Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ/ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

Οι εκπρόσωποι του Βελιγραδίου και της Πρίστινα συμφώνησαν τελικά μετά από διαπραγματεύσεις σε μια λύση με την επωνυμία ΄΄Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνοριακών Διαβάσεων΄΄.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέπτυξε την έννοια της IBM (Integrated Border Management), για τη διαχείριση των συνόρων, σύμφωνα με την οποία όλες οι σχετικές αρχές και υπηρεσίες που εμπλέκονται στην ασφάλεια των συνόρων και τη διεξαγωγή του εμπορίου θα πρέπει να συνεργάζονται και να λειτουργούν σε συντονισμό σε ένα κοινό σημείο ελέγχου.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr


*Η ΧΙΛΑΡΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΗΓΕΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
*Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ.
*Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΗΑΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ!
*ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΝΑΣΡΑΛΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΙΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΣΙΙΤΩΝ  ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Ν.Λυγερός "Leonardo da Vinci" Ρόδος

Εισήγηση του Νίκου Λυγερού
με θέμα: "Leonardo da Vinci: Το αναγεννησιακό παράδειγμα της ιδιοφυΐας"

Πιέσεις με υποτονικό τζίρο στο ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών κινείται την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, στον απόηχο της χθεσινής αιφνιδιαστικής κίνησης της S&P να θέσει σε καθεστώς παρακολούθησης (CreditWatch negative) την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση 15 οικονομιών της Ευρωζώνης.

Σε ποσοστό έως 2,33% υποχωρεί στο ελληνικό ταμπλό ο δείκτης των τραπεζών, από τη σύνθεση του οποίου ανοδικά κινείται μόνο ο τίτλος της Τρ. Κύπρου, ενώ θετικό πρόσημο στον FTSE20 διατηρούν και ο τίτλος της Τιτάν, ενισχυμένος νωρίτερα έως και 2,39%.

Περισσότερο σταθεροποιητικό χαρακτήρα στην τελική της εικόνα παρά κάποια έντονα πτωτική μεταβολή αναμένει για τη σημερινή συνεδρίαση η Beta Securities, που σχολιάζει στο πρωινό της report ότι «η χθεσινή απειλή υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης του συνόλου των χωρών της Ευρωζώνης θα περιορίσει το αρχικό κλίμα αισιοδοξίας που είχε εκδηλωθεί ενόψει της συνόδου κορυφής στο τέλος της εβδομάδας».

Οριακή άνοδο παρουσιάζει ο δείκτης του ΧΑΚ

Λευκωσία: Οριακή άνοδο παρουσιάζει ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου την Τρίτη, ενώ συνεχίζεται η διαπραγμάτευση. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 13:08 στις 261,16 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,06%.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν σε αρνητικό έδαφος, στις 92,41 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 0,17%, ενώ ο όγκος συναλλαγών ανέρχονταν στις 336.190,86 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, η Κύρια Αγορά κινούνταν οριακά ανοδικά κατά 0,08%, ενώ παρόμοιο ποσοστό αύξησης κατέγραφε και ο δείκτης των Τραπεζών.

Η πρώτη μουσουλμανική τράπεζα στη Γερμανία

XRIMANEWS.GRΣτο Μανχάιμ άνοιξε η πρώτη μουσουλμανική τράπεζα, η οποία λειτουργεί με βάση τους κανόνες του κορανίου: δηλαδή χωρίς τόκους, με άμεση σύνδεση με την πραγματική οικονομία και με δεοντολογικά αποδεκτές επενδύσεις. Πρόκειται για την Kuveyt Türk. Είναι η πρώτη τράπεζα στη Γερμανία που εφαρμόζει το λεγόμενο Islamic Banking. Δεν χορηγεί δάνεια με τόκους, αλλά συμμετέχει στη χρηματοδότηση μιας επιχείρησης και έτσι μετέχει στα κέρδη, αλλά επωμίζεται και τις ζημίες. Παράλληλα αποκλείονται επενδύσεις σε επιχειρήσεις ή προϊόντα που έχουν σχέση με το αλκοόλ, το χοιρινό κρέας, την πορνογραφία και τη βιομηχανία όπλων. Γενικά, όπως ορίζει ο κανόνας λειτουργίας των μουσουλμανικών τραπεζών, δεν επενδύει σε τομείς ή κλάδους που είναι επιβλαβείς για την ευημερία των πολιτών.

Η Γερμανία υποβαθμίστηκε κατά 5 βαθμίδες απ' τις αγορές και ακολουθεί ο EFSF

XRIMANEWS.GRΜπορεί οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης να αρκούνται, προς το παρόν, στις προειδοποιήσεις για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ισχυρότερων κρατών της Ευρωζώνης αλλά για τις αγορές η υποβάθμιση έχει ήδη συμβεί. Ίσως δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό αλλά υπάρχουν δύο βαθμολογίες της πιστοληπτικής ικανότητας των κρατών, η πρώτη αυτή των οίκων και η δεύτερη αυτή που προκύπτει από τις τιμές των ομολόγων και των CDS τους.
Με βάση τη δεύτερη βαθμολογία, η Γερμανία έχει ήδη χάσει την ΑΑΑ αξιολόγηση της και λαμβάνει Α2, δηλαδή έχει υποβαθμιστεί κατά 5 βαθμίδες. Για τη Γαλλία η βαθμολογία είναι Βαα3, δηλαδή 9 βαθμίδες χαμηλότερα από το ΑΑΑ, όπως ακριβώς και για την Αυστρία. Η Ιταλία λαμβάνει Α2/αρνητικό από τους οίκους αλλά Βα2 από τις αγορές, δηλαδή 7 βαθμίδες χαμηλότερα.

Αποκάλυψη: Η Μέρκελ πίεζε τον Καραμανλή να πει τα Σκόπια “Μακεδονία”!!!


Από το xrimanews

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθούσε να πείσει τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, να δείξει μεγαλύτερη 'ευελιξία' στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο με ημερομηνία 23 Απριλίου 2008 το οποίο αποκαλύπτει το XrimaNews.gr.
Το έγγραφο αναφέρει μάλιστα πως μόνο η Γερμανία απ' όλα τα υπόλοιπα κράτη συντάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ.

Ποσό που προκαλεί …ίλιγγο για πολιτικό γραφείο του κ. Πάγκαλου

Ποσό που προκαλεί …ίλιγγο για πολιτικό γραφείο του κ. Πάγκαλου
Σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο με την είδηση πως το πολιτικό γραφείο του κ. Πάγκαλου στοίχισε 800.000 ευρώ.
Ο κ. Πάγκαλος, φρόντισε να ανακαλέσει τις αποσπάσεις και τους διορισμούς των Ειδικών Συμβούλων, Ειδικών Συνεργατών και Μετακλητών Υπαλλήλων, που υπηρετούσαν στο Πολιτικό Γραφείο του «ομωνύμου» του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως Παπανδρέου.
Στη συνέχεια, μαζί με τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενέκρινε την «Σύσταση Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως και ενιαίων θέσεων Ειδικών Συμβούλων – Συνεργατών, Μετακλητών Διοικητικών Υπαλλήλων και Αποσπασμένων Υπαλλήλων του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημόσιου Τομέα», από την οποία (σύσταση του παγκάλειου Πολιτικού Γραφείου) προκαλείται ετήσια επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά τι υψηλότερη των 800.000 €.

Τα επτά «εορταστικά» χαράτσια

Τα επτά «εορταστικά» χαράτσια
«Φτερά» αναμένεται να κάνει το δώρο των Χριστουγέννων καθώς οι φορολογούμενου θα πρέπει να επισκεφθούν επτά φορές τις ΔΟΥ μέχρι το τέλος του 2011, προκειμένου να καταβάλουν έκτακτες εισφορές και τέλη.
Συγκεκριμένα, οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά, το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το φόρο εισοδήματος για τις δηλώσεις που εκκαθαρίστηκαν εντός του Νοεμβρίου, τα τέλη κυκλοφορίας, φόρους που αφορούν εκπρόθεσμες δηλώσεις, την περαίωση, ενώ θα παραληφθούν και τα εκκαθαριστικά για το ΕΤΑΚ του 2009 και τον ΦΑΠ του 2010.
Ελπίδα του υπουργείου Οικονομικών είναι αυτά τα επτά χαράτσια να περιορίσουν την τεράστια «μαύρη» τρύπα στα φορολογικά έσοδα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες στα τέλη Νοεμβρίου έφθασε τα 2,7 δις ευρώ.

Έβλεπαν το παιδί τους να καίγεται ζωντανό!

Έβλεπαν το παιδί τους να καίγεται ζωντανό!
Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί σε τροχαίο που σημειώθηκε στην περιοχή Παλαιοβούνα στο δρόμο μεταξύ Αντιρρίου - Μεσολογγίου.
Αυτοκίνητο έκανε βουτιά θανάτου σε γκρεμό, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανή μία 17χρονη μπροστά στα μάτια των γονιών της που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση!
Όλα συνέβησαν γύρω στις 10:00 το πρωί σε μία από τις πιο επικίνδυνες στροφές στην περιοχή Παλαιοβούνα.

Ψάχνουν 8,3 δισ. για να «κλείσει» ομαλά η χρονιά Μαύρη τρύπα - σοκ 2,7 δισ. στα έσοδα


«Τα ρέστα της» … παίζει για να "ρεφάρει" η κυβέρνηση την «χασούρα» των 2,7 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα.

Ενώ τον Νοέμβριο επεδίωκε να εισπράξει σχεδόν 6,5 δισ. από φόρους για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών σε σχέση με τους στόχους, οι εισπράξεις από φόρους, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, δεν ξεπέρασαν τελικά τα 3,75 δισ. ευρώ.

Θεωρητικά το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει πλέον να εισπράξει μέσα στον Δεκέμβριο περί τα 8,3 δισ. για να κλείσει η χρονιά με έλλειμμα 9% του ΑΕΠ, που είναι ο αναθεωρημένος στόχος του οικονομικού επιτελείου. Τώρα όμως διαφαίνεται πως το έλλειμμα του τρέχοντος έτους μπορεί να ξεπεράσει αγγίξει και το 10% του ΑΕΠ...

Προτεραιότητα να λυθεί το όνομα Σε αναμονή βάζει τα Σκόπια η ΕΕ


Μετά από μακρά συζήτηση που διήρκησε μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν ομόφωνα, όπως αποτυπώνεται στα συμπεράσματα, ότι παραμένει ζωτικής σημασίας η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας με την Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία υπό το φως της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην προσφυγή της πΔΜ κατά της Ελλάδας, καθώς υπενθυμίζει την ανάγκη επιτυχούς κατάληξης των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ, προκειμένου η FYROM να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Σε επιτήρηση ολόκληρη η ευρωζώνη


Για πρώτη φορά οίκος αξιολόγησης απειλεί τις ισχυρές οικονομίες της ευρωζώνης με υποβάθμιση.

Η Standard and Poor's ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι ετοιμάζεται να θέσει σε αρνητική προοπτική τις έξι χώρες της ευρωζώνης που σήμερα βαθμολογούνται με τριπλό Α, δηλαδή βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή βαθμίδα, αλλά και άλλες εννέα ευρωπαϊκές χώρες.

Ο οίκος S&P’s σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι έθεσε «υπό αρνητική επιτήρηση» το αξιόχρεο 15 χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας, δηλαδή των έξι χωρών που βαθμολογούνται με «ΑΑΑ».

"Νευρική" άνοδος στη Wall Street με φόντο την Ευρωζώνη

Dow12.097,8378,41 0,65%  



  Nasdaq2.655,7628,83 1,10%  

Η Wall Street χθες
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street μακριά ωστόσο από τα υψηλά της ημέρας καθώς επέστρεψε στο τέλος η επιφυλακτικότητα εν μέσω αναφορών για πιθανή υποβάθμιση των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης από την Standard and Poor’s.

Η Standard and Poor’s φέρεται να έχει προειδοποιήσει τη Γερμανία και άλλα πέντε κράτη της Ευρωζώνης με αξιολόγηση "ΑΑΑ" ότι κινδυνεύουν να χάσουν την κορυφαία πιστοληπτική τους αξιολόγηση λόγω της κλιμάκωσης της οικονομικής και πολιτικής αναταραχής στη ζώνη του ευρώ σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η S&P δεν αποκλείεται να ανακοινώσει ακόμα και σήμερα ότι τοποθετεί την αξιολόγηση της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργου σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση (creditwatch negative).

Σύμφωνα εξάλλου με δημοσίευμα της Wall Street Journal η S&P θα τοποθετήσει σε creditwatch και τα 17 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιούν το ευρώ ως νόμισμά τους και όχι μόνο τις χώρες με κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
                                                                  ΑΠΟ ΤΟ  drougos.gr


ΣΑ ΤΟΥ ΟΗΕ

Στην τριμηνιαία έκθεση, ο Μπαν Κι-Μουν εκτιμά ότι τα γεγονότα στο βόρειο Κόσσοβο μπορεί να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή των Βαλκανίων.
«Οι εξελίξεις στο βόρειο Κόσσοβο δείχνουν ότι τα άλυτα ζητήματα συνιστούν απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», επισημαίνοντας ότι τα γεγονότα που συνδέονται με τις διοικητικές διελεύσεις «συνέβαλαν σημαντικά στην επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας, στην πόλωση και στη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ των κοινοτήτων στο βόρειο Κόσσοβο και των θεσμών στην Πρίστινα».

Νέα από τη Σερβία

ΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΑΝΤΙΤΣ
05.12.2011
Ο πρόεδρος της Σερβίας, κ. Μπόρις Τάντιτς δήλωσε ότι, αν την 9η Δεκεμβρίου δεν χορηγηθεί το καθεστώς υποψήφιας χώρας, η Σερβία δεν πρόκειται να παραιτηθεί το ευρωπαϊκό μέλλον, ούτε την υπεράσπιση των συμφερόντων της στο Κοσσυφοπέδιο. Επιπλέον, ο κ. Τάντιτς διεμήνυσε, στο Μέγαρο Σερβίας, κατά τη διάρκεια διαλείμματος συγκέντρωσης με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας εθελοντών, για άλλη μια φορά, στους Σέρβους από το βόρειο Κοσσυφοπέδιο ότι τα οδοφράγματα δεν έχουν σκοπό και να αποχωρήσουν από αυτά, και στους άνδρες της KFOR να μην προκαλούν επισόδεια κατά την αφαίρεση των οδοφραγμάτων. «Κάθε είδος χρήσης της βίας και τραυματισμός ή απώλεια της ζωής μας οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο της βίας από την οποία δεν υπάρχει καμία διαφυγή», δήλωσε ο πρόεδρος Τάντιτς, μην θέλοντας να προβλέψει αν η σημερινή απομάκρυνση των οδοφραγμάτων στην Jagnjenica θα φέρει τη Σερβία πιο κοντά στην απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ. Όταν πρόκειται για τη συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες, ο ίδιος επανέλαβε πως η τρέχουσα λύση δεν είναι ιδανική, όμως είναι καλύτερη δυνατή και εξέφρασε πεποίθηση ότι πολιτικοί ηγέτες των Σέρβων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο θα την εφαρμόσουν.