Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Συμφώνησαν να ξαναβρεθούν Χριστόφιας – Κάρογιαν(video)

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/405934


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν η οποία διήρκησε 1 ώρα και 50 λεπτά. Πρώτος αναχώρησε, χωρίς δηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ακολούθησε ο Μάριος Καρογιάν ο οποίος δήλωσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, αναφέροντας ότι αυτές οι συναντήσεις δεν γίνονται χάριν εντυπωσιασμού, την ίδια ώρα που στο ΔΗΚΟ επικρατεί δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι καθυστερεί "να βγει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα". Χριστόφιας-Κάρονιαν ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη βδομάδα.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, απάντησε σε όλα τα σημεία –προτάσεις που έθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Κάρογιαν στον ίδιο, στο ραντεβού της Πέμπτης και αφορούν το Κυπριακό την Οικονομία, την ενέργεια, την ευρωπαϊκή προεδρία αλλά και την αναδιάρθρωση του χρέους.

Η προηγούμενη συνάντηση των δύο ανδρών την περασμένη Πέμπτη, είχε διάρκεια δύο περίπου ωρών και μετά το πέρας της ο Μάριος Καρογιάν είχε δηλώσει ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί και ότι ''είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα σκέψης, είναι ώρα περίσκεψης, τα πολλά λόγια δεν ωφελούν'' ενώ είχε απαντήσει θετικά σε ερώτηση κατά πόσο συζήτησε με τον Πρόεδρο τα σημεία που έθεσε.
Εξάλλου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε κάνει λόγο για ''συζήτηση μέσα σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα''.
Χθες εξάλλου ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ερωτηθείς για το μέλλον της συνεργασίας δήλωσε ότι θα αναμένει τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης τονίζοντας ότι ''εκείνο που εμάς μας ενδιαφέρει είναι να ληφθούν αποφάσεις, οι οποίες θα είναι ξεκάθαρες, με την έννοια ότι αν θα συνεχίσει η κυβέρνηση, θα πρέπει να συνεχίσει ως κυβέρνηση όσο το δυνατό πιο ενωμένη''.
Δεν απέκλεισε μάλιστα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ ''το συντομότερο δυνατό''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου