Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Έμποροι θανάτου υπεράνω πάσης υποψίας

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Στη σύλληψη τριών Ελλήνων, προχώρησε η αστυνομία στη Φλώρινα. Φέρονται να είναι μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ναρκωτικών. Πλούσια η δράση της συμμορίας
Τρεις Έλληνες, κάτοικοι Φλώρινας, συνελήφθησαν καθώς κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε διεθνή εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε Ελλάδα, Σκόπια και Σερβία.
Η οργάνωση αυτή επιχείρησε να μεταφέρει κοκαΐνη βάρους 123 κιλών με εμπορευματοκιβώτιο, μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.



Τα στοιχεία για την υπόθεση παρουσίασε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ΣΔΟΕ/ΠΔ Αττικής, Γιώργος Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο έφτασε στο λιμάνι της πόλης με φορτίο που περιείχε γεωργικά μηχανήματα (πρέσες λαδιού σόγιας) και εντοπίστηκε στις 19 Ιουνίου.
Η κοκαΐνη εντοπίστηκε στο εσωτερικό μέρος δύο στροφάλων μηχανημάτων.
Προϋπήρχε όμως πληροφορία, ότι ένα εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από Βολιβία και με πιθανό προορισμό τη Π.Γ.Δ.Μ. περιείχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.
Οι ελληνικές αρχές το γνώριζαν τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα.
Από τη συνεργασία των ελληνικών υπηρεσιών με διωκτικές αρχές άλλων χωρών αλλά και από την αξιοποίηση πληροφοριών, προέκυψε η εμπλοκή των τριών Ελλήνων.
Πρόκειται για ένα διευθυντή καταστήματος Τράπεζας στη Φλώρινα, ένα τραπεζικό υπάλληλο και έναν τελωνειακό υπάλληλο στο Τελωνείο της Νίκης, ο οποίος μάλιστα είχε επιστρέψει πρόσφατα στην υπηρεσία του από διαθεσιμότητα, στην οποία είχε τεθεί για άλλη υπόθεση.
Οι τρεις τους είχαν αναλάβει τη διερεύνηση του τρόπου μεταφοράς της κοκαΐνης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη Π.Γ.Δ.Μ. και στη συνέχεια στη Σερβία.
Μικτή ομάδα των ελληνικών διωκτικών αρχών τους εντόπισε και του συνέλαβε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Στην κατοχή του τραπεζικού και μιας γυναίκας, υπηκόου Σερβίας, η οποία διέμενε μαζί του και συνελήφθη, βρέθηκε μικροποσότητα ινδικής κάνναβης και κοκαΐνης, ενώ στην κατοικία του τελωνειακού βρέθηκε ένα όπλο και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.
Εξάλλου, πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν στη Σερβία και τέσσερα μέλη στη π.Γ.Δ.Μ.
Στην επιχείρηση εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης μετείχαν εκτός από τις Ελληνικές Αρχές Δίωξης Ναρκωτικών, οι Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών της Μ.Βρετανίας (SOCA), των Η.Π.Α. (D.E.A), της Σερβικής Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και της αντίστοιχης Υπηρεσίας της π.Γ.Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου