Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

«Κόκκινο σήμα» για τον Καντάφι από τη Χάγη

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Καταζητούνται ο γιος του Σαίφ αλ Ισλάμ και ο κουνιάδος του Αμπντάλα αλ Σενούσι

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Λουίς Μορένο Οκάμπο, ζήτησε σήμερα από την Ιντερπόλ να εκδώσει «κόκκινο σήμα» κατά του Μουάμαρ Καντάφι, του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ και του κουνιάδου του Αμπντάλα αλ Σενούσι, για τους οποίους έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης το διεθνές δικαστήριο.

«Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο-Οκάμπο ζήτησε από την Ιντερπόλ να εκδώσει 'κόκκινο σήμα' για τη σύλληψη του Μουάμαρ Καντάφι για πιθανολογούμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δηλαδή ανθρωποκτονίες και διώξεις», αναφέρει το γραφείο του εισαγγελέα σε ανακοίνωσή του.

«Η σύλληψη του Καντάφι είναι θέμα χρόνου», σημειώνει ο Μορένο-Οκάμπο στην ανακοίνωση αυτή του ΔΠΔ.

Το ΔΠΔ είχε εκδώσει στις 27 Ιουνίου εντάλματα σύλληψης κατά του Καντάφι του Σάιφ αλ Ισλάμ και του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Αλ Σενούσι.

Οι τρεις τους είναι ύποπτοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λιβύη από τις 15 Φεβρουαρίου που ξέσπασε η εξέγερση κατά του καθεστώτος του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης, η οποία μετατράπηκε στη συνέχεια σε ένοπλη σύγκρουση.

Το «κόκκινο σήμα» της Ιντερπόλ αποσκοπεί στην προσωρινή σύλληψη καταζητούμενων με την προοπτική της έκδοσής τους ή της παράδοσής τους σε ένα διεθνές δικαστήριο βάσει ενός εντάλματος σύλληψης ή μιας δικαστικής απόφασης, υπενθυμίζει το γραφείο του εισαγγελέα του ΔΠΔ στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου