Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Έπεσε η Wall Street στο "κενό" της ομιλίας Bernanke

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Dow11.295,81-119,05 -1,04%  
  Nasdaq2.529,14-19,80 -0,78%  
Η Wall Street σήμερα


H... σιγή του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke αναφορικά με τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας για την τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ αλλά και για τα μέτρα που διαθέτει στο "οπλοστάσιό της" απογοήτευσε τους επενδυτές, οδηγώντας τους βασικούς δείκτες σε χαμηλά ημέρας, όπου και παρέμειναν έως τη λήξη των συναλλαγών. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στην ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama που ακολουθεί σε λίγες ώρες, καθώς αναμένεται η ανακοίνωση πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.


Οι δήλωσεις Bernanke δεν διαφοροποιήθηκαν σημαντικά από αυτές που είχε κάνει στο ετήσιο συνέδριο τραπεζιτών στο Jackson Hole. Ο επικεφαλής της Fed επανέλαβε πως η Κεντρική Τράπεζα διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία για να παράσχει μεγαλύτερη στήριξη στην παραπαίουσα αμερικανική οικονομία, ωστόσο απέφυγε να διευκρινίσει εάν η τράπεζα είναι έτοιμη να τα χρησιμοποιήσει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed.


O Obama από την πλευρά του αναμένεται να προωθήσει ένα "πολύ σημαντικό" πακέτο δημόσιων επενδύσεων, φορολογικών κινήτρων και μέτρων ενίσχυσης της απασχόλησης. Χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg έκανε λόγο για "ένεση" ρευστότητας 300 δισ. δολαρίων με στόχο την ενίσχυση του τομέα απασχόλησης.

Έκρηξη αδιαλλαξίας από τον Γκρουέφσκι Παραλήρημα στα Σκόπια με το σύμβολο της Βεργίνας

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=144426
Ρεσιτάλ αδιαλλαξίας από την ηγεσία των Σκοπίων, στη διάρκεια του επίσημου εορτασμού για την επέτειο της συμπλήρωσης 20 ετών από την ανεξαρτησία της χώρας, το 1991 από την ενιαία Γιουγκοσλαβία.

Οι δίδυμοι Πύργοι θα υψωθούν ξανά στη Νέα Υόρκη…

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/
Οι ετοιμασίες των Αμερικανών για την 10η επέτειο από την πτώση των δίδυμων πύργων συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς και απ’ ότι φαίνεται, οι Αμερικανοί ετοιμάζουν μια υπερπαραγωγή, προκειμένου να τιμήσουν τα θύματα της «μαύρης επετείου».


Μια ομάδα που ειδικεύεται στον φωτισμό, δουλεύει πυρετωδώς προκειμένου να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα, αφού στον ουρανό της Νέας Υόρκης θα σχηματιστούν οι δίδυμοι Πύργοι.
Μάλιστα, χθες έγινε και η πρώτη δοκιμή, αφού 30 ηλεκτρολόγοι φωταγώγησαν τους 88 πυλώνες που θα φωτίσουν το σημείο που βρίσκονταν οι δίδυμοι Πύργοι, ως φόρο τιμής στους 2.753 Αμερικανούς που εξέπνευσαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Θα μιλήσει αλλά δεν θα εγκαινιάσει τη Δ.Ε.Θ ο πρωθυπουργός

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

 Θα πάει,θα τα πει ,και θα φύγει. Ούτε εγκαίνια, ούτε βόλτες στα περίπτερα, πολύ δε περισσότερο παροχές, περιλαμβάνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Το ξέσπασμα του Τρισέ για το οποίο μιλά όλος ο κόσμος

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΟ Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ ξέσπασε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ομιλίας του και αυτά που είχε να πει έπεσαν σαν καρφιά στη Γερμανία καθώς εμμέσως πλην σαφώς την κατηγόρησε για την κρίση χρέους και ελλειμμάτων στην Ευρώπη.
Το έναυσμα για το ξέσπασμα του Τρισέ δόθηκε από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο η Γερμανία να αποχωρήσει από την ευρωζώνη. “Μπορώ να θυμίσω σε όλους μας ότι το 2004 και το 2005 κάποιες σημαντικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ζητούσαν την χαλάρωση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και ανάπτυξης;” απάντησε με ένταση ο Τρισέ για να συνεχίσει: “Το θυμάστε αυτό; Θυμάστε ποιες ήταν αυτές οι κυβερνήσεις;” ρώτησε με σαφώς ειρωνικό και καυστικό ύφος αναφερόμενος στη Γαλλία, την Ιταλία αλλά κυρίως τη Γερμανία που είχαν ζητήσει την αποδυνάμωση κανόνων και περιορισμών οικονομικής και δημοσιονομικής φύσης πριν μερικά χρόνια.

XrimaNews.gr

Η πτώχευση, το plan b και η έξοδος από την Ευρωζώνη

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

greeceΤην ώρα που το ελληνικό χρηματιστήριο με την γνωστή «αβάσταχτη ελαφρότητα» του ανέβαινε χθες περίπου 8% νέα πυκνά μαύρα σύννεφα μαζεύονταν πάνω από την Ελλάδα μια μόλις μέρα μετά τις φιλόδοξες αναγγελίες του υπουργού Οικονομικών οι οποίες δεν φάνηκε να γίνονται ιδιαίτερα πιστευτές από κανέναν πλην κάποιων αφελών ή κερδοσκόπων του ελληνικού Χρηματιστήριου.

Η FED θα βοηθήσει την αμερικανική οικονομία, αλλά κάνεις δεν ξέρει πότε...

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Για ακόμη μια φορά, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάκε, υποσχέθηκε να ενισχύσει την αμερικανική οικονομία, αλλά τα χαρτιά του, τα κράτησε κλειστά...

Γαλλία: Όχι σε «αλληλεγγύη δύο ταχυτήτων» για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Να μην εγκαθιδρύσουν μία «αλληλεγγύη δύο ταχυτήτων» κάλεσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Φρανσουά Μπαρουέν τη Φινλανδία και τις χώρες της ζώνης του ευρώ, οι οποίες επιθυμούν να ζητήσουν εγγυήσεις για να συμμετάσχουν στο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας.

Ο Γιούνκερ προτείνει πρόεδρο του Eurogroup πλήρους απασχόλησης

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Να οριστεί πρόεδρος του Eurogroup πλήρους απασχόλησης, αναμένεται να προτείνει ο νυν επικεφαλής και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times, που θα δημοσιευτεί αύριο, Παρασκευή. 

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/8-9-2011/ΠΕΜΠΤΗ.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΚΙΟΥΛ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
*ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΟΘΗΚΑΝ.
*ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

Το Κιργιστάν κλείνει την αεροπορική βάση των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/08/55838650.html

Photo: EPA




Το Κιργιστάν θέτει εκ των προτέρων μπροστά στις ΗΠΑ το πρόβλημα για την απομάκρυνση στο αεροδρόμιο Μινάς έξω από το Μπισκέκ της αεροπορικής βάσης του διεθνούς αντιτρομοκρατικού συνασπισμού.

Αφγανιστάν: Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει ότι στρατιώτης του σκότωσε δημοσιογράφο του BBC

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Αφγανιστάν: Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει ότι στρατιώτης του σκότωσε δημοσιογράφο του BBC
Η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF), παραδέχθηκε σήμερα ότι ένας από τους στρατιώτες της είναι υπεύθυνος για τον θανατηφόρο πυροβολισμό εναντίον ενός ανταποκριτή του δικτύου BBC τον Ιούλιο.

«Κόκκινο σήμα» για τον Καντάφι από τη Χάγη

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Καταζητούνται ο γιος του Σαίφ αλ Ισλάμ και ο κουνιάδος του Αμπντάλα αλ Σενούσι

Η μάχη στη Λιβύη «δεν έχει κερδηθεί» ακόμη

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Το υπ’ αριθμόν 2 στέλεχος στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης προειδοποίησε ότι η μάχη κατά του Μουαμάρ Καντάφι δεν έχει κερδηθεί ακόμη.
Ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη ότι «στο Νότο, ορισμένες πόλεις παραμένουν υπό πολιορκία (από τους κανταφικούς), η τύχη της Μπάνι Ουαλίντ και της Σύρτης δεν έχει ακόμη κριθεί, και παρά το γεγονός αυτό, ορισμένοι πιστεύουν ότι η μάχη κερδήθηκε».
«Αντιμετωπίζουμε ακόμη τη μεγαλύτερη πρόκληση», είπε ο Τζιμπρίλ, την επομένη της άφιξής του στην Τρίπολη, για πρώτη φορά αφότου η πρωτεύουσα πέρασε στα χέρια των εξεγερμένων.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Για ψυχολογικό πόλεμο μιλά ο Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211603&-V=articles

Διέψευσε τις φήμες ότι έχει διαφύγει στον Νίγηρα ο Μουαμάρ Καντάφι με ηχητικό μήνυμα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αράι της Δαμασκού. Χαρακτηρίζει μάλιστα τις φήμες αυτές «ψέματα» και τονίζει ότι γίνονται για «ψυχολογικό πόλεμο».

Το τηλεοπτικό δίκτυο που μετέδωσε το μήνυμα του Καντάφι ανέφερε ότι το τηλεφώνημα έγινε από τη Λιβύη.

Το 20% του χρυσού της Λιβύης πούλησε ο Μουαμάρ Καντάφι Ο συνταγματάρχης αγνοείται

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kosmos/25/79019

Διαψεύδει ο Καντάφι ότι έχει διαφύγει στο Νίγηρα.
Διαψεύδει ο Καντάφι ότι έχει διαφύγει στο Νίγηρα.
Τρίπολη: Στην πώληση 20 τόνων χρυσού -το 20% των αποθεμάτων της Λιβύης- προχώρησε ο Μουαμάρ Καντάφι πριν καταρρεύσει το καθεστώς του. Η αξία του χρυσού που πουλήθηκε έφθασε τα 1,38 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης -η οποία ελέγχεται εδώ και δύο εβδομάδες από τη νέα ηγεσία μετά την κατάληψη της Τρίπολης.

Πριν την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου Σύλληψη υπόπτων στο Βερολίνο για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231127420

Γερμανοί αστυνομικοί σε περιπολία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολονίας (φωτογραφία αρχείου)
Γερμανοί αστυνομικοί σε περιπολία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολονίας (φωτογραφία αρχείου)   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         


Βερολίνο, Γερμανία

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βέτο ΗΠΑ σε ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Βέτο ΗΠΑ σε ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ


Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσημα ότι θα ασκήσουν βέτο στην απόπειρα των Παλαιστίνιων να πετύχουν την ένταξη στον ΟΗΕ ενός Κράτους της Παλαιστίνης.

Στέφαν Φούλε: Λύπη της Κομισιόν για τις τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


stefan fule 300x225 Στέφαν Φούλε: Λύπη της Κομισιόν για τις τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου
Ο αρμόδιος Επίτροπος για τη διεύρυνση Στέφαν Φούλε, εξέφρασε μέσω της εκπροσώπου του, τη λύπη της Κομισιόν για τις τουρκικές απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι δεν κινούνται στο πνεύμα της απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ του Δεκεμβρίου του 2010 με την οποία καλείται η Αγκυρα να έχει σχέσεις καλής γειτονίας με τα κράτη μέλη.

Αποχώρησε η μέχρι πρότινος διπλωματική σύμβουλος της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αγκυρα

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Η μέχρι πρότινος διπλωματική σύμβουλος της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αγκυρα Ελλα Απχέκ, αποχώρησε σήμερα από τη θέση της, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης της Τουρκίας να υποβαθμίσει τις διπλωματικές της σχέσεις με το Τελ Αβίβ.

ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο GÜL ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Σχόλιο ιστολόγιο μας : Με αυτά που λες Αχμέτι μου , καλά σας κάνουν οι Κούρδοι τότες.......
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
«Νέα γλώσσα δημοκρατίας» ήταν το μήνυμα του Τούρκου προέδρου από την Ρωσία

ΡΚΚ: Έτσι ανατινάξαμε τα τεθωρακισμένα οχήματα του τουρκικού στρατού. Βίντεο ντοκουμέντο!


Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/
Οι Κούρδοι έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από την ανατίναξη δυο ΤΟΜΠ του τουρκικού στρατού, στην κωμόπολη Τσουκούρτζα του Χακιάρι. Από την επίθεση, που έγινε στις 17 Αυγούστου 2011, έχασαν τη ζωή τους ένας ταγματάρχης και επτά υπαξιωματικοί και στρατιώτες.

ΛΕΓΕ ΜΕ ΡΩΣΙΑ…

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ραντικάλ 6-9-2011

Μιχμανπερέστ : Ο πραγματικός στόχος του αμυντικού συστήματος δεν είναι το Ιράν
 Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού ΥΠΕΞ Ραμί Μιχμανπερέστ δήλωσε πως ο πραγματικός στόχος του αμυντικού πυραυλικού συστήματος που σχεδιάζει να εγκαταστήσει το ΝΑΤΟ στην Τουρκία δεν είναι το Ιράν, αλλά άλλη χώρα στα ανατολικά

Λιβύη: Ανησυχίες και καθησυχασμοί – Λείπουν πύραυλοι από τις αποθήκες του Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Πρώτο το CNN δημοσίευσε την είδηση πως λείπουν από τις αποθήκες του οπλοστασίου του Καντάφι πύραυλοι (SA-24s) που έχουν τη δυνατότητα με βάση το βεληνεκές τους να πλήξουν πολιτικά αεροσκάφη. Συναγερμός τέθηκε αυτόματα, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά, η κατάσταση κρίνεται ελεγχόμενη, παρότι στην αρχή υπήρξε έντονη ανησυχία.

Η στρατηγική συμβολή μιας πολιτικής κρίσης


Tου Ν.Λυγερού

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του αναστήματος ενός πολιτικού είναι η διαχείριση κρίσεων και βέβαια η χειρότερη εκδοχή της, δηλαδή η περίπτωση ήττας. Οι νίκες αρέσουν σε όλους και ειδικά στους μη ειδικούς, διότι προσφέρουν το υπόβαθρο ακόμα και σε μια ανόητη πολιτική. Το αδρανιακό σύστημα του υπόβαθρου της νίκης επιτρέπει ακόμα και σφάλματα χωρίς να γίνονται αντιληπτά σε πρώτη φάση. Η νίκη δεν είναι κρίση. Ενώ η ήττα είναι από τις δυσκολότερες. Οι έννοιες της αναδιάταξης και της αναδίπλωσης προέρχονται από την τακτική και στρατηγική αντιμετώπισή της. Ο πολιτικός που δεν ξέρει να διαχειρίζεται μια νίκη είναι απλώς άχρηστος. Ενώ εκείνος που δεν ξέρει να διαχειριστεί μια ήττα είναι επικίνδυνος. Αν εξετάσουμε διαχρονικά τα πολιτικά δεδομένα, θα δούμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτό το κριτήριο στην ιστορία της πατρίδας μας. Μπορεί να βλέπουμε τα αρνητικά της ήττας και να μας ενοχλεί για να βρούμε τη συμβολή της στην πολιτική εξέλιξη. Το ίδιο συμβαίνει με την πιο ήπια έννοια του λάθους. Ενώ στην πραγματικότητα, το λάθος έχει την ιδιότητα της πιο γρήγορης αλλαγής μεθοδολογίας. Πολλοί νομίζουν ότι μπορεί να εκθέσει έναν πολιτικό προκαλώντας του μια ήττα. Στην πραγματικότητα όμως αναδεικνύουν το πραγματικό του ανάστημα, όταν βρίσκεται σε αυτήν την περίπτωση. Η διαχείριση της κρίσης είναι εκείνη που θα φέρει και την επίλυση της κρίσης.

Αλβανία: Οι απόρρητες πληροφορίες του ΝΑΤΟ και οι δεσμοί με το Ιράν

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_8841.html#more


Σεπτέμβριος 8, 2011.

Άρθρο στην αλβανική AMAnews

Η Αλβανία αποκλείστηκε από τα δικαιώματα πρόσβασης σε άκρως απόρρητες πληροφορίες του ΝΑΤΟ, στα ζητήματα  πυρηνικής ενέργειας και πυρηνικών βομβών, λόγω των αμφίβολων δεσμών της με την Τεχεράνη.

Δέκα παραβάσεις και παραβιάσεις από την τουρκική Αεροπορία σήμερα

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Αυξημένο αριθμό παραβιάσεων είχαμε σήμερα στο Αιγαίο από την τουρκική Αεροπορία σε σχέση με τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας. Δώδεκα συνολικά τουρκικά μαχητικά εκ των οποίων τα 8 έφεραν οπλισμό πραγματοποίησαν σήμερα 2 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 8 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Η τουρκική δραστηριότητα εξελίχθηκε σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Ματαίωσε το ταξίδι στη Γάζα ο Ερντογάν.Τώρα απειλεί για τα πυρηνικά!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα αισθάνεται εγκλωβισμένη στην σύγκρουσή της με το Ισραήλ. Ο Ερντογάν,ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα πάει στη Γάζα και τώρα έχει αρχίσει άλλο τροπάριο:θα αποκαλύψει λέει "την παράνομη παραγωγή πυρηνικών όπλων από το Ισραήλ".

Ο Ερντογάν θα κάνει περιοδεία σε Αίγυπτο,Τυνησία,Λιβύη, αλλά όχι και στη Γάζα ,όπως απειλούσε.

Ερντογάν: πολεμικά θα συνοδεύουν τη βοήθεια στη Γάζα Ανέβασε ξανά τους τόνους ο Τούρκος πρωθυπουργός εν όψει των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/world/article/?aid=418604

Ερντογάν: πολεμικά θα συνοδεύουν τη βοήθεια στη Γάζα
Σκληρή στάση εξακολουθεί να κρατά ο Τούεκος πρωθυπουργός κ. Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στο Ισραήλ

Αγκυρα

Επικοινωνία Παπανδρέου με Πέρες και Φάιμαν

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Απογοήτευσε ο Μπερνάνκε με την ομιλία του

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


XRIMANEWS.GRΟι προσδοκίες για την ανάπτυξη δεν είναι καλές και η FED έχει πολλά εργαλεία για να βοηθήσει περαιτέρω την αμερικανική οικονομία αν αυτό κριθεί απαραίτητο, ήταν τα βασικά στοιχεία της πολυαναμενόμενης ομιλίας του διοικητή της FED στις ΗΠΑ, η οποία απογοήτευσε τους επενδυτές καθώς δεν παρείχε τίποτε καινούριο αλλά το κυριότερο καμία σαφή δέσμευση, χρονική ή ποσοτική, για ένα ενδεχόμενο νέο πακέτο τόνωσης.


Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Μπερνάνκε δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη αντίδραση στις αγορές μετοχών και το αρνητικό πρόσημο στους αμερικανικούς δείκτες παρέμεινε.
XrimaNews.gr 

Η Ελλάδα στο επίκεντρο συνάντησης Φίσερ - Κατάινεν

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Το ζήτημα των παροχής εγγήσεων της Φινλανδίας για τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά και η γενικότερη κρίση γύρω από το ευρώ, αναμένεται να απασχολήσουν τις συνομιλίες που θα έχει με τη Φινλανδή ομόλογό του Τάργια Χαλόνεν, ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ελσίνκι, ενώ θα βρεθούν στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησής του με το Φινλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινεν.

Die Zeit : «Τράπεζες με λιποθυμικό επεισόδιο»

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

 Η εφημερίδα Die Zeit δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Τράπεζες με λιποθυμικό επεισόδιο». Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Με άνοδο έκλεισαν τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/oikonomia/item/4813

΄Ανοδο σημείωσε ο γενικός δείκτης των χρηματιστηρίων στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Νέες απώλειες στο Χ.Α. και μοναδικός καταλύτης η... αβεβαιότητα

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Του Δημήτρη Ζάντζα

Το μοτίβο των υψηλών διακυμάνσεων ακολούθησε και την Πέμπτη, αυτή τη φορά πτωτικά, το Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά τα υψηλά κέρδη της συνεδρίασης της Τετάρτης.

Αποτυγχάνοντας να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα άνω των 900 μονάδων, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε πτωτικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, με απώλειες που έφτασαν το 4,74%, ενώ αντίστοιχη ήταν η κίνηση και για το δείκτη των τραπεζών, που ενδοσυνεδριακά υποχωρούσε έως και 8,57%.

Είναι ενδεικτικό ότι με διψήφιες ποσοστιαίες απώλειες ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές για τις μετοχές των ΕΤΕ, Τ.Τ. και Alpha Bank, ενώ στο «κόκκινο» έκλεισαν στο σύνολό τους σχεδόν οι τίτλοι του FTSE20.

Οι αβεβαιότητες εντός και εκτός συνόρων συνεχίζουν να κρατούν την ελληνική αγορά αποπροσανατολισμένη και «όμηρο» της υψηλής μεταβλητότητας. Οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου συνεχίζεται το «μπαράζ» δημοσίων δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων αναφορικά με το μέλλον του ευρώ και το ενδεχόμενο μετασχηματισμού της Ευρωζώνης σε ένα μόρφωμα με πιο έντονα χαρακτηριστικά δημοσιονομικής ένωσης, αποκαλύπτουν τη νευρικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η κρίση χρέους, σχολιάζουν αναλυτές.

«Δεν είναι εύκολη δουλειά» η διαχείριση της κρίσης

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε σήμερα ο πάντα χαμογελαστός Τρισέ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 6.000 επιχειρήσεων-μεγαλοοφειλετών

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2051980

Στην ηλεκτρονική σελίδα http://link.minfin.gr/ofeilesNP αναρτήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία 6.000 νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από 150.000 ευρώ.
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται δημόσιες επιχειρήσεις, ιδιωτικές εταιρίες, συνεταιρισμοί αλλά και Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες, αλλά και σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων που έχει κηρύξει πτώχευση με αποτέλεσμα η είσπραξη των οφειλών τους να θεωρείται αδύνατη.
Ειδικότερα, στις πρώτες θέσεις της «μαύρης λίστας» που δόθηκε στη δημοσιότητα φιγουράρουν ο ΟΣΕ με χρέη 1,262 δισ. ευρώ (πρώτος στον κατάλογο ως ο μεγαλύτερος οφειλέτης), ενώ ακολουθούν ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών με 163,5 εκατ. ευρώ και η Ολυμπιακή Αεροπορία με 152 εκατ. ευρώ.
Οφειλές ύψους 146,5 εκατ. ευρώ έχουν τα ναυπηγεία Νεώριον [NEOr.AT] Σχετικά άρθρα Σύρου, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ χρωστά 103,2 εκατ. ευρώ. Η πτωχευμένη εταιρεία Γραμμή ΑΕ εμφανίζεται στη λίστα με χρέη 77,9 εκατ. ευρώ, η Λάρκο Μεταλλευτική έχει χρέη 70,7 εκατ. ευρώ, η Artisti Italiani 62,9 εκατ. ευρώ και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ 68,4 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΝΤ: Εκτακτη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63367431
Έκτακτη συνεδρίαση για τη χώρα μας θα πραγματοποιήσει την προσεχή εβδομάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

ΔΝΤ: Εκτακτη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα για την Ελλάδα

Εννιά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά της εργασιακής εφεδρείας

Κατά της εργασιακής εφεδρείας τάσσονται με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση υπηρεσιών του Δημοσίου και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Εννιά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά της εργασιακής εφεδρείας
Οι βουλευτές κρίνουν ότι η μέχρι τώρα αντιμετώπιση του θέματος από την κυβέρνηση "κάθε άλλο παρά στη σωστή κατεύθυνση είναι".
"Θεωρητικολογούμε για πλεονάζουσες και ελλειμματικές υπηρεσίες, χωρίς να εκπονούμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης εφαρμογής, που θα στοχεύει στην σωστή και άρτια στελέχωση ελλειμματικών υπηρεσιών και οργανισμών, με το θεωρούμενο πλεονάζον προσωπικό", υπογραμμίζουν.

Ανεύθυνη προβοκάτσια η "εισβολή" Τούρκων σε φυλάκιο της Κύπρου!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8127

Από χθες κυπριακά ΜΜΕ μεταδίδουν είδηση περί εισβολής Τούρκων κομμάντος σε μη επανδρωμένο φυλάκιο της Κύπρου,από το οποίο αφαίρεσαν σημαίες και έγραψαν συνθήματα. Η είδηση αμέσως άρχισε να μεταδίδεται και από πλήθος ιστοσελίδων στο ιντερνέτ.

1,5 εκατ. ευρώ για εισαγωγή λαδιού από τη Γερμανία

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τι να πούμε , γιαυτό έχουμε καταντήσει χειρότερα και από αφρικανική χώρα , με τις υγείες μας.....ίσως καλύτερα να κλείσουμε το μπλόγκ , πλέον χάνουμε και αυτά που νιώθουμε ότι ξέρουμε.....
Και στην τελική ότι και να πάθουμε ....ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!!
Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Αν και η Γερμανία δεν διαθέτει ούτε έναν ελαιώνα, σε αντίθεση με τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής καταδεικνύουν ότι εισάγουμε τόνους ελαιόλαδου το χρόνο

ΟΟΣΑ: «Κόλλησε» το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων Μόνο το 75% των ιδιωτών πιστωτών εκδήλωσαν προθυμία να συμμετάσχουν στο rollover, σημειώνει στέλεχος του Οργανισμού

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=418532&h1=true

ΟΟΣΑ: «Κόλλησε» το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων
O αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Πιερ-Κάρλο Παντοάν


Η προθυμία συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας στο σχέδιο διάσωσης της χώρας δεν «περπατά» και ως εκ τούτου πρέπει να εξεταστούν άλλοι μηχανισμοί προς τον σκοπό αυτό, σημείωσε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας και επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) Πιερ-Κάρλο Παντοάν.

Σόιμπλε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στην Ελλάδα»

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15371782,00.html

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση στη Γερμανία εντείνουν τις πιέσεις προς την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ώστε να εκταμιευθεί η 6η δόση του δανείου. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις Σόιμπλε. 

Κομισιόν: Καμία συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2051766

Δεν διεξάγεται καμία συζήτηση σχετικά με την πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ξεκαθάρισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την αυστηρή προειδοποίηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών προς τη χώρα.

Δεν διεξάγεται καμία συζήτηση σχετικά με την πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ξεκαθάρισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την αυστηρή προειδοποίηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών προς τη χώρα.

Αυξημένη επιφυλακή στην Κύπρο - Ειδική τουρκική μονάδα στο νησί

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τέθηκαν από χθες η Εθνοφρουρά και η ΕΛΔΥΚ, μετά την επιτυχημένη καταδρομική επιχείρηση των Τούρκων κομμάντο στην περιοχή Λεύκα της Κύπρου και την αφαίρεση της ελληνικής και κυπριακής σημαίας. Πρόκειται για την κορυφαία πρόκληση που έχουν επιχειρήσει οι Τούρκοι με σαφή στόχο να επιδράσει ψυχολογικά αρνητικά στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Προκαλούν θυμηδία οι γείτονες – Χολιγουντιανή φιέστα για το Μέγα Αλέξανδρο

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Χολιγουντιανή φιέστα, θα θυμίζει η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης στα Σκόπια, στο πλαίσιο του εορτασμού της 20ης επετείου, από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας από την ενιαία Γιουγκοσλαβία το 1991.

“Εμείς γιορτάζουμε την Ανεξαρτησία και …ανατολικά την Μεγάλη Βουλγαρία”…

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_6192.html#more


Σεπτέμβριος 7, 2011.

Με τίτλο «ανατολικά γιορτάζουν την Βουλγαρία του Αγίου Στεφάνου»,  η σκοπιανή τηλεόραση Sitel αναφέρει ότι ‘ενώ τα Σκόπια γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους,  ανατολικά γιορτάζουν την Βουλγαρία του Αγίου Στεφάνου.

Πλησιάζει η «περιορισμένη χρεοκοπία» για την Ελλάδα - Σε ιστορικά υψηλά τα CDS στην Ελλάδα στις 2950 μ.β. – Οι ξένοι απέχουν ή πωλούν στο ΧΑ, σε πτώση οι τράπεζες….

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd5) Ο χρόνος πλέον κυλάει αντίστροφα….η Ελλάδα σύντομα θα βρεθεί σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και το ζητούμενο θα είναι όχι τόσο ο χρόνος παραμονής σε βαθμολογικό καθεστώς C αλλά κυρίως στο αν επιτρέψει το γεγονός αυτό να εκδηλωθεί credit event δηλαδή πιστωτικό γεγονός με αποτέλεσμα να πληρωθούν τα CDS.
Χωρίς ίχνος υπερβολής η Ελλάδα βρίσκεται σε ακόμη δυσχερέστερη θέση μετά το τελευταίο φιάσκο της Τρόικα.

Στα «ψιλά» η δίκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σχόλιο ιστολογίου μας : Δεν θα τους περάσει .......πολλά έχουμε χαρίσει .....
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/


Δίστομο, 1944
Στις 14 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης μία κρίσιμη υπόθεση για το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων. Επί της ουσίας, το θέμα δεν έχει προβληθεί ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ και όπως φαίνεται δεν έχει απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό την ελληνική κυβέρνηση. Καθοριστικό ρόλο, προφανώς, διαδραματίζει ο κυρίαρχος ρόλος της Γερμανίας στο πεδίο της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Επίσκεψη Στ.Λαμπρινίδη στην Πρίστινα

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Μετά το Ζάγκρεμπ και το Βελιγράδι, ο Σταύρος Λαμπρινίδης πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, Πρίστινα.
Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία του Κοσόβου.
Κατά τη διάρκεια της περιοδεία του, ο Έλληνας πολιτικός είχε διαδοχικές επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας Gordan Jandrokovi, ενώ το πρόγραμμα του περιελάμβανε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ivo Josipovi, την Πρωθυπουργό Jadranka Kosor και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Neven Mimica.

Νέο σκηνικό Ιμίων στήνουν στην Κύπρο οι Τούρκοι

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Αυξάνουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στην Κύπρο εν όψει και της έναρξης των γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 Κύπρου, χθες τούρκοι καταδρομείς διείσδυσαν χθες βράδυ από την κατεχόμενη Κύπρο σε ελεύθερα εδάφη.

"Ξεσκονίζει" τα οικονομικά μας κλιμάκιο της Τρόικας

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/oikonomia/item/4761

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, «εγκαταστάθηκε» από σήμερα το πρωί το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, προκειμένου να «κλείσει» με τους αρμόδιους παράγοντες τον τρέχοντα προϋπολογισμό, αλλά και να καταρτίσει τους πίνακες του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2012.