Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΑΟΖ και είδη συμβάσεων αναδόχων

Tων Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Όταν εξετάζουμε τον Πετρελαϊκό Κώδικα περί συμβάσεων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, στο πρώτο κεφάλαιο του τρίτου τίτλου, βρίσκουμε το Άρθρο 13 που προβλέπει τρεις μεγάλες κατηγορίες: τις συμβάσεις παραχώρησης, τις συμβάσεις διανομής και άλλου τύπου, όπως είναι οι συμβάσεις υπηρεσιών με ρίσκο. Στη συνέχεια το Άρθρο 14 περιγράφει τη σύμβαση παραχώρησης και το Άρθρο 15 τη σύμβαση διανομής. Το Άρθρο 16 διευκρινίζει όλες τις περιπτώσεις του Άρθρου 15. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται ο τομέας και η αγορά και θα πρέπει να το έχουμε στο νου μας όταν θα περάσουμε σε αυτό το στάδιο της αξιοποίησης της ελληνικής ΑΟΖ.

Προσχηματική και σκοπούμενη η πτώχευση της χώρας μας. Η ευθύνη στους πολιτικούς.

Του Νίκου Καραβαζάκη

Εκποιούν αδίστακτα την περιουσία του ελληνικού δημοσίου. “Εκτελούν” το ελληνικό δημόσιο. Αυτή όμως η πολιτική εφαρμόζεται ήδη από την εποχή Σημίτη, την συνέχισε ο Καραμανλής και την ολοκλήρωσαν οι ΓΑΠ-Παπ/νου-Παπαδήμος. Ήδη εμπράκτως έχει επιβεβαιωθεί πως δεν ισοσκελίζουν οι απομένουσες πωλήσεις ούτε τα υπάρχοντα δάνεια ούτε τις ανάγκες του ελληνικού κράτους. Αλλά και με αυστηρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια τα ξεπουλήματα-”μετοχοποιήσεις” ΟΤΕ-Κοσμοτέ, Τραπεζών, ΔΕΗ, δεν έφεραν παρά μεγαλύτερες ζημιές. Ποιος ο σκοπός λοιπόν;

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η χώρα.

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, έχοντας μεγάλο «εχθρό» τους ισχυρούς ανέμους και σε πολλές περιπτώσεις το δύσβατο της περιοχής. Οι πυρκαγιές που μαίνονται έχουν αφήσει πίσω τους μέχρι στιγμής, τραυματίες, μεγάλες καταστροφές και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Σοβαρά προβλήματα στην Αρκαδία  – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση
Δύσκολη είναι η κατάσταση με την φωτιά στην Αρκαδία με το πύρινο μέτωπο να εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και να απειλεί πολλά χωριά στο δήμο Μεγαλόπολης αλλά και της Τρίπολης.

ΕΤΕ-Εurobank: Κατέθεσαν πρόταση για Εμπορική

ΕΤΕ-Εurobank: Κατέθεσαν πρόταση για Εμπορική
Την υποβολή προσφορών για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας ανακοίνωσαν η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.
Στην ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας επισημαίνεται ότι η πρόταση αυτή, που εντάσσεται στις διαδικασίες αναδιάταξης του πιστωτικού μας συστήματος, είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί, επί του θέματος αυτού, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η Eurobank με τη σειρά της ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των διαδικασιών και των προϋποθέσεων που διαμόρφωσαν οι Εποπτικές Αρχές και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπέβαλε σήμερα, Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012, δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά, από την Credit Agricole, του 100% των μετοχών της Emporiki Bank, υπό την αίρεση της έγκρισης των αρμοδίων αρχών.

Σμιτ: Η Γερμανία δε μπορεί να ηγηθεί, λόγω Χίτλερ και Άουσβιτς(Βίντεο)

Η Γερμανία δεν είναι σε θέση να ασκήσει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη εξαιτίας της ιστορίας της και αυτό δεν έχει έλθει ακόμη το πλήρωμα του χρόνου να αλλάξει, εκτίμησε ο πρώην καγκελάριος της χώρας Χέλμουτ Σμιτ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

«Το Άουσβιτς και η δολοφονία έξι εκατ. Εβραίων, όπως επίσης και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος του Χίτλερ αποτελούν γεγονότα που έχουν εγγραφεί στο ασυνείδητο των ευρωπαϊκών λαών, έτσι ώστε να αποκλείεται ένας ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας και αυτό θα συνεχισθεί ακόμη για πολύ», τόνισε ο Σμιτ, 93 ετών σήμερα, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους απόμαχους πολιτικούς στη χώρα του.

Κύπρος:Σάλος με τα περί εμπλοκής του Μ.Ιερωνυμίδη στην κινεζική επένδυση στη Λάρνακα


Ο διευθυντής επικοινωνίας της Hermes Airport δήλωσε ότι στην αντίληψη της Hermes ήταν πως στις διάφορες συναντήσεις που έγιναν, ο κ. Ιερονυμίδης δεν εκπροσωπούσε το κράτος.

Λευκωσία: Την ένοντη αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης έχειν προκαλέσει δημοσίευμα στον κυπριακό Τύπο, σύμφωνα με το οποίο υψηλόβαθμο στέλεχος του Προεδρικού φαίνεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση της επένδυσης στο παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας από Κινέζους επιχειρηματίες, ζητώντας παράλληλα διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας, Μάριος Ιερωνυμίδης, φέρεται να εμπλέκεται στην προώθηση των σχεδίων των Κινέζων επενδυτών.

Τέταρτη ημέρα ανόδου για τον Dow

Dow13.175,647,04 0,05%  



  Nasdaq3.011,25-4,61 -0,15%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Μικτά πρόσημα κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη με τον Dow να ενισχύεται για τέταρτη διαδοχική ημέρα και τον Nasdaq να μένει πάνω από τις 3.000 μονάδες παρά την πτώση καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για την ενίσχυση της οικονομίας.

«Με δεδομένο ότι μπορούμε να αποφύγουμε αυτές τις νάρκες – την ευρωπαϊκή κατάσταση και το δημοσιονομικό γκρεμό – η ανάκαμψη μπορεί να συνεχιστεί και να βελτιωθεί καθώς οδεύουμε στο επόμενο έτος,» δήλωσε στο Dow Jones Newswires ο Josh Feinman της DB Advisors, η οποία είναι θυγατρική της Deutsche Bank.

Με τις οικονομικές εκτιμήσεις για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο να μειώνονται «ο πήχης έχει κατέβει και η οικονομία τουλάχιστον μπορεί να φτάσει, αν όχι να ξεπεράσει, αυτές τις ομολογουμένως χαμηλότερες προσδοκίες,» τόνισε ο Feinman προσθέτοντας πως οι κεντρικές τράπεζες διατηρούν τα χαμηλά επιτόκια και οι εταιρείες των ΗΠΑ καταφέρνουν να συντηρούν τα μεγάλα περιθώρια κέρδους.

«Υπάρχει μία γενική αίσθηση στην αγορά πως η Ευρώπη θα πρέπει να δράσει και θα δράσει σε συνδυασμό με την Fed,» δήλωσε στο Marketwatch.com ο Stephen Platt της Archer Financial.

Εν των μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, η παραγωγικότητα αυξήθηκε 1,6% ενώ το κόστος της ανά μονάδα εργασίας σημείωσε άνοδο 1,7%. Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, προέβλεπαν πως αύξηση της παραγωγικότητας κατά 1,3% και του κόστος εργασίας κατά 0,6%. Σημειώνεται πως τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου αναθεωρήθηκαν ανοδικά δείχνοντας πτώση της παραγωγικότητας 0,5% και αύξηση του κόστους εργασίας κατά 5,6%. Ο αριθμός των ωρών εργασίας αυξήθηκε 0,4%, ενώ η παραγωγή (εκτός του γεωργικού κλάδου) σημείωσε άνοδο 2%.
  

Ζημιές 2,3% το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Ζημιές σε ποσοστό 2,30% παρουσίασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, διακόπτοντας έτσι ένα σερί δύο ανοδικών συνεδριάσεων.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 2,30% κλείνοντας στις 108.30 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχώρησε στις 42,41 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 2,28%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 189.825 ευρώ.

ΧΑ: Λεπτές... ισορροπίες πάνω από τις 600 μονάδες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Λεπτές... ισορροπίες κράτησε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., που υποχρεώθηκε σε απώλειες, διατηρήθηκε ωστόσο πάνω από τις 600 μονάδες.

Σε πτώση 3,5% υποχρεώθηκε ο δείκτης των τραπεζών, με μοναδικό τίτλο σε θετικό έδαφος το ΤΤ, ενώ στον FTSE20 τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των ΜΕΤΚΑ και Coca-Cola 3E.

Η αγορά κινήθηκε σε υποτονικούς ρυθμούς, αναμένοντας νεότερα από το «μέτωπο» των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και της οριστικοποίησης του πακέτου των δημοσιονομικών μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που συνεχίζει να προκαλεί τριβές στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Η προσδοκία εξαγοράς της Εμπορικής από κάποια μεγαλύτερη τράπεζα, μετά το deal Πειραιώς-ΑΤΕ της προηγούμενης εβδομάδας, είναι ένα γεγονός που κρατάει αυξημένο το ενδιαφέρον στον τραπεζικό κλάδο» σχολίασε σήμερα η Merit ΑΧΕΠΕΥ, προσθέτοντας ότι ωστόσο ότι «η πώληση της Εμπορικής σε κάποια άλλη τράπεζα μπορεί να φέρει μόνο βραχυπρόθεσμα κέρδη στο Χ.Α. καθώς εν πολλοίς έχει προεξοφληθεί».

Έκρυψαν το πετρέλαιο για να μας βάλουν στο ΔΝΤ!!!Γιατί ο Γ. Παπανδρέου έλεγε «όχι» στις έρευνες

 Έκρυψαν το πετρέλαιο για να μας βάλουν στο ΔΝΤ
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το  newsbomb 


Το newsbomb στο τρίτο και τελευταίο μέρος σήμερα της μεγάλης δημοσιογραφικής του έρευνας που αποκαλύπτει μια μεγάλη εθνική προδοσία με τον ορυκτό μας πλούτο, συνδέει την απόκρυψη του πλούτου αυτού από τις τελευταίες κυβερνήσεις με την τελική υπαγωγή της χώρας στην κόλαση της τρόικα.
Τρεις μήνες μετά τις εκλογές του 2004, Έλληνες επιστήμονες του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Τμήματος Φυσικών Πόρων του ΤΕΙ Κρήτης, είχαν δημοσίως χαρακτηρίσει την Ελλάδα «πετρελαιοφόρο χώρα» και είχαν τονίσει πως ήταν επιτακτική ανάγκη για προσπάθεια έρευνας για πετρέλαιο σε χερσαίες ή και παράκτιες περιοχές να στηριχθεί από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση

 Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση
Σε δοκιμασία τίθεται η κυβερνητική συνοχή, ενόψει της ανακοίνωσης του επώδυνου πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ
Σημείο τριβής αποτελούν δύο ζητήματα. Το ένα έχει να κάνει με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που υπολογίζεται ότι θα αγγίξει 45.000 δημοσίους υπαλλήλους και το δεύτερο με τις οριζόντιες μειώσεις.
Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο κ. Φώτης Κουβέλης που χθες για πρώτη φορά διατύπωσε με έντονο τρόπο τη διαφωνία του για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας το οποίο και χαρακτήρισε «φιάσκο». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς θεωρεί το μέτρο της εφεδρείας ως απόλυση, κάτι για τον οποίο αποτελεί «κόκκινη» γραμμή. Και αν η απόλυση 25.000 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό υπό προϋποθέσεις, οποιαδήποτε άλλης μορφής απόλυση στο δημόσιο θα δημιουργήσει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στον κ. Κουβέλη.

Για εμπόλεμη κατάσταση κάνει λόγο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Καζάνι που βράζει η Θράκη για τους μετανάστες


Εκνευρισμός και ανησυχία επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή τις εξελίξεις που θέλουν τη Θράκη να επιβαρύνεται επιπλέον με δύο κέντρα κράτησης ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός Νίκος Δένδιας διαβεβαιώνει πως δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης η κατάργηση των σχολών.

Για τον λόγο αυτό εχθές το απόγευμα διοργανώθηκε συλλαλητήριο στην Κομοτηνή με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη προκειμένου να δείξουν οι κάτοικοι της Θράκης την αντίθεση τους σε όλα αυτά που επρόκειτο να γίνουν στο τόπο μας.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης Ο πρόεδρος της μίας μέρας Β. Πολύδωρας διόρισε την κόρη του στη Βουλή!!!

Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή στο δικό του, διόρισε μία από τις κόρες του ο Βύρων Πολύδωρας, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.


Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, με αριθμό 344, 23/7/2012.

S&P: Η Ελλάδα θα ζητήσει νέα βοήθεια 7 δισ. ευρώ

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's, μείωσε την Τρίτη την προοπτική αξιολόγησης του χρέους της Ελλάδας, από «σταθερή» σε «αρνητική», λόγω των «καθυστερήσεων» στην υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος, που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές.

Ο οίκος αξιολόγησης, που διατηρεί σήμερα τη βαθμολογία της Ελλάδας στο CCC, επισημαίνει ότι η υποβάθμιση είναι «πιθανή», λόγω της «οικονομικής πορείας της χώρας και των καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος για τη μείωση των ελλειμμάτων», που απαιτούνται από την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα.

«Αφού την κακοποίησα, πήγα να ποτίσω τα λουλούδια»

Της έλιωσε το κεφάλι με μία πέτρα πέντε κιλών, ξέπλυνε τις «αμαρτίες» του στη θάλασσα και γύρισε στο ξενοδοχείο σαν να μην συνέβη τίποτε για να ποτίσει τα λουλούδια!

Ο «Δράκος» της Πάρου περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες  τον τρόπο με τον οποίο κακοποίησε βάναυσα την άτυχη 15χρονη Μυρτώ, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

«Χτύπησα με μανία την κοπέλα στο μάτι της με μια πέτρα βάρους πέντε κιλών. Την άρπαξα και προσπάθησα να την κρύψω σε μια σχισμή ανάμεσα στα βράχια αλλά εκείνη αντιστεκόταν.

ΑΟΖ και επενδυτικό ρίσκο

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Το επενδυτικό ρίσκο είναι απαραίτητο για τις εταιρείες που ειδικεύονται στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο, ενώ τα κράτη δεν το προτιμούν. Αυτή η διαφοροποίηση δεν είναι ενοχλητική και μάλιστα στην πραγματικότητα συνδυάζεται λόγω της ασυμμετρίας που υπάρχει μεταξύ της τεχνογνωσίας και του οικοπέδου, της γεώτρησης με το κοίτασμα. Ένας τρόπος να ποσοτικοποιήσουμε αυτήν την παράμετρο είναι η χρήση των πιθανοτήτων. Έτσι αυτές είναι απόλυτα συνδεδεμένες με τις εξορύξεις ακόμα και αν τα μέσα ενημέρωσης τις αποφεύγουν, διότι θεωρούν ότι εκφυλίζουν το θέμα και ταυτίζονται με την ανυπαρξία. Σε πρώτη φάση αυτό οφείλεται στις γνώσεις, διότι οι περισσότερες γνώσεις ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες και κατά συνέπεια και το κόστος. Το ρίσκο στον συγκεκριμένο τομέα έχει δύο μεγάλες κατηγορίες: τη γεωλογική και την τεχνική.

