Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Αρχαία Κόρινθος: μια καταπληκτική 3D ψηφιακή παρουσίαση

Mια ιδιαίτερα αξιόλογη ανακατασκευή με ψηφιακά μέσα της αρχαίας πόλης της Κορίνθου όπως ήταν στο δεύτερο αιώνα μ.Χ.

την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας παρουσιάζεται σε ένα ολιγόλεπτο video από τους Danila Loginov, Andrey Zarov και Vyacheslav Derbenev, μέλη της δημιουργικής ομάδας History 3D.

Η Ναυμαχία των Σπετσών

Μετά την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κωνσταντίνο Κανάρη στ' ανοιχτά της Χίου και τον θάνατο του Καρα Αλή (7 Ιουνίου 1822), ο σουλτάνος ετοίμασε νέες επιχειρήσεις, που θα στηρίζονταν στη στενότερη συνεργασία του τουρκικού με τον αιγυπτιακό στόλο. Στις 20 Ιουλίου 1822 ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος, αποτελούμενος από 84 πλοία, βρέθηκε στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, αφού είχε διαπλεύσει ανενόχλητος το Αιγαίο και το Ιόνιο. Απέτυχε να καταλάβει το Βασιλάδι, το φυσικό προπύργιο του Μεσολογγίου και στη συνέχεια προσπάθησε να ανεφοδιάσει το πολιορκούμενο από τους Έλληνες Ναύπλιο.

ΔΕΘ: Η εμποροπανήγυρη που μεταμορφώθηκε σε Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Πως το όραμα του Νικολάου Γερμανού πέρασε από σαράντα κύματα ώστε να φτάσει η ΔΕΘ να γίνει μία καταξιωμένη έκθεση με παγκόσμιο κύρος. Αυτά είναι τα πρώτα βήματα της
Adtech Ad
1925: Η Θεσσαλονίκη δεν μετρούσε παρά μόνο λίγα χρόνια όταν μετά από αιώνες είχε πάψει να είναι κομμάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στον Λευκό Πύργο κυμάτιζε η γαλανόλευκη. Η χρονιά που αναφέρεται παραπάνω είναι τυπικά η εναρκτήρια χρονολογία δημιουργία της έκθεσης καθώς τότε - και συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου - ο Νικόλαος Γερμανός υποβλήθηκε αίτηση στο Υπουργείο Οικονομικών που ζητούσε την άδεια διοργάνωσης της στην πόλη.

Τουρκοκύπριοι διεκδικούν τη Βάση Α. Παπανδρέου

Βάσος Βασιλείου  
Από το philenews
 
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Κληρονόμοι Τουρκοκύπριου διεκδικούν την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» και δύο κυβερνητικούς συνοικισμούς, στους οποίους κτίστηκαν προσφυγικές κατοικίες και διαμερίσματα.

Για τις υπό αναφορά εκτάσεις, των οποίων η αξία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, δεν αποκλείεται να δοθεί νομική μάχη, εντός και εκτός Κύπρου.

«Ψάχνονται» για τσαμπουκά οι Τούρκοι: Σε Αιγαίο και Κύπρο ο τουρκικός στόλος

Εξέδωσαν NAVTEX για ασκήσεις μεταξύ Σκύρου και Ψαρών – Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό
Μία NAVTEX για το Αιγαίο και δύο για τη Κύπρο, δείχνουν ότι η Άγκυρα παραμένει πιστή στο παιχνίδι των προκλήσεων.
Mε την NAVTEX 860/17 η Τουρκία επιχειρεί να δεσμεύσει για το χρονικό διάστημα 11 Σεπ- 31 Οκτωβρίου τη γνωστή περιοχή στο Κεντρικό Αιγαίο (Ανατολικά ΣΚΥΡΟΥ-Δυτικά ΨΑΡΩΝ) για εκτέλεση ασκήσεων με πυρά από πλοία του τουρκικού ΠΝ.

Δραματική προειδοποίηση για τον τυφώνα Ιρμα: Θα είναι καταστροφικός για τις ΗΠΑ(Βίντεο - Φωτο)

Τρομακτική προειδοποίηση για τον τυφώνα Ίρμα εξέδωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Κινδύνων (FEMA) - Μετά την Ίρμα ακολουθεί ο Χοσέ - «Είναι επικών διαστάσεων, φύγετε από τον δρόμο του» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ - Τουλάχιστον 17 νεκροί
Ο τυφώνας Ίρμα πρόκειται να ισοπεδώσει τη Φλόριντα ή ακόμα και τις γειτονικές πολιτείες και παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος, στην κατηγορία 5 καθώς φέρνει μαζί του ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζονται πυρετωδώς για την έλευση του τυφώνα, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα το πρωί του Σαββάτου.

Ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων 100 ετών στο Μεξικό: 32 μέχρι τώρα οι νεκροί - Ο σεισμός ήταν μεγέθους 8,1 Ρίχτερ(Βίντεο - Φωτο)

Ήταν πιο δυνατός και από την καταστροφική δόνηση του 1985 - Έγινε αισθητός μέχρι και στη γειτονική Γουατεμάλα - Η μεξικανική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με τη θάλασσα να υποχωρεί κατά 50 μέτρα - Οι αρχές εκκένωσαν παράκτιες περιοχές
Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό από τον ισχυρότερο σεισμό που έχει σημειωθεί στη χώρα εδώ και έναν αιώνα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Διάλεξη Ν.Λυγερού"Η νέα δυναμική της ελληνικής ΑΟΖ"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Η νέα δυναμική της ελληνικής ΑΟΖ".
Μύλος Μασούρα , Αλεξανδρούπολη. 
Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα: 19:00