Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Έξι μήνες προθεσμία

Του Ν. Λυγερού

Έξι μήνες προθεσμία έδωσε η ΟΥΝΕΣΚΟ στην Αγγλία για να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα όσον αφορά στην επιστροφή των ελληνικών γλυπτών του Παρθενώνα και του Ερεχθείου. Αυτή η αλλαγή φάσης δεν είχε προβλεφθεί από τους ραγιάδες που δεν πιστεύουν σε καμία δικαιοσύνη που αμφισβητεί το δικαίωμα του ισχυρότερου. Επιπλέον δράσεις όπως της Αλαμουντίν Κλούνεϊ του Τζέφρεϊ Ρόμπερτσον αλλάζουν τα δεδομένα και στο Διεθνές Επίπεδο και μετατρέπουν το δικαίωμα της πατρίδας μας σε δικαίωμα της Ανθρωπότητας ενάντια στη βαρβαρότητα. Γι’ αυτόν το λόγο μετά την προθεσμία γίνεται δυνατή η προσφυγή και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων
 του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ,
 27/10/2014.

Αμφίπολη: Το τέλος του ονείρου; - Άδειος ο τάφος

ΠΩΣ ΜΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Οι ανακοινώσεις για τον τάφο της Αμφίπολης ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου που δεν ήταν τίποτε άλλο από την παρουσίαση ενός βίντεο δύο λεπτών και δέκα δευτερολέπτων, όχι μόνο δεν δικαίωσε όσους περίμεναν μία σημαντική ανακάλυψη που θα ανύψωνε το ηθικό των Ελλήνων, αλλά φαίνεται πώς έβαλε τέλος σε ένα όνειρο.
Ένα όνειρο πάνω στο οποίο πάτησε η κυβέρνηση για να κάνει την προπαγάνδα της και να στρέψει τα βλέμματα των Ελλήνων στο λόφο Καστά και στις έρευνες των αρχαιολόγων αντί στους λογαριασμούς με τον ΕΝΦΙΑ, στα ραβασάκια τις εφορίας και στις δυσοίωνες πολιτικές εξελίξεις.

Ντόροθι Κινγκ: Το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε στην Αμφίπολη-Το μυστήριο συνεχίζεται

Τι απαντά στην Αμερικανίδα αρχαιολόγο η Λίνα Μενδώνη
Ενώ το μυστήριο ως προς το ποιος είναι θαμμένος στο εντυπωσιακό ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη παραμένει, τα σενάρια ότι ο τύμβος Καστά συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο φουντώνουν.

Σύμφωνα με το xronometro.com, η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ -που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και έχει γίνει αντιπαθητική στην Ελλάδα επειδή υποστηρίζει την παραμονή στο Βρετανικό Μουσείο των Γλυπτών του Παρθενώνα- με ανάρτηση της στο προσωπικό της ιστολόγιο, θίγει το θέμα της εύρεσης επιγραφών στον τάφο στην Αμφίπολη στην ανασκαφή του μεγάλου τύμβου επισημαίνοντας ότι δεν βρέθηκαν μέσα, αλλά έξω από τον τάφο. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι σε μία από αυτές εμφανίζεται το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και δηλώνει πεπεισμένη ότι στην Αμφίπολη βρίσκεται ο τάφος του Μακεδόνα βασιλιά.

Μαγεία: Δίλεπτο βίντεο από την αποκάλυψη του ψηφιδωτού της Αμφίπολης(Βίντεο)

Συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ της Αμφίπολης, αφού οι ανασκαφείς κατά τη διάρκεια των εργασιών τους το προηγούμενο διάστημα, και ενώ έκαναν αποχωματώσεις στον τρίτο θάλαμο του τάφου, βρήκαν τμήματα από τα φτερά των Σφιγγών, τα οποία αποκαθίστανται πλήρως, τμήμα του λαιμού της μιας Σφίγγας, αλλά και τμήματα του ψηφιδωτού που έλειπαν.
Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού δίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα βίντεο από την ανασκαφή, και συγκεκριμένα από τη στιγμή της αποκάλυψης του ψηφιδωτού, αλλά και σχεδιαστική αναπαράσταση των Σφιγγών της εισόδου όπως θα ήταν ολόκληρες.
Τέλος, στα σημεία ενημέρωσης από την ανασκαφή που έχουν δοθεί ήδη στη δημοσιότητα σημειώνεται ότι, όπως διαπιστώθηκε από την ανασκαφή, δεν υπάρχει θύρωμα στον τέταρτο διαφραγματικό τοίχο.

Πουλήθηκαν σε δημοπρασία... και το υπουργείο Πολιτισμού κοιμάται όρθιο!

Του Γιώργου Λεκάκη
συγγραφέα - λαογράφου
Από το epirus-ellas

Σε επίσημη δημοπρασία δημοπρατήθηκε - τον περασμένο Δεκέμβριο - από τον οίκο Christie's, μια αρχαία μακεδονική ασπίδα, κάποιου επίσημου αξιωματικού του Μακεδόνος βασιλέως Δημήτριου Α΄, η οποία φυσικά επέρασε σε ξένα χέρια, όπως και ένα πανάρχαιο κυκλαδικό ειδώλιο, και ένα πανέμορφο κυκλαδικό μελανόμορφο αγγείο, και ένα αρχαίο χάλκινο κράνος, και ένα ακέφαλο άγαλμα κόρης.

Και το ελληνικό (;) υπουργείο Πολιτισμού (;) δεν πήρε είδηση!
Κι όλα αυτά, παρ' όλο που ο συγκεκριμένος ...
πολυπροβεβλημένος οίκος, διαφήμιζε διαδικτυακώς τα προς δημοπρασίαν αντικείμενά του, πολύ καιρό πριν!

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ:ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ Η ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!!!

Τον Δεκέμβριο του 2010, αποκαλύψαμε τα διαβαθμισμένα έγγραφα του Λευκού Οίκου, από τα οποία αποδεικνύεται με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ γνώριζαν τουλάχιστον από το 1975, την ύπαρξη μεγάλων και πολλών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο.
Ιδού λοιπόν ένα απόσπασμα από τα πρακτικά των συνομιλιών που είχαν στον Λευκό Οίκο, την Παρασκευή 25 Απριλίου 1975, ο τότε πρόεδρος Gerald Ford, ο υπουργός εξωτερικών Henry Kissinger και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Brent Scowcroft**, με εκπροσώπους της γνωστής ελληνοαμερικανικής οργανώσεως ΑΗEPA. Διαβάστε στην συνέχεια τους διαλόγους των αμερικανών αξιωματούχων με τους έλληνες, οι οποίοι γνωρίζοντας την ύπαρξη πετρελαίου στο Αιγαίο, ενδιαφέρονται για σύναψη συμφωνιών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας για την συνεκμετάλλευσή του. Έτσι δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία γιατί οι τούρκοι, εδώ και πολλές δεκαετίες, διεκδικούν μετά μανίας κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο...(πάντως όχι για να ψαρεύουν τσιπούρες), γιατί οι δικοί μας «πατριώτες» πολιτικοί και κυβερνήτες σφυρίζουν αδιάφορα και αποκαλούν συνομωσιολόγους και ευφάνταστους όσους τολμούν να μιλήσουν για τα κοιτάσματα του Αιγαίου, αλλά και γιατί για το λεγόμενο Κυπριακό ζήτημα δεν βρέθηκε ακόμη κάποια λύση.

Δείτε πώς είναι το γυναικείο λεωφορείο στο Ισλαμικό Κράτος (Φωτo)

Είναι η πρώτη φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει πώς είναι το εσωτερικό ενός λεωφορείου που μεταφέρει αποκλειστικά γυναίκες στην άτυπη πρωτεύουσα του αποκαλούμενου χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους, την Ράκα στην Συρία.

Όλες οι γυναίκες είναι σκεπασμένες ολόκληρες και εκτεθειμένα στο φως του ήλιου είναι μόνο τα χέρια από τον καρπό και κάτω.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι και τα παράθυρα του λεωφορείου είναι… σκεπασμένα!
Υπάρχουν κουρτίνες κλεισμένες παντού!

Ο Β.Πούτιν ανακήρυξε το 2016 σε "έτος Ελλάδας" - Ενισχύει τους δεσμούς των δύο λαών

Σε μία κίνηση ενίσχυσης των ρωσο-ελληνικών σχέσεων ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  σφραγίζει με την υπογραφή του την επίσημη ανακήρυξη του 2016 ως «έτους Ελλάδας» στη Ρωσία και ως «έτους Ρωσίας» στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια εξαιρετικής σημασίας ενέργεια, που σίγουρα θα οδηγήσει στην αύξηση του τουρισμού, την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας που φρόντισε να καταρρακώσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με τις θέσεις της υπέρ της Ε.Ε. και σε βάρος της Ρωσίας στην κρίση της Ουκρανίας.
Τα οφέλη όμως δεν θα είναι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους, όπως αυτός της ενέργειας σε μία κρίσιμη περίοδο δεδομένου και των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στον τομέα των επενδύσεων που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα για να βγει από την οικονομική κρίση.

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ... ΚΑΤΕΤΕΘΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ....!!!

Του  Νίκου Χειλαδάκη

Τα ψέματα τέλειωσαν και η Τουρκία αδίστακτη και προκλητική προχωρεί και νομότυπα εν μέσω της... γενικής ελληνικής αδιαφορίας, (αλήθεια σε μια κατοχική Ελλάδα ποιος θα ασχοληθεί με τέτοια θέματα ;) στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό και θρησκευτικό σύμβολο της χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, σε μουσουλμανικό τέμενος χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από ελληνικής πλευράς.

Περιποιείται τους τάφους έξι στρατιωτών στην αυλή της(Βίντεο)



Η Βορειοηπειρώτισσα, Ερμιόνη Μπρίγκου, εδώ και 74 χρόνια, περιποιείται τους τάφους έξι Ελλήνων στρατιωτών, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι στο μέτωπο.

Οι στρατιώτες είναι θαμμένοι στην αυλή της.

Όπως λέει η ίδια, θεωρεί καθήκον να τους περιποιείται. «Πάω τους καθαρίζω, τους φροντίζω και τους ανάβω ένα κεράκι», λέει χαρακτηριστικά η Ερμιόνη Μπρίγκου.

Τα αποτρόπαια πειράματα του Κάμερον και το Δόγμα του Σοκ


(Όσα θα διαβάσετε στο ακόλουθο κείμενο συνέβησαν στην πραγματικότητα -και συνεχίζουν να συμβαίνουν. Ο συγγραφέας δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του.)
1) Το θύμα
Η Γκέιλ Κάστνερ είναι ένας άνθρωπος χωρίς μνήμη. Το δωμάτιο της είναι γεμάτο από μικρά χαρτιά, όπου σημειώνει ό,τι δεν πρέπει να ξεχάσει. Αλλά συνήθως ξεχνάει ότι το σημείωσε.
Πιο πολύ από την καταστραμμένη προσωρινή της μνήμη, την ενοχλεί το κενό που υπάρχει. Η Γκέιλ δεν θυμάται τίποτα απ” όσα της συνέβησαν πριν τα είκοσι της χρόνια. Η παιδική της ηλικία, η εφηβεία, η αρχή της νεότητας, έχουν σβηστεί από τη συνείδηση της.

“Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”

“Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”

Κάποτε μας ευγνωμονούσαν για το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά και το αίμα που έχυσε ως απόρροια αυτού του ΟΧΙ ο ελληνικός λαός ενάντια στην φασιστική Ιταλία.

Τώρα μας καταδικάζουν σε μια νέα κατοχή.


Αξίζει να θυμηθούμε τι έλεγαν τότε για να το συγκρίνουμε με το πώς μας συμπεριφέρονται σήμερα και ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Η έκτακτη επικαιρότητα το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου - Δείτε πρωτοσέλιδα και βίντεο

Οι πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 1940, είναι δραματικές, καθώς ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι επέδωσε ιδιόχειρα στον Έλληνα πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δεύτερου, στην Κηφισιά, τελεσίγραφο, με το οποίο απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού από την ελληνοαλβανική μεθόριο. Μετά την άρνηση του πρωθυπουργού, το περίφημο «ΟΧΙ», ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν τις επιχειρήσεις εισβολής στην Ελλάδα.