Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Θα μιλήσει αλλά δεν θα εγκαινιάσει τη Δ.Ε.Θ ο πρωθυπουργός

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

 Θα πάει,θα τα πει ,και θα φύγει. Ούτε εγκαίνια, ούτε βόλτες στα περίπτερα, πολύ δε περισσότερο παροχές, περιλαμβάνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.



Μάλιστα η καθιερωμένη συνεντευξη στους εκπροσώπους των ΜΜΕ την Κυριακή το μεσημέρι θα γίνει στον ΟΛΘ στην αποθήκη Γ'. Το πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου ξεκινάει την Παρασκευή με συνάντηση του με τον Δημαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη και αμέσως μετά με εκπροσώπους τοπικων παραγωγικων και κοινωνικων φορεων. Το Σάββατο υπο τον ασφυκτικο κλοιο χιλιαδων διαδηλωτών θα μιλήσει στο Βελλίδειο και την Κυριακή στη μία το μεσημέρι η συνεντευξη.
Οι κυβερνητικές παροχές που συνήθως αναμένονται σε κάθε πρωθυπουργική παρουσία στη ΔΕΘ θα είναι ...ανύπαρκτες. "Ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος" όπως έλεγε χαριτολογωντας κυβερνητικό στέλεχος χωρίς η ομιλία του να περιλαμβάνει κάποια έκπληξη, όπως τόνιζε στενός του συνεργάτης. Σύμφωνα και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο  Πρωθυπουργός θα περιγράψει την πραγματική κατάσταση και το πώς μπορεί να κινηθεί η χώρα μας με ασφάλεια και σταθερότητα τα επόμενα χρόνια." Θα επιμείνει στις αλλαγές ως επιτακτική ανάγκη για την έξοδο από την κρίση, αλλά και σε θέματα ανάπτυξης με συγκεκριμένα παραδείγματα για το πως πρέπει να είναι το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. όσο για τις αντιδράσεις που υπάρχουν "θα μιλήσει για οργανωμένα συμφέροντα   τα οποία αντιστέκοντα στις λύσες καισ τις διαρθρωτικές αλλαγές". Οι συνεργάτες του τονίζουν ότι θα δώσει ιδιαιτερη βαρύτητα σε θέματα ευνομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, διαψευδοντας σενάρια ότι μπορεί να ανοίξει θέμα συνταγματικής αναθεώρησης, μετά την αναφορά που έκανε στην πρόσφατη ομικία του στην εθνική συνδιασκεψη του ΠΑΣΟΚ.
Επιπλέον ο πρωθυπουργός θα απευθύνει κάλεσμα σε όλους για εθνική συνεννόηση."δεν είναι θέμα μια κυβέρνησης και 10 υπουργών οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν αλλά όλων μας". Θα καλέσει λοιπόν τις παραγωγικές δυναμεις του τόπου σε εθνική συστράτευση, ώστε να προχωρήσουν οι αλλαγές στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου