Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Πιέσεις με υποτονικό τζίρο στο ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών κινείται την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, στον απόηχο της χθεσινής αιφνιδιαστικής κίνησης της S&P να θέσει σε καθεστώς παρακολούθησης (CreditWatch negative) την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση 15 οικονομιών της Ευρωζώνης.

Σε ποσοστό έως 2,33% υποχωρεί στο ελληνικό ταμπλό ο δείκτης των τραπεζών, από τη σύνθεση του οποίου ανοδικά κινείται μόνο ο τίτλος της Τρ. Κύπρου, ενώ θετικό πρόσημο στον FTSE20 διατηρούν και ο τίτλος της Τιτάν, ενισχυμένος νωρίτερα έως και 2,39%.

Περισσότερο σταθεροποιητικό χαρακτήρα στην τελική της εικόνα παρά κάποια έντονα πτωτική μεταβολή αναμένει για τη σημερινή συνεδρίαση η Beta Securities, που σχολιάζει στο πρωινό της report ότι «η χθεσινή απειλή υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης του συνόλου των χωρών της Ευρωζώνης θα περιορίσει το αρχικό κλίμα αισιοδοξίας που είχε εκδηλωθεί ενόψει της συνόδου κορυφής στο τέλος της εβδομάδας».


«Οι πιθανότητες μιας διορθωτικής συνεδρίασης ενισχύονται και από τις θετικές αποδόσεις που είχαν σημειωθεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές και ενδεχομένως να λειτουργήσουν ως δέλεαρ κατοχύρωσης κερδών, διατηρώντας την αρνητική εικόνα στις αγορές τουλάχιστον για σήμερα» προσθέτει η χρηματιστηριακή, εκτιμώντας ωστόσο ότι οι χαμηλοί τζίροι «ενδεχομένως να αναστείλουν την ένταση των πωλήσεων περιορίζοντας το περιθώριο υποχώρησης έως τα όρια των 680 - 685 μονάδων για την σημερινή συνεδρίαση».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,35% στις 683.74 μονάδες, έχοντας βρεθεί νωρίτερα έως το -1,57%. Για τον δείκτη των τραπεζών οι απώλειες διαμορφώνονται σε 2,41% στις 282,41 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 17,7 εκατ. τεμαχίων αξίας 21,8 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 86 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 42 ενισχύονται και 25 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου