Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Την αμφισβητηση της ελληνικοτητας της Μακεδονιας την βιωνουμε εμεις που ζουμε σε αυτα τα χρονια οπου και ειναι τα πρωτα και μοναδικα που τιθεται τετοιο θεμα σε ολη την ανθρωπινη ιστορια.Σε ολους τους σοβαρους ιστορικους και γνωστες της ιστοριας φαινεται αστειο το να συζητησουν εστω και λιγο για αυτο το θεμα.Ομως,επειδη ολοι μας γνωριζουμε οτι πισω απο τους ανυπαρκτους χθεσινους σκοπιανους,βρισκονται τα γεωστρατηγικα και οικονομικα συμφεροντα των δυνατων που επιθυμουν να εγκαθιδρυσουν την εξουσια τους στην μεσογειο και τα βαλκανια με την γνωστη τακτικη του διαιρειν και βασιλευε,το αστειο μετατρεπεται σε εφιαλτη,ειδικα μαλιστα,οταν περιτριγυριζομαστε απο πολιτικους που ειναι οντως "εφιαλτες".Μπροστα στην δουλικοτητα που διακατεχει τους πολιτικαντιδες,δεν ειναι υπαρχει κανενας ηθικος,ιστορικος,πατριωτικος η΄ανθρωπινος φραγμος που θα τους κανει να αντισταθουν στην πλουτακρατικη επεκτατικοτητα που θιγει τα ελληνικα συμφεροντα.

Η NASA «βλέπει» στοιχεία ζωής στη... γειτονιά μας - Μία ολόκληρη ομάδα από «νέες Γαίες»(Βίντεο - Φωτο)

Αναφέρεται σε πλανητικό σύστημα που απέχει 40 έτη φωτός από τη Γη - «Πρόκειται για το ιερό δισκοπότηρο των ανακαλύψεων», δηλώνουν οι επιστήμονες - Βραχώδεις πλανήτες με νερό και ήπιες επιφανειακές θερμοκρασίες
Στις 22 Φεβρουαρίου 2017, η NASA ανακοίνωσε τον εντοπισμό ενός πλανητικού συστήματος που μοιάζει πολύ με το δικό μας και που απαρτίζεται από βραχώδεις πλανήτες, με ενδείξεις για την ύπαρξη νερού. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, η επιστημονική ομάδα που ανέλαβε τη μελέτη του πλανητικού συστήματος TRAPPIST 1, ανακοίνωσε με ενθουσιασμό ότι στο συγκεκριμένο σημείο, «όχι πολύ μακριά από τη Γη», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, συγκεντρώνονται οι μεγαλύτερες πιθανότητες για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Πρωτοφανής επίθεση της κυβέρνησης κατά του Μίκη Θεοδωράκη - «Βολές» από ΣΥΡΙΖΑ και υπουργούς

Εναντίον του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη καταφέρθηκαν με πρωτοφανή σφοδρότητα κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ομιλία του στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Eρωτηθείς για την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε: «Η τοποθέτηση του κ. Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες είναι μία θλιβερή εξέλιξη. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται για τις πολιτικές του απόψεις, για την πολιτική του στάση».

Προκλητικός Ερντογάν: Είμαστε με τη «Μακεδονία»

Την υποστήριξή του στην ΠΓΔΜ στη διαμάχη της με την Ελλάδα για το ζήτημα του ονόματος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε σύνοδο Βαλκάνιων μεταναστών στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν σημείωσε πως «η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της "Μακεδονίας" (σ.σ. ΠΓΔΜ) στο συγκεκριμένο ζήτημα, απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση» σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της ΠΓΔΜ, TV NOVA.

Bild για το συλλαλητήριο: Οι Ελληνες είναι θυμωμένοι και δικαίως - Ο λαός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του διαδηλώνοντας, αναφέρει το δημοσίευμα

Με αμείωτο ενδιαφέρον ο διεθνής Τύπος σχολιάζει τη χθεσινή μαζική διαδήλωση για τη Μακεδονία - Γερμανικά, αμερικάνικα και κινεζικά ΜΜΕ τη χαρακτηρίζουν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών
Με αμείωτο ενδιαφέρον ο διεθνής Τύπος σχολιάζει για δεύτερη συνεχή ημέρα την μαζική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα εξηγώντας το λόγο για τον οποίο οι Έλληνες είναι τόσο θυμωμένοι σχετικά με την χρήση του όρου «Μακεδονία» από τη μικρή βαλκανική χώρα ΠΓΔΜ.  

Συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη Ν. Λυγερού 
από το Συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. 
Ράδιο Ενημέρωση, 
04/02/2018

Η αδιαλλαξία των Σκοπίων - Και το Συλλαλητήριο της Αθήνας είναι πλέον ιστορικό - Ελλάδα και καθεστώς προπαγάνδας

Η αδιαλλαξία των Σκοπίων
Toυ Ν. Λυγερού

Η αδιαλλαξία των Σκοπίων δεν έχει κόστος για την Ελλάδα αλλά για τον ίδιο τον σκοπιανό λαό που τόσα χρόνια περιμένει άδικα για να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ήδη φωνές του σκοπιανού λαού, ειδικά μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, έχουν πει γιατί δεν αλλάζουμε το όνομά μας για να μπούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και τα κόμματα των Σκοπίων νιώθουν πολύ καλά αυτή την πίεση. Επίσης υπάρχει και το πρόβλημα των μειονοτήτων που δεν θέλουν να ονομαστούν με έναν τρόπο που δεν τους αντιπροσωπεύει διότι ποτέ δεν θεώρησαν ότι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Μάλιστα αυτό το γεγονός εξηγεί τα προβλήματα και τις συρράξεις που έγιναν το 1992 και το 2001. Η αλβανική μειονότητα και η βουλγαρική μειονότητα δεν είναι μια λεπτομέρεια για τα Σκόπια όσο κι αν θέλουν να την καλύψουν. Ξέρουν πολύ καλά τι έγινε στη Σερβία όταν οι Σέρβοι αποφάσισαν ν’ αλλάξουν το όνομα της Γιουγκοσλαβίας το 2003.

Οι κυβερνητικές αλλαγές - Όταν καθυστερούν οι καλές πληροφορίες

Οι κυβερνητικές αλλαγές
Toυ Ν. Λυγερού


Οι κυβερνητικές αλλαγές θα γίνουν όλο και περισσότερες για να μην υποστούν κάποιο πολιτικό κόστος λόγω των Συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας διότι για αυτούς το πιο σημαντικό δεν είναι το ίδιο το θέμα της Μακεδονίας αλλά πώς να μην έχει επιπτώσεις πάνω τους. Αυτό βέβαια δεν μας πειράζει αφού ξέρουμε πώς λειτουργούν η πολιτική και οι πολιτικοί. Σημασία έχει για μας να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις και να υλοποιηθούν πράξεις, οι οποίες να δείχνουν ότι επιτέλους είμαστε ενωμένοι ακόμα και για διάφορους λόγους. Διότι το μήνυμα μας για τα Σκόπια πρέπει να είναι ένα και