησης μεταξύ των δύο. Αυτός ο διαχωρισμός είναι λοιπόν απαραίτητος και στις εκτιμήσεις μας για τα οικονομικά μεγέθη, πριν αρχίσουν οι γεωτρήσεις. Με τα σεισμικά γεγονότα είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο διαχωρισμός λόγω της ταχύτητας του σήματος εκπομπής και της ανακάλυψης του που λαμβάνουν τα υδρόφωνα. Το κυρίαρχο θέμα σε αυτήν την έρευνα είναι ότι η ταχύτητα του ήχου εξαρτάται από το υπόβαθρο. Σε γενικές γραμμές όσο πιο σκληρό είναι το υπόβαθρο, τόσο πιο μεγάλη είναι η ταχύτητα. Αυτή η ιδιότητα διαχωρίζει χαρακτηριστικά τα στερεά, τα υγρά και τα αέρια.

Διεύρυνε το ανοδικό σερί ο S&P 500

Dow13.165,19-10,45 -0,08%  



  Nasdaq3.018,647,39 0,25%  

Η Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall  Street με τον Dow να υποχωρεί μετά από τέσσερις διαδοχικές ημέρες ανόδου και τον S&P 500 να ενισχύεται για πέμπτη ημέρα καταγράφοντας το μεγαλύτερο θετικό σερί από το Μάρτιο.  

Χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν η επιφυλακτικότητα καθώς, παρά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, οι αγορές συνεχίζουν να αναμένουν τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για την ενίσχυσης οικονομίας.

Στην παραπάνω εικόνα προστέθηκε πλέον και η Κίνα καθώς τα στοιχεία για την υποχώρηση του πληθωρισμού στο 1,8% δημιουργούν κάποια αισιοδοξία για συνέχιση της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα. Ωστόσο, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 9,2% τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους, εμφανίζοντας επιβράδυνση σε σχέση με την άνοδο κατά 9,5% τον Ιούνιο. Η άνοδος του Ιουνίου είναι μικρότερη από το 9,8% που ανέμεναν οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 10,45 μονάδες (-0,08%) κλείνοντας στις 13.165,19 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 7,39 μονάδων (0,25%) και έκλεισε στις 3.018,64 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,58 μονάδων (0,04%) κλείνοντας στις 1.402,8 μονάδες.