Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Νέα εμπλοκή στα πυρομαχικά των αρμάτων και πρόκληση Γερμανών!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7240


Πόσο τυχαίο άραγε είναι αυτή η χώρα με την τεράστια τεχνολογία που διαθέτει, την ισχυρή οικονομία της με την υποδειγματική δημόσια διοίκηση αλλά και με τον πειθαρχημένο λαό της να πραγματοποιεί τόσα πολλά λάθη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;Αναφερόμαστε στη Γερμανία ,η οποία μετά την υπόθεση των υποβρυχίων με τα χίλια μύρια προβλήματα ,τα άρματα μάχης που επίσης παρουσίασαν αδικαιολόγητες τεχνικές ατέλειες που καταρρίπτουν το μύθο της “γερμανικής βιομηχανικής τελειότητας”,επιμένει να αφήνει χωρίς πυρομαχικά για έκτη χρονιά τα Leopard!

Τελευταία οι Γερμανοί δείχνουν την εικόνα του αντιγραφέα κατά την διάρκεια εξετάσεων Λυκείου ο οποίος δεν αντιγράφει λέξη προς λέξη μόνο το κείμενο του διπλανού του αλλά επειδή λειτουργεί τελείως μηχανικά στην κόλλα του αντιγράφει ακόμη και το όνομα του διπλανού.
Όπως σας είναι ήδη γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια τόσο η Ελληνική όσο και η Γερμανική πλευρά ταλανίζονται με το πρόγραμμα πυρομαχικών 120 χιλ. των αρμάτων μάχης Leopard Α4-HEL.

Και αφού η Ελληνική πλευρά διαπίστωσε ότι οι Γερμανοί δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν αποφάσισε να τους κάνει ιδιαίτερα μαθήματα και να τους πει :
Κύριοι η προσφορά σας πρέπει να αναφέρεται στα πυρομαχικά DM-63 και όχι στα DM-63Α1που εσείς θέλετε να μας δώσετε διότι η απόφαση του ΚΥΣΕΑ αναφέρεται καλώς ή κακώς στα DM-63 και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την απόφασή του.» Επιπροσθέτως επισημάνθηκε ότι « η προσφορά θα πρέπει να απαντά σε όλα τα ερωτήματα που τους έχει διαβιβάσει η ΓΔΑΕΕ.» καθόσον μέχρι τώρα δεν είχε γίνει αυτό.
Τους ενημέρωσε επίσης ότι όλοι στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης και της Βουλής γνωρίζουν τη δική τους ανακοίνωση που αφορούσε στην προμήθεια ίδιων πυρομαχικών από την γείτονα χώρα το έτος 2007 με τιμή ανά βλήμα 4000 Ευρώ και ως εκ τούτου η τιμή την οποία θα πρέπει να προσφέρουν πρέπει να είναι μια τιμή που θα ανέρχεται το πολύ στα 4500 – 4700 Ευρώ ανά βλήμα δεδομένου της ύπαρξης μαθηματικού μοντέλου υπολογισμού της αναπροσαρμογής των τιμών.
Τέλος ο «φροντιστής τους» επεσήμανε ότι θα πρέπει στην πρότασή τους να συμπεριλαμβάνεται επίσης και το κόστος τροποποίησης των βλητικών υπολογιστών των 183 αρμάτων LEO2A4 (Σημ. Τα 170 LEO2HEL δεν χρειάζονται αυτή την τροποποίηση καθόσον διαθέτουν εκ κατασκευής τα αντίστοιχα βαλλιστικά δεδομένα), της ομοαξονικής τηλεσκοπικής διόπτρας (τροποποίηση νηματόσταυρου), του συστήματος αυτοελέγχου του άρματος (RPP Test) κλπ.
Ύστερα λοιπόν από το παραπάνω «ιδιαίτερα μαθήματα» η γερμανική πλευρά απέτυχε και πάλι στις εξετάσεις……. Υποβλήθηκε εκ νέου προσφορά (κανείς δεν ξέρει ειλικρινά πόσες προσφορές έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα) χωρίς να ικανοποιούν τεθέντα στο φροντιστήριο θέματα και επειδή μάλλον μας θεωρούν με περίσσιο θράσος επαίτες…..μας προσέφεραν το βλήμα χαμηλότερα κατά …..40 Ευρώ. Αν είναι δυνατόν να θεωρηθεί αυτή η μείωση … έκπτωση !
Αν και δεν γνωρίζουμε τι τελικά θα πράξει το Υπουργείο Άμυνας, εάν δηλαδή τους ξαναστείλει διευκρινιστικό έγγραφο ή τους καλέσει για διαπραγματεύσεις …… Ένα είναι σίγουρο : Δεν είναι τυχαίο ότι ο λαός αυτός απώλεσε δύο παγκόσμιους πολέμους τους οποίους ο ίδιος ξεκίνησε…κάποιοι μάλιστα φοβούνται ότι θα χάσει και τον τρίτο τον οικονομικό.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου