Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Έκανε πίσω η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο θέμα της "ελεύθερης διακίνησης"

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφού είδε και αποείδε ότι δεν την παίρνει, καθώς οι Δανοί επέβαλαν και πάλι συνοριακούς ελέγχους στη μεθόριό τους με τη Γερμανία και τη Σουηδία και δεν ακούνε τίποτα, έβαλε νερό στο κρασί της για να αποφύγει μια νέα σύγκρουση, αυτή τη φορά με τη Μαδρίτη. Κάνοντας ένα βήμα πίσω, καθώς οι φωνές κατά της Σένγκεν και της ελεύθερης διακίνησης πληθαίνουν, ανακοίνωσε ότι η Ισπανία θα μπορούσε να επιβάλλει περιοριστικά μέτρα εναντίον των Ρουμάνων εργατών, σε «εξαιρετικές περιπτώσεις». Φυσικά, το μέτρο αυτό, λένε οι Ισπανοί, δεν περιορίζει την ελεύθερη διακίνηση, καθώς οι Ρουμάνοι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην ισπανική επικράτεια, όχι για παραμονή όμως που θα υπερβαίνει τους τρεις μήνες.
Η Μαδρίτη, σκοπεύει να επιβάλει περιοριστικά μέτρα στους Ρουμάνους υπηκόους που καταφθάνουν στην επικράτειά της για δουλειά, από την 1η Αυγούστου. Υπενθυμίζουμε ότι λίγες ημέρες πριν, η Κομισιόν είχε διακηρύξει ότι η Ισπανία δεν είχε δικαίωμα να επιβάλει περιοριστικά μέτρα. Η Μαδρίτη, με επιστολή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προχωρά στη λήψη μέτρων και διευκρίνισε ότι θα το κάνει, όπως και να έχει. Χαρακτηριστικό είναι το ότι η Ισπανία, με ανεργία που υπερβαίνει το 20%, ήταν από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που άνοιξαν την αγορά τους στους Βούλγαρους και στους Ρουμάνους εργάτες... 

Η πολιτική κρίση πλήττει αναπόφευκτα και την τουρκική οικονομία…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16409

Για όσο καιρό η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, με ανύπαρκτη τη δυνατότητα δανεισμού από τις χρηματαγορές, δε συνέβαινε το ίδιο και με την τουρκική.
Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο δημοσίευμα στο defence-point.gr, οι χρηματαγορές δάνειζαν πολύ φτηνά στην Τουρκία, ακόμα και τη στιγμή που στην Ελλάδα προσφέρονταν δωρεάν όπλα ή φτηνά όπλα για να αντιμετωπίσει την τουρκική υπεροπλία – φασιστική προκλητικότητα.

Foreign Policy: Χεζμπολάχ και Ισραήλ προετοιμάζονται για πόλεμο!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Οι 3 αδελφές ψυχές........μαμά / μπαμπάς (inspired Transcendent) και οι 2 παιδιά .......(inspired Transcendent).....
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Χεζμπολάχ: Ο πόλεμος του 2006 με αντίπαλο το Ισραήλ ήταν μια “θεϊκή νίκη” για εμάς. Δεν το ξεχνά. Είναι θέμα χρόνου να μας επιτεθεί.
Ήταν 30 Ιουλίου του 2006. Ισραηλινό μαχητικό σπέρνει το θάνατο βομβαρδίζοντας τη πόλη Κανά του Λιβάνου. Η αιτία βομβαρδισμού; Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Απολογισμός; 28 νεκροί άμαχοι, μεταξύ των οποίων 16 παιδιά. Ισραηλινοί αξιωματούχοι αργότερα παραδέχονται την επιχείρηση ως ένα τραγικό λάθος. Δύο βδομάδες μετά λήγει μετά από παρέμβαση του ΟΗΕ ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ – Χεζμπολάχ. Πέντε χρόνια μετά τα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ απολαμβάνουν μια …σπάνια ηρεμία. Ωστόσο όλοι γνωρίζουν πως κανείς δεν ξέχασε και πως απλά ζητά την αφορμή να ξαναπολεμήσει.

Ήρθαν οι οικολογικές κατσίκες!

Σχόλιο ιστολόγιου μας : Αυτό οι παππούδες μας το γνωρίζανε πολύ καλά ......αλλά έλα ντε που έπρεπε να εκσυγχρονιστούν και αυτοί........ και στο τέλος να εξαφανιστούν οι Έλληνες αγρότες......ώστε  να φτάσουμε να εισάγουμε πατάτες Αιγύπτου και κολοκυθάκια Ινδίας......... 
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=83519&catID=14


Οι κοινότητες του Μέριλαντ βρήκαν έναν πρωτότυπο και οικολογικό τρόπο για να ξεφορτωθούν τα ζιζάνια από τα πάρκα και τους κήπους τους: προσέλαβαν ένα κοπάδι... κατσίκες.

Τους κερασφόρους, τετράποδους «εργάτες» παρέχει η εταιρεία «Οικο-Κατσίκες» (Eco-Goats) του Ντέιβιντσονβιλ.

«Στους ανθρώπους δεν αρέσει να πηγαίνουν σε μέρη γεμάτα με τσουκνίδες και θάμνους. Αντιθέτως, οι κατσίκες το λατρεύουν» εξήγησε ο Μπράιαν Νοξ, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας, καθώς οδηγούσε ένα κοπάδι στον τόπο... εργασίας του, στην πόλη Γκέιθερσμπεργκ.

Αρχίζει σιγα σιγά το μοίρασμα της ενέργειας στις πολυεθνικές

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/30/115699/


Πόσες φορές γράψαμε τον τελευταίο καιρό για την διαδικασία …εκτοπισμού των εγχώριων μεγάλων συμφερόντων από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας που άρχισαν από καιρό ο ΓΑΠ με το ΔΝΤ και την Τροϊκα; Διαβάστε σήμερα κι αυτό:
Στη Shell περνάει το 49% και το μάνατζμεντ της EΠA Aττικής

Αποκάλυψη ΟnAlert- Οι σκληροί διάλογοι Ερντογάν-Κοσάνερ λίγα λεπτά πριν τις παραιτήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7285


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η «κρίση των πασάδων» στην Τουρκία ξέσπασε ουσιαστικά με την απαίτηση του πρώην αρχηγού των τουρκικών Ενοπλων Δυνάμεων Ισίκ Κοσάνερ, να προαχθούν 17 αξιωματικοί στις κρίσεις των αξιωματικών στο επικείμενο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.
Ο πρόεδρος Γκιούλ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά τις πιέσεις του Κοσάνερ δεν δέχθηκαν να προαχθούν τα ονόματα αυτά λόγω της εμπλοκής των ονομάτων τους στο σχέδιο συνωμοσίας «Βαριοπούλα». Μάλιστα ο Ερντογάν στη συνάντηση που είχε με τον Κοσάνερ ζήτησε τη συνταξιοδότηση όλων των ονομάτων αυτών.
Η κρίση γιγαντώθηκε με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην κρίσιμη Παρασκευή στο προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκαν Γκιούλ, Ερντογάν και Κοσάνερ. Ο Ερντογάν τόνισε και πάλι στον Κοσάνερ να φέρει τα κατάλληλα ονόματα για να μην προκύψει πρόβλημα στη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.

Ιστοσελίδα διαδικτυακής στρατηγικής από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Λέτε??? Μπα ......όχι.....
Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/18451#more-18451

dodlogo3 150x150 Ιστοσελίδα διαδικτυακής στρατηγικής από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εγκαινίασε μια νέα ιστοσελίδα η οποία επισημαίνει την στρατηγική που θα ακολουθήσει το Υπουργείο στο διαδίκτυο. Η ιστοσελίδα αποτελεί ένα εργαλείο για την ενίσχυση της εδραίωσης των επιτευγμάτων του Υπουργείου Άμυνας ενώ παράλληλα λειτουργεί για την ενίσχυση του στρατού, των μυστικών υπηρεσιών και των επιχειρήσεων στο διαδίκτυο.

Ο Ε. Βενιζέλος βλέπει ανάπτυξη το 2012 εάν βέβαια πληρωθούν οι αβάσταχτοι φόροι

Σχόλιο ιστολογίου μας : Πές μας τι πίνεις ....και ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67412.html

image

Για την επόμενη χρονιά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος βλέπει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και επισημαίνει ότι θεμελιώδης προϋπόθεση για έξοδο από την κρίση είναι η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», υπόσχεται πως με το φορολογικό σύστημα που θα κατατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου θα αρθούν οι αδικίες, ενώ μιλά ξεκάθαρα για επανεξέταση των συντελεστών του ΦΠΑ και στο χώρο της εστίασης, διευκρινίζει όμως ότι ο νόμος θα ισχύσει.

Το ΔΝΤ αναζητεί τρόπο να φύγει από την Ελλάδα!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Το Επιτελείο του ΔΝΤ , καλά κάνει και θέλει να φύγει .....η συμφωνία ήταν μεταξύ DSK και GAP.......και μεταξύ μας ....όλοι ξέρουμε ότι δεν έτρεφαν και την μεγαλύτερη εκτίμηση στον φίλτατο DSK.....ειδικά από την πρώτη του ...απροσεξία μέσα στο ΔΝΤ!!!
Από το ιστολόγιο http://greece-salonika.blogspot.com/2011/07/blog-post_7252.html

Στην αποκάλυψη αυτή προχωράει σήμερα σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» η οποία και επικαλείται πηγή που πρόσκειται σε μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος μάλιστα διάκειται φιλικά προς την χώρα μας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της πηγής το ΔΝΤ θα εγκρίνει μεν το νέο...
πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα που αποφασίστηκε στην Σύνοδο Κορυφής το Σεπτέμβριο αλλά αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία της χώρα μας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα αν δεν εφαρμοστεί με ακρίβεια το Πρόγραμμα Σταθερότητας και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του, τις οποίες και μετέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, όταν θα γίνει η μεθεπόμενη επιθεώρηση της Ελληνικής οικονομίας το Δεκέμβριο το ταμείο θα δηλώνει ότι δεν «μπορεί άλλο».

Ειδική Ομάδα κρούσης της Κομισιόν για την Ελλάδα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Έχει να πέσει γέλιο .......και της βιτσιόζας !!!
Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=26327&categories_id=69
Ειδική Ομάδα «ράμπο» θα συζτήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες για την Ελλάδα η Κομισιόν, με αποστολή...  
Ειδική Ομάδα κρούσης της Κομισιόν για την Ελλάδα

την παροχή ειδικής τεχνικής υποστήριξης στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τον συσντονισμό των μεταρρυθμίσεων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η ομάδα αυτή θα υποβάλλει ανά τρίμηνο εκθέσεις προόδου και θα εκδίδει έκτακτες προειδοποιήσεις, εάν διαπιστώνονται αποκλίσεις από τους στόχους. Πρόκειται για μία επιροπή, την σύσταση της οποίας πρότεινε ο πρόεδρος της Κομισόν Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ θα βρίσκεται σε συνεχή ανοιχτή γραμμή τόσο με το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και με τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΜΠΗΧΤΕΣ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/07/30/kosaner/

Εφ. Ταράφ 30-7-2011

Σκληρά λόγια αποχαιρετισμού από τον Κοσανέρ
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου που με μια απόφαση έκπληξη ζήτησε την συνταξιοδότηση του, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του στήριξε τους αξιωματικούς που κρατούνται για τις υποθέσεις Βαριοπούλα και Εργκενέκον.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου δημοσίευσε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα στο οποίο ζητά την συνταξιοδότηση του. Ο στρατηγός Ισίκ Κοσανέρ στο μήνυμα του ανέφερε :

O... Τρίερ ενέπνευσε τη σφαγή στη Νορβηγία;

Από το ιστολόγιο

"Αηδία" νιώθει ο διάσημος δανός σκηνοθέτης Λαρς Φον Τρίερ για το γεγονός ότι ο 32χρονος σφαγέας της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, είχε κατατάξει την ταινία του "Dogville", μέσα στις τρεις αγαπημένες του στο προφίλ του στο Facebook.

"Με κάνει να αισθάνομαι αηδία όταν σκέφτομαι ότι το "Dogville" - η καλύτερή μου ταινία κατά τη γνώμη μου - μπορεί να χρησιμοποιήθηκε ως σενάριο για όσα έκανε. Είναι φρικτό" δήλωσε στην δανική εφημερίδα "Politiken".

Οι oίκοι αξιολόγησης στο στόχαστρο τώρα και της αμερικανικής πολιτικής

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΟι τρεις σημαντικότεροι oίκοι aξιολόγησης στον κόσμο απειλούν εδώ και καιρό να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ. Αμερικανοί πολιτικοί στρέφουν τώρα τα πυρά τους στις εταιρείες που εξέθρεψαν.
«Κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύει στις ΗΠΑ τους όρους υπό τους οποίους θα ασκεί την οικονομική της πολιτική» δήλωνε πρόσφατα ο Αμερικανός βουλευτής των Δημοκρατικών Ντένις Κιούτσινιτς. Τα πυρά του στρέφονταν κατά των μεγάλων οίκων αξιολόγησης, οι οποίοι ανέλυαν ενώπιον του Κογκρέσου τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας. Οι τρείς oίκοι αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P), Moody's και Fitch δηλώνουν πως αν οι πολιτικοί αποφασίσουν να αυξήσουν έστω και λίγο το επίπεδο του επιτρεπόμενου δημόσιου χρέους, τότε θα υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ.

Ζαν Μαρί Λε Πεν: "Ατύχημα" οι επιθέσεις στη Νορβηγία

Σχόλιο ιστολογίου μας : Χμμμ......άρα ήσουν ενήμερος....cher Monsieur!!
Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=89290&catid=7

Ο επίτιμος πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος πήρε αποστάσεις από την επίσημη θέση του κόμματος σχετικά με το μακελειό δηλώνοντας ότι η "αφέλεια" της νορβηγική κυβέρνησης είναι "πιο σοβαρή" από τις ίδιες επιθέσεις, τις οποίες χαρακτήρισε "ατύχημα".

«Όχι» των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών στην πρόταση Ριντ

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2027625

Επιστολή με την οποία δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την πρόταση των Δημοκρατικών για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, υπέγραψαν 43 από τους 47 Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές.
Μετά την απόρριψη χθες Παρασκευή από τους Δημοκρατικούς του νομοσχεδίου που είχε προωθήσει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, και το οποίο είχε εγκριθεί από τη Βουλή, ο επικεφαλής της ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ριντ, προώθησε μια διαφορετική προσέγγιση.
Οι Δημοκρατικοί όμως, χρειάζονται τουλάχιστον επτά ψήφους από τους Ρεπουμπλικάνους για να περάσει το νομοσχέδιο του Ριντ από την ψηφοφορία επί της διαδικασίας στη Γερουσία.

FT: Τα 5 σενάρια για την επόμενη ημέρα των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η εφημερίδα Financial Times σε άρθρο της αναφέρεται στην έκθεση της Citigroup για το χρέος των ΗΠΑ. Η τράπεζα εκτιμά ότι το αδιέξοδο για το όριο δανεισμού είναι ουσιαστικά κωμωδία συγκρινόμενο με την τραγωδία που ενδεχομένως να ακολουθήσει.
Σύμφωνα με την Citigroup πέντε είναι τα σενάρια που διατυπώνονται για τις ΗΠΑ.  Παράλληλα οι συντάκτες της έκθεσης θεωρούν ότι η υποβάθμιση της χώρας είναι σχεδόν βέβαιη.
Τα πέντε σενάρια είναι:

«Θέλετε να πουλήσω την Πελοπόννησο;»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τόλμησε καμάρι μας .........θα δεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκος σου!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/
Δραματικό ήταν το παρασκήνιο στην πρόσφατη έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, καθώς η ελληνική αποστολή βρέθηκε μπροστά σε ένα «Βατερλό».
Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», στο μέσον των διαπραγματεύσεων φάνηκε να προκρίνεται μια λύση, που περιελάμβανε μικρή επιμήκυνση του χρέους και υψηλότερα επιτόκια.
Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου απευθύνθηκε στη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί λέγοντας τους χαρακτηριστικά: «Με αυτά εγώ δεν ανεβαίνω στο αεροπλάνο, δεν φεύγω από εδώ, δεν μπορώ να γυρίσω στην Αθήνα με άδεια χέρια».
Στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν περισσότερο. Ο Φιλανδός πρωθυπουργός ζητούσε εγγυήσεις από την Ελλάδα για τη νέα βοήθεια ενώ ο Σλοβάκος ομόλογός του, υποστήριζε πως η χώρα του είναι φτωχή και δεν μπορεί να βοηθήσει.

Η κρίση στην Τουρκία και εμείς

Από το ιστολόγιο http://antibaro.gr/node/3255
Με τη βοήθεια αξιόλογων φίλων κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση των γεγονότων στην Τουρκία μετά την ομαδική παραίτηση της ηγεσίας των Ε.Δ.

Η εκτίμηση έχει σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι εκ των αποδεκτών ικανοί γνώστες [διπλωμάτες, αναλυτές, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί κ.α] ώστε να μαζέψουμε το παζλ όπως εξελίσσεται και το οποιο οπωσδήποτε μας αφορά,

Η εκτίμηση της κατάστασης για μας εχει ενα σοβαρό μειονέκτημα , την μη γνώση αξιόπιστων πληροφοριών και μας κάνει ήδη εντύπωση οτι τα δικά μας ΜΜΕ όχι μόνον αγνοούν το θέμα αλλά μεχρι στιγμής απλά αναμεταδίδουν την είδηση και αναπαράγουν τις ειδήσεις των τουρκικών ΜΜΕ.

Γιά το μόνο που είμαστε απόλυτα βέβαιοι είναι οι εκτιμήσεις που θα κάνουν οι δικές μας Ε.Δ. η ικανότητα και η γνώση των στελεχών των οποίων ειναι αναμφισβήτητη.

Τις εκτιμήσεις μας θα τις θέσουμε υπο μορφή ερωτημάτων ,για όλους τους παραπάνω λόγους και, ελπίζουμε σε ικανές δικες σας απαντήσεις εκτιμήσεις.

Ιταλία: Κατηγορίες Πρόντι κατά της Γερμανίας

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1251439

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι κατηγορεί τη Γερμανία για "εγωισμό" με αφορμή τη μαζική πώληση ιταλικών κρατικών ομολόγων από την Deutsche Bank.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο ο Πρόντι καλεί την ιταλική κυβέρνηση να αντιδράσει τονίζοντας ότι η οικονομική κατάσταση της Ιταλίας είναι πολύ πιο στέρεη από αυτή της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό τα αυξημένα επιτόκια με τα οποία είναι υποχρεωμένη να δανείζεται η Ιταλία από τις αγορές καθιστούν "μάταια" τα μέτρα λιτότητας που ενέκρινε στα μέσα Ιουλίου το ιταλικό κοινοβούλιο.

Τίμησαν και πάλι με την παρουσία τους λιμάνια και αεροδρόμια Δεν έχει τέλος η ντροπή με τους ταξιτζήδες

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=137083


Μετά τη χθεσινή απίστευτη ταλαιπωρία που έζησαν οι Θεσσαλονικείς εξαιτίας του κυκλοφοριακού χάους που προκλήθηκε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών από το «μπλόκο» των ταξιτζήδων, σήμερα έχουμε έναν πραγματικό «Γολγοθά» για τις οικογένειες που δεν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο και είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι με τις αποσκευές ανά χείρας να χρησιμοποιούν τα Μέσα για να εξυπηρετηθούν, την ίδια ώρα που οι Αθηναίοι αδειούχοι έχουν ως μόνο σωτήριο μέσο το Μετρό, το οποίο χρησιμοποιούν για να κατέβουν μετά στην Ομόνοια, εκεί όπου απεγνωσμένα αναζητούν κάποια στάση λεωφορείου που θα τους οδηγήσει στον προορισμό τους.

Δεν Είμαστε Όλοι Ίδιοι!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Δυστυχώς ....πικρές αλήθειες ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ!!!
Από το ιστολόγιο http://tyxaios.blogspot.com/2011/07/blog-post_29.html


Όχι! Δεν είμαστε. Κι αν μέχρι πρόσφατα η οικονομική ομερτά της ελληνικής κοινωνίας αποτελούσε ένα ακόμη περιουσιακό στοιχείο των ολίγων, μια υπεραξία στη διάθεση εκείνων που ωφελούντο από την σιωπή και την αδράνεια απέναντι σε κατεστημένα συμφέροντα και κερδοφόρες στρεβλώσεις, δυστυχώς γι' αυτούς η σφοδρότητα της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε και η ακόμη μεγαλύτερη εκείνης που αναμένεται, γκρεμίζει μέρα με τη μέρα τα κάστρα της προστατευόμενης σπέκουλας.

Θα προσπαθήσω να περιγράψω τις δυο όχθες που μας χωρίζουν. Και θα ξεκαθαρίσω ότι η άνιση κατανομή υπέρ εκείνων που λυσσαλέα αγωνίζονται να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους είναι ορατή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα παραμείνει έτσι και στο μέλλον αφού καθημερινά η δυναμική των εξελίξεων θα μεταβάλλει αυτήν την εικόνα.

Ναι λοιπόν, οι "άλλοι" είναι περισσότεροι. Έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των κομματικών φορέων ακόμη κι εκείνων που φορούν το μανδύα του φιλελευθερισμού, τρομάρα τους! Ισχυρά ερείσματα στα ΜΜΕ. Συνδικαλιστικές ηγεσίες έτοιμες να τιμωρήσουν παραδειγματικά όσους εκφράζουν αντίθετες απόψεις. Τη δυνατότητα να ταλαιπωρούν τους υπόλοιπους και να απειλούν τη δημόσια ασφάλεια, την τάξη, την οικονομική λειτουργία, την ηρεμία και την ατομική ελευθερία, απεργώντας, σπάζοντας, καταστρέφοντας, κλείνοντας δρόμους, ανοίγοντας διόδια, διώχνοντας τουρίστες, κατεβάζοντας διακόπτες.

Οι "υπόλοιποι" είμαστε αδύναμοι. Σιωπηλοί. Υφιστάμεθα την ταλαιπωρία, τη βία, την κατακραυγή, την απεργία, την αλλαζονία της υπεροχής των "άλλων". Σκύβουμε το κεφάλι - κι όχι μόνο για να μη φάμε καμιά αδέσποτη - υποκύπτοντας στην εξουσία όλων όσων τόσα χρόνια ζούσαν εις βάρος μας. Προτιμούμε να ασχοληθούμε με τις δουλειές μας, να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας, να παράγουμε κι όχι να καταστρέφουμε θέτοντας στην κοινωνία εκβιαστικά διλήμματα.

Ένας μόν. υπαξιωματικός και ένας στρατιώτης νεκρός και τρεις στρατιώτες τραυματίες από επιθέσεις Κούρδων ανταρτών

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_9714.html
Ομάδα Ελέγχου Κυκλοφορίας της τουρκικής στρατοχωροφυλακής,  δέχτηκε διασταυρούμενα πυρά από ομάδα Κούρδων ανταρτών, στο όρος Κανδήλι, της επαρχίας Εκίνοζου, του νομού Καραμάν Μαράς, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο μόνιμος υπαξιωματικός, επικεφαλής της περιπόλου, και να τραυματιστούν τρεις στρατιώτες.

Συμφώνησαν να ξαναβρεθούν Χριστόφιας – Κάρογιαν(video)

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/405934


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν η οποία διήρκησε 1 ώρα και 50 λεπτά. Πρώτος αναχώρησε, χωρίς δηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ακολούθησε ο Μάριος Καρογιάν ο οποίος δήλωσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, αναφέροντας ότι αυτές οι συναντήσεις δεν γίνονται χάριν εντυπωσιασμού, την ίδια ώρα που στο ΔΗΚΟ επικρατεί δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι καθυστερεί "να βγει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα". Χριστόφιας-Κάρονιαν ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη βδομάδα.

Έμποροι θανάτου υπεράνω πάσης υποψίας

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Στη σύλληψη τριών Ελλήνων, προχώρησε η αστυνομία στη Φλώρινα. Φέρονται να είναι μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ναρκωτικών. Πλούσια η δράση της συμμορίας
Τρεις Έλληνες, κάτοικοι Φλώρινας, συνελήφθησαν καθώς κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε διεθνή εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε Ελλάδα, Σκόπια και Σερβία.
Η οργάνωση αυτή επιχείρησε να μεταφέρει κοκαΐνη βάρους 123 κιλών με εμπορευματοκιβώτιο, μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Αποκλείει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ Άμεσες κυρώσεις με παρακράτηση πόρων προτείνει ο Σόιμπλε για δημοσιονομική «απειθαρχία»

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4646323
Επιβολή άμεσων κυρώσεων, όπως παρακράτηση κοινοτικών πόρων, στις χώρες της Ευρωζώνης που υπερβαίνουν τα όρια για το έλλειμμα και το χρέος προτείνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine.

«Θα μπορούσαμε άμεσα να μπλοκάρουμε την καταβολή ευρωπαϊκών πόρων στις χώρες» που ξεπερνούν το όριο του δημόσιου χρέους που ορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας, δήλωσε ο Σόιμπλε. «Δεν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι η κατάσταση να παρεκτραπεί» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Σόιμπλε απέρριψε ξανά την ιδέα της εξόδου της χώρας -η οποιασδήποτε άλλης- από την Ευρωζώνη: «Η ζώνη του ευρώ θα δεχόταν ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αξιοπιστία της αν ένα από τα μέλη της εγκατέλειπε τη νομισματική ένωση» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

«Δεν θα ήθελα καν να φανταστώ τι θα γινόταν αν οι αγορές καταλάβαιναν ότι μπορούν να διώξουν μία χώρα από την ευρωζώνη» επεσήμανε ο Σόιμπλε.

SINGULARITY : Μήπως πραγματικά συμβαίνει ??? 11ο Μέρος

Από Faceof

"Η ΣΤΙΓΜΗ.....????"

Singularity
Ο όρος singularity εν γένει αναφέρεται σε ένα γεγονός ή μία σειρά γεγονότων που θα αλλάξουν την κοινωνία σε σημείο που δεν θα είναι πλέον αναγνωρίσιμη. Το ποιο ή ποια θα είναι αυτά τα γεγονότα και αν θα τα δούμε ποτέ ανήκουν ναι μεν στη σφαίρα των εικασιών, αλλά δεν είναι έξω από τη σφαίρα του πιθανού. Η ίδια η φύση του όρου singularity κάνει σχεδόν αδύνατη τη πρόβλεψη για το τι επακολουθεί μετά την λεγόμενη «στιγμή». Όσο πιο κοντά είναι αυτή τόσο πιο δύσκολο γίνεται να συναχθεί και να προβληθεί από την σύγχρονη κοινωνία, μία πιθανή μελλοντική εικόνα της ιδίας. (http://kinisiideon.blogspot.com/2011/06/singularity.html)

Οὐδὲν ταχύτερον τοῦ φωτός;

Σχόλιο από Faceof : Πολύ εύστοχη η παρατήρηση της Φιλονόη , δεν είχα παραβλέψει το συγκεκριμένο δημοσίευμα , απλά το αρχειοθέτησα για παλιό αφιέρωμα, αλλά λόγω φόρτου .....εργασίας αλλά και καλοκαιριού .....δεν μπορείς να σκέφτεσαι ....χρειάζεται και καμιά βουτιά......
Τουλάχιστον τώρα ...αναρτήθηκε.....
Από τὴν Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου

Εἶναι ταχυτέρα τοῦ φωτὸς ἡ σκέψις. Ἀλλὰ μᾶλλον αὐτὸ δὲν ὑπολογίζεται. Ὅσο γιὰ τὰ χωροχρονικὰ ταξείδια…. Μᾶλλον δὲν θὰ μᾶς ἱκανοποιήσουν πρὸς ὥρας…. (ἀπὸ τὸ βῆμα τὸ παρακάτω)
Αδύνατο το ταξίδι στον χρόνο
Αδύνατο το ταξίδι στον χρόνο
Ομάδα φυσικών βάζει τέλος στην επιθυμία του ανθρώπου για «βόλτες» στον χωροχρόνο
Όπως τα φαίνεται τα ταξίδια στον χρόνο θα παραμείνουν «ζωντανά» μόνο σε βιβλία και ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Μήπως ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους;

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_9430.html


Μία ιστορική γελοιότητα και οι επικίνδυνες γεωπολιτικές σκοπιμότητες
Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω
Αντιπροέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων
Μερικές φορές είναι να απορεί κανείς με την επίσημη πολιτική μας έναντι των Σκοπίων. 20 τόσα χρόνια, που οι αλλαγές στη παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα έφεραν τα πάνω κάτω, με τους εκπροσώπους της νεοταξίτικης «αριστοκρατίας» να επιλέγουν τα Βαλκάνια για μία παρτίδα σκάκι μετά απογευματινού τεΐου ή βραδυνού μπιλιάρδου μετά σκατς (στα μούτρα τους!), οι Έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να δείχνουν το ίδιο άβουλοι και αμήχανοι, όπως και όταν το κακό πρωτοξεκίνησε.

Νέα εμπλοκή στα πυρομαχικά των αρμάτων και πρόκληση Γερμανών!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7240


Πόσο τυχαίο άραγε είναι αυτή η χώρα με την τεράστια τεχνολογία που διαθέτει, την ισχυρή οικονομία της με την υποδειγματική δημόσια διοίκηση αλλά και με τον πειθαρχημένο λαό της να πραγματοποιεί τόσα πολλά λάθη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;Αναφερόμαστε στη Γερμανία ,η οποία μετά την υπόθεση των υποβρυχίων με τα χίλια μύρια προβλήματα ,τα άρματα μάχης που επίσης παρουσίασαν αδικαιολόγητες τεχνικές ατέλειες που καταρρίπτουν το μύθο της “γερμανικής βιομηχανικής τελειότητας”,επιμένει να αφήνει χωρίς πυρομαχικά για έκτη χρονιά τα Leopard!

Επιχείρηση #OpPayPal: Οι Anonymous συνεχίζουν τον διαδικτυακό πόλεμο

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/18442#more-18442

82577 anonymous Επιχείρηση #OpPayPal: Οι Anonymous συνεχίζουν τον διαδικτυακό πόλεμο Οι Anonymous με πρόσφατη δημοσίευση τους, καλούν ολόκληρο τον διαδικτυακό κόσμο να πραγματοποιήσει μποϊκοτάζ στο PayPal για την παύση συνεργασίας του με το Wikileaks.
Το παρόν κάλεσμα από τις κορυφαίες ομάδες hacking, τους Anonymous και τους LulzSec, ενδέχεται να ενισχύσει και να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη σύλληψη των μελών των δύο ομάδων αφού κατά πάσα πιθανότητα και η Paypal θα κινηθεί νομικά εναντίον τους.
Οι δύο ομάδες οι οποίες είναι γνωστές για τη δράση τους<…>

Οι εξελίξεις στην Τουρκία απαιτούν επαγρύπνηση

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/30/115678/


Οι παραιτήσεις στην στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας προκαλούν εύλογη ανησυχία καθώς έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ακολουθεί ανάλυση του Σταύρου Καρκαλέτση *
Όταν πριν λίγα χρόνια ο Αμπντουλλάχ  Γκιούλ ρωτήθηκε για την σχέση στρατιωτικών-πολιτικών στην Τουρκία, είχε πει: ΄΄Μη δίνετε σημασία στα όσα λέγονται, στην Τουρκία στρατός και πολιτικοί είμαστε δεμένοι όπως το κρέας με το κόκκαλο΄΄.

Σε φαύλο κύκλο κεφαλαιακών ενισχύσεων οι ελληνικές τράπεζες λόγω ομολόγων και NPLs – Έως το 2012 οι τράπεζες θα αντλήσουν 17-18 δις ευρώ κεφάλαια – Είναι ορατός ο κίνδυνος κρατικοποίησης μέσω του ΤΧΣ…..

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Οι ελληνικές τράπεζες εισέρχονται σε ένα φαύλο κύκλο αυξήσεων κεφαλαίου και πάσης φύσεως κεφαλαιακών ενισχύσεων.
Το 2010 με τις αυξήσεις κεφαλαίου που σχεδιάστηκαν καλλιεργήθηκε η άποψη ότι οι τράπεζες είναι κεφαλαιακά θωρακισμένες. Το 2011 αποδείχθηκε ότι χρειάζονται νέα κεφάλαια λόγω της εμπλοκής των τραπεζών στην ελληνική κρίση χρέους.

Οι νέοι "Ράμπο" της φοροδιαφυγής... μία καταγγελία μακριά

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/333440.html

Διακόσιοι περίπου ειδικά εκπαιδευμένοι "Ράμπο", που θα "ανιχνεύουν" κρούσματα φοροδιαφυγής και θα συντάσσουν άμεσα δικογραφίες εναντίον των παραβατών, χωρίς να αποκλείεται η κατ' επέκταση αποστολή των φοροφυγάδων ακόμη και στο αυτόφωρο.

