Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΗΠΑ: Σε ψηφορία η πρόταση των ρεπουμπλικανών για το όριο χρέους

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1251262

Επιτροπή μελέτης του ρεπουμπλικανού κόμματος των ΗΠΑ εξέφρασε την αντίθεσή της στο αναθεωρημένο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά τη 01.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το νομοσχέδιο, που αποτελεί πρόταση του ίδιου του κόμματος, προβλέπει την αύξηση του ορίου χρέους κατά 900 δισ. δολ., που θεωρούνται επαρκή για τη βιωσιμότητα του χρέους έως τον Επόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο, καθώς και τη μείωση του ελλείμματος κατά ένα ελάχιστα μεγαλύτερο ποσό την επόμενη δεκαετία.

Παράλληλα, προβλέπει τη δημιουργία επιτροπής από βουλευτές για την εξεύρεση τρόπου εξοικονόμησης 1,8 τρισ. δολ. Επίσης περιέχει πρόταση τροπολογίας του Συντάγματος για κατάρτιση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τα 2/3 των σωμάτων της Βουλής και της Γερουσίας, πριν την περεταίρω αύξηση του ορίου χρέους το 2012.

Ωστόσο, η επιτροπή μελέτης επιθυμεί την άμεση σύνδεση της τροπολογίας του Συντάγματος για κατάρτιση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού με την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους

Σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για το αν θα τεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο οι θετικοί ψήφοι ήταν 236 και οι αρνητικοί 186 χωρίς καμία διαρροή από τα δύο κόμματα ενώ για να εγκριθεί πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 216 ψήφους.

Ωστόσο ακόμα και αν εγκριθεί θα απαιτηθεί και η έγκριση της ελεγχόμενης από τους Δημοκρατικούς Γερουσίας οι οποίοι έχουν ήδη εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους. Οι τελευταίοι αναμένεται να θέσουν προς ψήφιση δική τους πρόταση την Κυριακή.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου