Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ελληνική φιλοσοφία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Με τον όρο ελληνική φιλοσοφία εννοείται ο φιλοσοφικός στοχασμός που αναπτύχθηκε στο ελλαδικό χώρο ή στις επικράτειές του ανά τους αιώνες έως τη σύγχρονη εποχή. Το κυριότερο κριτήριο συνέχειας για την εξέλιξη της ελληνικής φιλοσοφικής σκέψης είναι η πολιτισμική συνέχεια, η κοινή γλώσσα, η υποκειμενική αίσθηση της κοινής καταγωγής -ειδικά στην Ελληνιστική εποχή- το κοινό γεωγραφικό και ιστορικό πλαίσιο αναφοράς.

Der Spiegel: Μέρκελ τέλος το 2018;

«Την άνοιξη του 2018 πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος: Η Άνγκελα Μέρκελ χρειάζεται το συνασπισμό με το SPD, προκειμένου να εξασφαλίσει μία τέταρτη θητεία ως καγκελάριος και να οργανώσει τον μακράς διάρκειας αποχαιρετισμό της από την εξουσία» γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Όπως αναφέρει το περιοδικό, η Άνγκελα Μέρκελ έχει αυτή τη στιγμή ως βασικό της στόχο την επανεκλογή της ως καγκελαρίου, ενώ, αν όλα είχαν εξελιχθεί για την επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος σύμφωνα με το σχέδιο, αυτός ο στόχος θα ήταν προ πολλού ήδη πραγματικότητα.

Νέος πρόεδρος της Λιβερίας ο άλλοτε άσος της Μίλαν, Ζορζ Γουεά - Αναλαμβάνει καθήκοντα στις 22 Ιανουαρίου

Ο διάσημος αστέρας του ποδοσφαίρου κέρδισε με άνεση το δεύτερο γύρο των εκλογών, με ποσοστό 61,5%
Ο πρώην σταρ του ποδοσφαίρου Ζορζ Γουεά θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Λιβερίας, αφού κέρδισε με άνεση τον δεύτερο γύρο των εκλογών που διεξήχθησαν την Τρίτη, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.

Με καταμετρημένο το 98,1% των ψηφοδελτίων, ο Γουεά συγκεντρώνει ποσοστό 61,5% και επικρατεί του αντιπάλου του, του αντιπροέδρου της Λιβερίας Τζόζεφ Μποακάι.

Μειωμένο κατά 50% φέτος το επίδομα θέρμανσης - Υπεγράφη η υπουργική απόφαση

Το ποσό του επιδόματος είναι 12,5 λεπτά για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης έναντι 25 λεπτών πέρυσι - Δείτε τα κριτήρια για τη χορήγησή του
Μειωμένο κατά 50% μοιράζεται φέτος το επίδομα θέρμανσης, όπως ορίζει η υπουργική απόφαση που υπεγράφη για την περίοδο 2017-2018.


Το ποσό του επιδόματος είναι 12,5 λεπτά για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης έναντι 25 λεπτών πέρυσι, ενώ θα αφορά σε αγορές που έγιναν από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την 30 Απριλίου 2018. Η σχετική αίτηση πρέπει να υποβληθεί μέχρι 31 Μαΐου 2018.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Bίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
 στην εκπομπή "Ο κόσμος ...αλλιώς" 
Κανάλι 4Ε. 
27/12/2017