Σύμφωνα με το "Βήμα" (30/07), τα στελέχη της νεοσύστατης αυτής υπηρεσίας της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα αναλαμβάνουν δράση, κυρίως με βάση καταγγελίας πολιτών, που θα συγκεντρώνονται σε νέο πενταψήφιο αριθμό.

Εκτός μάχης η ΙταλίαΈρχεται τσουνάμι, ψυχοβγάλτης και η επόμενη δόση

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/072/ent.12072.asp

Το θέατρο συνεχίζεται στη χώρα που λέγεται Ελλάς και περιμένει να ζήσει από τα έσοδα των δύο πιο τουριστικών μηνών του χρόνου.

Χρειάσθηκε να φθάσουμε στο τέλος του Ιουλίου, για να υπάρξει μια μονομερής παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος, επισκεπτόμενος την Άρτα, απηύθυνε χθες έκκληση προς τους οδηγούς ταξί, μιλώντας για «απελευθέρωση με συγκεκριμένα κριτήρια».

Παπανδρέου: “Λούνα παρκ η Ελλάδα όταν είχαμε την δραχμή”

Σχόλιο ιατολογίου μας : Ενώ τώρα φίλτατε.....με το ένα πόδι στον γκρεμό της αβύσσου ????
Από το ιστολόγιο http://greece-salonika.blogspot.com/2011/07/blog-post_9063.html

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιοδικό Businessweek.

Στην συνέντευξη του ο πρωθυπουργός αναφέρεται στις προτεραιότητες της...
κυβέρνησης για τους επόμενους 12 μήνες, στο σχέδιο «Μάρσαλ» για την Ελλάδα αλλά και στις σχέσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Ως πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής του, ο πρωθυπουργός αναφέρει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την προώθηση της προοπτικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Ελπίδα για καλοκαιρία – προετοιμασία για κατακλυσμό

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

xak4Η έκθεση που συζητήθηκε περισσότερο στο Λονδίνο την Πέμπτη ήταν αυτή της Credit Suisse που αναλύει τις βασικές συνέπειες μίας αμερικανικής πτώχευσης και μεταξύ αυτών υποστηρίζει πως οι μετοχές θα καταγράψουν περαιτέρω πτώση της τάξης του 30% ενώ το αμερικανικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 5%.
Το πρώτο μεταφράζεται σε ένα χρηματιστηριακό κραχ το οποίο θα είχε διεθνείς προεκτάσεις και το δεύτερο σε επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας σε μία δριμεία ύφεση. Σύμφωνα με την Credit Suisse κάθε μήνας που παρέρχεται χωρίς αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους θα συνεπάγεται συρρίκνωση του ΑΕΠ της τάξης του 0,5 με 1%. Σε μία τέτοια περίπτωση η τράπεζα προτείνει οι επενδυτές να στραφούν σε αμυντικές μετοχές και μακριά από το δολάριο.

Γαλλία- Ιταλία: Οι νέες "απειλές" της ευρωζώνης

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=26249&categories_id=69

Με νέους και μεγαλύτερους κινδύνους βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη η ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν...  
Γαλλία- Ιταλία: Οι νέες απειλές της ευρωζώνης
έχει αποφύγει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, παρά το δεύτερο πακέτο στήριξης, η ανησυχία για τα οικονομικά της Ιταλίας εντείνεται και οι προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το δημόσιο χρέος της Γαλλίας δίνουν τροφή για νέα απαισιόδοξα σενάρια σχετικά με το μέλλον της ευρωζώνης...




Γαλλία


Το ΔΝΤ προειδοποιεί το Παρίσι για το ενδεχόμενο αποτυχίας των οικονομικών μέτρων και θέτει εν αμφιβόλω τις γαλλικές προγνώσεις ανάπτυξης της οικονομίας.

ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Χουριέτ 29-7-2011

Αίτημα για συλλήψεις
 Το 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης αποδέχτηκε το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε στα πλαίσια της έρευνας ¨υπόμνημα διαδικτύου¨ που αφορούσε ιστοσελίδες που στηνόταν από το Γενικό Επιτελείο με σκοπό την μαύρη προπαγάνδα ενάντια στην κυβέρνηση.
 Στο κατηγορητήριο που έγινε αποδεκτό ο εισαγγελέας Τζιχάν Κανσίζ έχει ζητήσει την σύλληψη όλων των ύποπτων.

H Symantec προειδοποιεί για ιούς

Σχόλιο ιστολογίου μας : Για όσους δεν διαβάζουν το αφιέρωμά μας για την Singularity.....καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν!!!
Δείτε : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-10.html
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/tech/h-symantec-proeidopoiei-gia-iois

Η εταιρεία Symantec Corp. ανακοίνωσε την δημοσίευση της έκθεσής της Symantec Intelligence Ιούνιος 2011, την πρώτη έκθεση της Symantec που συνδυάζει την έρευνα και ανάλυση από τις Εκθέσεις Symantec.cloud MessageLabs Intelligence και State of Spam & Phishing.

Η ανάλυση αυτού του μήνα αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των μηνυμάτων spam βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χαμηλότερο επίπεδο που είχε βρεθεί από το κλείσιμο της McColo, μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών web hosting με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία φιλοξενούσε έναν μεγάλο αριθμό των κυριότερων botnets, τον Νοέμβριο του 2008.

Τελευταίος γύρος πριν τη χρεοκοπία στις ΗΠΑ;

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΣε κλίμα πόλωσης και με εμμονές για εσωκομματική κατανάλωση οι ΗΠΑ οδεύουν ολοταχώς προς την καταστροφή. Τα δύο κόμματα αλληλομπλοκάρονται, την ώρα που τα περιθώρια χρόνου στεύνουν ασφυκτικά. Χρεοκοπία ή τίποτα;
Ο πόλεμος νεύρων με ζητούμενο την αύξηση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου χρέους στις ΗΠΑ για να μην χρεοκοπήσει η χώρα μπαίνει στον τελευταίο γύρο. Το κλίμα πόλωσης μεταξύ τω δύο κομμάτων έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ακόμη και χθες λίγες μόνο μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία της 2ας Αυγούστου, όπου πλέον τα ψέματα τελειώνουν, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έπαιζαν τον ποντικό με τη γάτα στη Βουλή των Αντιπρόσωπων και τη Γερουσία.
 

Σύνταγμα: Έδιωξαν τους Αγανακτισμένους - "Κατασκήνωσε" η Αστυνομία - Φωτό Newsit

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=89234&catid=3



- Σήμερα το απόγευμα νέα συγκέντρωση των Αγανακτισμένων για το πως θα αντιδράσουν
- Ντου από έξι διμοιρίες στις τέσσερις τα ξημερώματα (VIDEO)
- Οκτώ συλλήψεις με το νόμο για παράνομη κατασκήνωση

Κύπρος: Εισήγηση της Αστυνομίας για έρευνα κατά εφημερίδας

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για να διερευνήσει δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Αλήθεια» αναφορικά με την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" εισηγήθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα η Αστυνομία Κύπρου. Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι η εφημερίδα «αποδίδει στην Αστυνομία Κύπρου και την ηγεσία της ρόλο που δεν έχει διαδραματίσει».

Καταψήφισε η Γερουσία το σχέδιο Μπένερ ΗΠΑ: Παρατείνεται το αδιέξοδο για την αύξηση του ορίου δανεισμού

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2027379


Διχασμένο παραμένει το αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, τη στιγμή που πλησιάζει η προθεσμία της 2ας Αυγούστου και η χώρα έρχεται πιο κοντά σε μια καταστροφική στάση πληρωμών.
Η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία καταψήφισε -με 59 ψήφους κατά και 41 ψήφους υπέρ- νομοσχέδιο το οποίο είχε καταρτίσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και προέβλεπε τη βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους.
Νωρίτερα το νομοσχέδιο είχε υπερψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, με 218 ψήφους υπέρ έναντι 210 κατά. Το νομοσχέδιο, που είχε καταθέσει ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ, προέβλεπε μια βραχυπρόθεσμη αύξηση κατά 900 δισ. δολάρια του ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους.

Τι προσδοκά το Πεκίνο από την αναζωπύρωση του φλερτ με την Αθήνα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Οι πληροφορίες για συμμετοχή της Κίνας στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας αναζωπυρώθηκαν χθες μετά και τις δηλώσεις αξιωματούχου του ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας στο Reuters, σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα θα μπορούσε να παρέχει δάνεια στην Ελλάδα για να χρηματοδοτήσει την επαναγορά ελληνικών ομολόγων.
Το σενάριο αυτό τροφοδότησε και ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος και φωτογράφησε την Κίνα ως τον τρίτο πυλώνα για την επαναγορά χρέους από την δευτερογενή αγορά.

Τα 47 χρυσόβουλα του Γιώργου

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Ρεπορτάζ: Σπύρος Γιωτάκης
Με αντίληψη Βυζαντινού Αυτοκράτορα και εμπιστευόμενος αποκλειστικά το στενό του περιβάλλον ο πρωθυπουργός εξέδωσε 47 χρυσόβουλα προς τους υπουργούς του προκειμένου να υλοποιηθούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Ο κ. Παπανδρέου πλαισιωμένος από τους κυρίους Ηλία Μόσιαλο, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Ρέππα, Γιάννη Ραγκούση, Ευάγγελο Βενιζέλο, Παύλο Γερουλάνο και Θόδωρο Πάγκαλο αλλά και τους αδελφούς του Νίκο και Αντρίκο, εμφανίζεται αποφασισμένος να προωθήσει έως τα τέλη του καλοκαιριού 47 νομοθετήματα ή σχέδια δράσεις, που συνιστούν απαιτήσεις της τρόικα.

"Άλλαξε μυαλά¨ η κυβέρνηση;

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/article/65900/allaxe-muala%C2%A8-e-kuvernese

Η κυβέρνηση φαίνεται πως αλλάζει γραμμή πλεύσης καθώς σκέφτεται να μην προχωρήσει τελικά στην αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης από τον 13% στο 23% αντιλαμβανόμενη πως μια τέτοια κίνηση θα ήταν καταστροφική για την αγορά με συνέπειες μη αναστρέψιμες για τους επιχειρηματίες , οι οποίοι εκδίδουν αποδείξεις, κρατούν και αποδίδουν ΦΠΑ και πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους.
"Άλλαξε μυαλά¨ η κυβέρνηση;
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου οδηγούν την κυβέρνηση στην απόφαση να επανεξετάσει τα δεδομένα και όπως όλα δείχνουν, θα οδηγηθεί στην άρση του μέτρου και στη γενικότερη αναπροσαρμογή του ΦΠΑ.

Επιβεβαίωση αξιολογήσεων 4 ελληνικών τραπεζών από την S&P

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1251411

Στην επιβεβαίωση των αξιολογήσεων “CCC/C” τεσσάρων ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Standard & Poor΄s Ratings Services.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, πρόκειται για την Εθνική Τράπεζα, την EFG Eurobank Ergasias, την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς. Το outlook των αξιολογήσεων και για τις τέσσερις τράπεζες είναι αρνητικό.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης η συμφωνία που επιτεύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών ενδέχεται να έχει αρνητική επίπτωση στο χρηματοοικονομικό προφίλ τους χωρίς ωστόσο να αυξάνει τον κίνδυνο άμεσης αθέτησης πληρωμών από κάποια τράπεζα.

Το αρνητικό outlook αντανακλά την άποψη του οίκου πως οι τέσσερις τράπεζες αντιμεωπίζουν τον κίνδυνο πιέσεων στη ρευστότητά τους από επιτάχυνση των εκροών καταθέσεων καθώς και σημαντικών απομειώσεων εξαιτίας μεγαλύτερων του αναμενομένου ζημιών από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Συνέχεια στο θρίλερ στις ΗΠΑ Το αδιέξοδο για το χρέος και τα περιθώρια ελιγμών του Ομπάμα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μια εικόνα .......χίλιες λέξεις.....
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=137148

Ελάχιστες ώρες πλέον πριν την εκπνοή της διορίας, οι Αμερικανοί πολιτικοί συνεχίζουν να ακροβατούν μεταξύ συμβιβασμού για την συνταγματική μεταρρύθμιση στο κρίσιμο “όριο χρέους” και στάσης πληρωμών από τα ξημερώματα της 2ας Αυγούστου!

Οι πυρετώδεις, όσο και ατελέσφορες προς το παρόν, διαπραγματεύσεις μεταξύ των στελεχών του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου, η διελκυστίνδα μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, έχουν πλέον εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους, με αποτέλεσμα να θεωρείται πια αναπόφευκτη η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της αμερικανικής οικονομίας, ασχέτως εάν επιτευχθεί πολιτική συμφωνία μέσα στις επόμενες ώρες και αποφευχθεί η απόλυτη στάση πληρωμών.

Στις 7 το απόγευμα η καθοριστική συνάντηση Χριστόφια – Κάρογιαν

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/405934


Καθοριστική για το μέλλον της συγκυβέρνησης χαρακτηρίζεται η νέα συνάντηση που θα έχουν απόψε στις 7 στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.
Η προηγούμενη συνάντηση των δύο ανδρών την περασμένη Πέμπτη, είχε διάρκεια δύο περίπου ωρών και μετά το πέρας της ο Μάριος Καρογιάν είχε δηλώσει ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί και ότι ''είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα σκέψης, είναι ώρα περίσκεψης, τα πολλά λόγια δεν ωφελούν'' ενώ είχε απαντήσει θετικά σε ερώτηση κατά πόσο συζήτησε με τον Πρόεδρο τα σημεία που έθεσε.
Εξάλλου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε κάνει λόγο για ''συζήτηση μέσα σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα''.

Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΕΝΩ... ΔΕΝ ΉΞΕΡΕ Όλοι ήξεραν, όλοι ανεύθυνοι

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210473&-V=articles

Η πολιτική -αν όχι και ποινική ευθύνη- για την τραγωδία στο Μαρί, όπου δεκατρείς άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από την έκρηξη ενός κατασχεθέντος φορτίου ιρανικής πυρίτιδας, του τέως υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, περιγράφεται στα αποστενογραφημένα πρακτικά των δύο πρώτων σχετικών συνεδριάσεων της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας, ημερομηνιών 18 και 22 Ιουλίου, 2011.


Οι σοβαρότατες ευθύνες του κ. Παπακώστα περιγράφονται είτε έμμεσα, είτε άμεσα στις καταθέσεις των περισσότερων εμπλεκομένων προσώπων στην τραγωδία, ανάμεσά τους, του τέως αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Πέτρου Τσαλικίδη, του τέως υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού και του διευθυντή επιτελείου του υπουργού Άμυνας, Ανδρέα Σταύρου. Με την προφανή υποψία ότι κάθε ένας εκ των προαναφερθέντων, ενδεχομένως, να επιδίωκε με την κατάθεσή του να μεταφέρει την ευθύνη μακριά του, οι καταθέσεις και των τριών καταλήγουν στο ίδιο κομβικό χρονικό σημείο, που είναι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Άμυνας στις 10 Φεβρουαρίου 2011, με τη συμμετοχή 18 ατόμων, ανάμεσά τους του κ. Κυπριανού και του κ. Παπακώστα.

Άλλη μια ευκαιρία δίνει ο Moody’s στις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.exipno.gr/


Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's ανέφερε χθες ότι έδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες άλλη μια ευκαιρία να διατηρηθούν στη βαθμίδα AAA που αποδίδει στο δημόσιο χρέος της χώρας, την υψηλότερη.
«Η πρόβλεψή μας παραμένει ότι το Κράτος θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος του εν καιρώ και ότι η εξέταση στην οποία προβήκαμε όσον αφορά το ενδεχόμενο μείωσης της βαθμίδας (αξιολόγησης του χρέους των ΗΠΑ) είναι πιο πιθανό να αποβεί στην επιβεβαίωση της βαθμίδας AAA από ό,τι το αντίθετο», ανέφερε ο οίκος Moody's σε ανακοινωθέν του για τις ΗΠΑ.

Η Κύπρος «ενός κομμουνιστή παλαιάς κοπής» ο επόμενος πονοκέφαλος της ΕΕ, λένε οι FT «Το πρόβλημα είναι ο Χριστόφιας»

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4646303

Σφοδρότατη επίθεση εναντίον της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται στην Κύπρο και προσωπικά εναντίον του Δ.Χριστόφια εξαπέλυσαν οι Financial Times, προεξοφλώντας ότι ο επόμενος πονοκέφαλος για την ευρωζώνη θα είναι η Κύπρος.

Η Κύπρος, αναφέρει, οδηγείτο στο γκρεμό πολύ πριν από την πολύνεκρο δυστύχημα.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ/ΣΑΒΒΑΤΟ/30-7-2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ/ΣΑΒΒΑΤΟ/30-7-2011.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
*ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΧΘΕΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΜΑΙΚ ΜΟΥΛΕΝ.
*ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΙΣΙΚ ΚΟΣΑΝΕΡ, ΚΑΙ ΟΙ Α/ΓΕΣ-Α/ΓΕΝ-Α/ΓΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΡΝΤΑΝ ΣΕΙΛΑΝΟΓΛΟΥ- ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΕΣΡΕΦ ΟΥΓΚΟΥΡ ΓΙΓΚΙΤ ΚΑΙ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΧΑΣΑΝ ΑΚΣΑΙ.
*254 ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ 177 ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ 77 ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ Ή ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ AKP.
*ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΟΣΑΝΕΡ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ “BROTHERS IN ARMS

Γιατί αποστρατεύθηκε η ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_4872.html

του Σάββα Καλεντερίδη
Η 29η Ιουλίου θα παραμείνει μια ημέρα που σημάδεψε την ιστορία και το ρόλο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο σύστημα εξουσίας στην Τουρκία.
Όπως αναφέραμε χθες στην ανάρτησή μας  με τίτλο "Ξηλώνεται η Ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία", ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι τρεις αρχηγοί των κλάδων των ΤΕΔ, ζήτησαν την αποστρατεία τους από την κυβέρνηση, μπροστά στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με τις συνεχείς συλλήψεις, προφυλακίσεις και προσαγωγές σε δίκη ανωτάτων και ανωτέρων αξιωματικών, λόγω εμπλοκής τους σε παράνομες ενέργειες που στρέφονταν εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης και της συνταγματικής και έννομης τάξης.

Απίστευτο! Στη Λιβύη αποκαλύφθηκε ότι αντάρτες σκότωσαν το στρατηγό τους!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αυτά συμβαίνουν όταν "εξεγερμένοι" δεν είναι καν απλοί καταπιεσμένοι πολίτες αλλά τυχοδιώκτες που χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν  μια κάποια "Επανάσταση" στο όνομα ξένων, αλλότριων προς την χώρα τους συμφερόντων . Οι Έλληνες έχουμε ακόμα νωπές τις μνήμες μας  από τον Εμφύλιο...... 
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=7277

Οι αντάρτες που είχαν σταλεί για να φέρουν στη Βεγγάζη τον στρατιωτικό ηγέτη των εξεγερμένων Άμπντελ Φάταχ Γιούνες ήταν αυτοί που τον σκότωσαν και πέταξαν το πτώμα του έξω από την πόλη, αποκάλυψε απόψε ο υπουργός των εξεγερμένων Άλι Ταρχούνι.

 

  Σύμφωνα με τον υπουργό ο επικεφαλής της ομάδας που είχε αναλάβει να μεταφέρει τον Γιούνες από τη γραμμή του μετώπου, στην Μπρέγκα, πίσω στη Βεγγάζη, συνελήφθη και ομολόγησε ότι οι άνδρες του δολοφόνησαν το στρατηγό. Οι δράστες πάντως παραμένουν ασύλληπτοι.

   

"Δεν το έκανε αυτός, αλλά οι υπαρχηγοί του", είπε ο Ταρχούνι μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βεγγάζη.