Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Πτωτικό τέμπο στο ταμπλό του Χ.Α. με επίκεντρο τις τράπεζες

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Του Δημήτρη Ζάντζα

Μέρος των χθεσινών υψηλών ημερήσιων κερδών κατοχυρώνει την Πέμπτη το Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί νωρίτερα έως και άνω του 2%, διατηρώντας ωστόσο το επίπεδο των 900 μονάδων.
Έως 4,52% υποχωρεί ο δείκτης των τραπεζών, στη σύνθεσή του οποίου ανοδικά κινείται μόνο η Τρ. Κύπρου σε ποσοστό 0,83% στα 1,22 ευρώ, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Marfin Popular Bank και Alpha Bank υποχωρώντας 5,88% και 5,56% στα 0,32 και 1,87 ευρώ αντίστοιχα. Ακολουθεί η ΕΤΕ με απώλειες 4μ40 στα 3,26 ευρώ, ενώ άνω του 4% υποχωρεί και ο τίτλος του Τ.Τ. στα 1,18 ευρώ.

Οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου συνεχίζεται το «μπαράζ» δημοσίων δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων αναφορικά με το μέλλον του ευρώ και το ενδεχόμενο μετασχηματισμού της Ευρωζώνης σε ένα μόρφωμα με πιο έντονα χαρακτηριστικά δημοσιονομικής ένωσης, αποκαλύπτουν τη νευρικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η κρίση χρέους, σχολιάζουν αναλυτές.


Την ίδια στιγμή τα «αναχώματα» για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου διατηρούνται, καθώς χώρες-μέλη της Ε.Ε. εμμένουν στη θέση για παροχή εγγυήσεων, ενώ η ελληνική αγορά βρίσκεται ακόμη σε στάση νευρικής αναμονής και για τις εξελίξεις στο «μέτωπο» του PSI.

Η κίνηση της αγοράς παραμένει χωρίς σαφή προσανατολισμό, με χαμηλούς τζίρους και διακυμάνσεις εξίσου έντονες τόσο ανοδικά όσο και πτωτικά. «Ορόσημο» για το Χ.Α. θα αποτελέσουν οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, αλλά και οι όποιες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό πολιτικό πεδίο.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,96% στις 911,24 μονάδες, ενώ κινούμενος πτωτικά από την έναρξη των συναλλαγών βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί έως και 2,11%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί όγκος 10,78 εκατ. τεμαχίων αξίας 18,2 εκατ. ευρώ., ενώ συνολικά 59 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 36 ενισχύονται και 26 παραμένουν αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου