Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ερντογάν: πολεμικά θα συνοδεύουν τη βοήθεια στη Γάζα Ανέβασε ξανά τους τόνους ο Τούρκος πρωθυπουργός εν όψει των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/world/article/?aid=418604

Ερντογάν: πολεμικά θα συνοδεύουν τη βοήθεια στη Γάζα
Σκληρή στάση εξακολουθεί να κρατά ο Τούεκος πρωθυπουργός κ. Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στο Ισραήλ

Αγκυρα


Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Ισραήλ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιώντας το Ισραήλ σχετικά με τη σχεδιαζόμενη εκμετάλλευση των πόρων της ανατολικής Μεσογείου.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο Τ.Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να εκμεταλλευτεί μόνο τους πόρους της περιοχής και έχει πάρει μονομερώς μέτρα για να το σταματήσει.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να αρχίσουν γεωτρήσεις σε οικόπεδα που βρίσκονται μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, έργο στο οποίο συμμετέχουν και ισραηλινές εταιρείες.

Προσθέτει ακόμη ότι στο μέλλον τουρκικά πολεμικά σκάφη πρόκειται να συνοδεύσουν τις τουρκικές αποστολές ανθρωπιστικές βοήθειας από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η δήλωση από τον Ερντογάν έρχεται λίγες ημέρες μετά από την διακοπή των στρατιωτικών σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και την δήλωση ότι η Τουρκία θα αυξήσει την στρατιωτική παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου