Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ο Κρητικός που κατάφερε να σταματήσει τον Αττίλα. Ένα άρθρο του Νίκου Ψιλάκη


Η ιστορία του στρατιώτη Μπικάκη από τα Αστερούσια​: Ο άνθρωπος που κατέστρεψε έναν Ουλαμό Αρμάτων Μάχης και διέλυσε ένα Τάγμα Τουρκικού Πεζικού !!!

Ένα άρθρο του Νίκου Ψιλάκη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΥΠΕΡ - Χ το Φθινόπωρο του 2010

Συγκλονίστηκα με την ιστορία του Μανώλη Μπικάκη, ενός Κρητικού από τον Αμύγδαλο Αστερουσίων, που δεν είναι πια στη ζωή. Δεν τον ήξερα, δεν ήξερα τίποτα για τη ζωή και τη δράση του. Κάποιος φίλος μου έστειλε ένα κείμενο από το διαδίκτυο, όπου περιγράφεται η δράση του. Έτσι άρχισε μια μικρή έρευνα γύρω από μια εντυπωσιακή μορφή της κυπριακής τραγωδίας. Επειδή στο αρχικό κείμενο αναφερόταν ότι καταγόταν από την Ασί Γωνιά, αναζήτησα εκεί τους συγγενείς του. Τελικά τους βρήκα στον κάμπο της Μεσαράς, όπου έχουν μετοικήσει οι κάτοικοι των έρημων σήμερα ποιμενικών οικισμών των Αστερουσίων.

Σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για Αϊντε: «Μήπως βρισκόταν σε άλλη διάσκεψη;» - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ

Με ιδιαίτερα καυστικό τόνο απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στο τελευταίο μιντιακό πόνημα του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντε, και ειδικότερα, στη συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα "Ο Πολίτης".
Μήπως ο κ. Άιντε «βρισκόταν σε άλλη διάσκεψη;», απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τον Νορβηγό μεσολαβητή να διευκρινίσει εάν «δέχθηκε ή όχι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια του δείπνου της 6ης Ιουλίου την κατάργηση των "παρεμβατικών δικαιωμάτων" και της Συνθήκης Εγγυήσεως από την πρώτη μέρα της λύσης, όπως δηλώνει ο κ. 'Αιντε σε μία από τις πολλές του συνεντεύξεις;»

Ντόμινο Ρίχτερ στο Αιγαίο – Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην Κω

Πέντε σεισμοί με μεγέθη πάνω από 5 Ρίχτερ και... 18 σεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ έχουν ταρακουνήσει το Αιγαίο σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών!
Ο σεισμός της Παρασκευής (21/07) στην Κω ήρθε να συμπληρώσει ένα... μπαράζ σεισμικών δονήσεων που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο Αιγαίο, από τη Μυτιλήνη έως και την Κρήτη.
Η συχνότητα των «πεντάρηδων» σεισμών το εν λόγω διάστημα είναι σχεδόν διπλάσια από το μέσο όρο τέτοιων μεγεθών σεισμών στην Ελλάδα, όπως τονίζουν οι ειδικοί.
Σύμφωνα με το διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, στη χώρα μας συνήθως συμβαίνει ένας σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κάθε δύο μήνες. Το τελευταίο τρίμηνο έχουν εκδηλωθεί πέντε σεισμοί πάνω από 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Κύπρος Αρχιεπίσκοπος: Οι συνομιλίες πρέπει να τερματιστούν

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα πρέπει να τερματιστούν, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει απομάκρυνση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Άιντε.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε αν διαβλέπει να υπάρχει προοπτική να συνεχιστεί ο διάλογος όπως έχουν τα δεδομένα και απάντησε ότι «Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να τερματιστούν οι συνομιλίες, κακώς θέλει να συνεχίσει ο κ. Άιντε».

Είπε επίσης ότι «μετά από τις αιχμές που έχει αφήσει ο ΥΠΕΞ της Ελλάδος, αν έχει λίγη ευαισθησία τουλάχιστον θα έπρεπε να απομακρυνθεί. Φαίνεται όμως ότι έχει στόχους και εννοεί να συνεχίσει για να πετύχει εκείνο που θέλει».