ΑΟΖ και πιθανότητες εύρεσης κοιτασμάτων

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Για να κατανοήσουμε αποτελεσματικά και σε μεγαλύτερο βάθος τις πιθανότητες εύρεσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, είναι καλό να εξετάσουμε την περίπτωση του Ισραήλ, λόγω της μικρής του ΑΟΖ, η οποία εξαρτάται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από τη Λεκάνη Λεβαντίνης. Σε πρώτη φάση ας υπενθυμίσουμε ότι οι ειδικοί προτείνουν γεωτρήσεις, όταν η πιθανότητα εύρεσης κοιτασμάτων είναι μεγαλύτερη του 10%. Αν μελετήσουμε ανεξάρτητα κοιτάσματα που δεν βρίσκονται στην ίδια περιοχή, τότε αναγκαστικά περιοριζόμαστε σε αναλογίες για τις εκτιμήσεις μας. Στην περίπτωση του Ισραήλ και έμμεσα και της Κύπρου, τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων δεν μπορούν να θεωρηθούν ανεξάρτητα και αυτό το γεγονός αλλάζει ριζικά και θεαματικά τις πιθανότητες εύρεσης.

Γιατί εκποιούνται ΑΤΕ και ΤΤ; Διότι ΔΕΝ εκδιώκεται από την Ευρωζώνη η Ελλάδα!

Του Νίκου Καραβαζάκη

Με αδιευκρύνιστα και αυθαίρετα κριτήρια η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εξαιρέθηκαν από την αναχρηματοδότηση του ευρωπαϊκού EFSF. Ως γνωστόν οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες ( εθνική, alpha, eurobank, πειραιώς ) εξαιτίας του “κουρέματος ” στα ελληνικά ομόλογα αλλά και της έκρηξης των επισφαλών δανείων τους έχουν ( άτυπα ) πτωχεύσει. Χαρακτηριστικά μάλιστα, η ΤΤΕ αρνείται να δημοσιεύσει τα στοιχεία από την έρευνα της Black Rock για τα επισφαλή δάνεια στις ελληνικές τράπεζες. Η πτωχευτική κατάστασή τους έχει προκύψει από την άπληστη κακοδιαχείριση των διοικήσεών τους. Πάνω από δέκα χρόνια κερδοσκόπησαν με όπλο τα φτηνά δάνεια από την ΕΚΤ δανείζοντας αφειδώς και τοκογλυφικά είτε το ελληνικό κράτος είτε τις επιχειρήσεις είτε τα νοικοκυριά. Τα υπερκέρδη αυτά διανεμήθηκαν στους μετόχους και σε αμοιβές στελεχών. Όταν όμως προέκυψε η κρίση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα το 2008 και διακόπηκαν ή περιορίστηκαν οι διατραπεζικές δανειοδοτήσεις και επακόλουθα και οι κρατικές, τότε έπαυσε η κερδοσκοπική ευφορία των τραπεζών μας.

Wall Street: Επέστρεψε πάνω από τις 1.400 μονάδες ο S&P 500

Dow13.168,6051,09 0,39%  



  Nasdaq3.015,8625,95 0,87%  

Η Wall Street χθες
Με όχημα την ανανεωμένη αισιοδοξία για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, οι βασικοί δείκτες συνέχισαν απερίσπαστοι για τρίτη ημέρα την ανοδική τους πορεία, με τον S&P 500 να ξεπερνά τις 1.400 μονάδες και τον Nasdaq τις 3.000 μονάδες για πρώτη φορά από το Μάιο.

"Αρχίζει να δείχνει σαν μια κανονική ανάκαμψη και οι επενδυτές αρχίζουν σιγά σιγά να το βλέπουν με αυτόν τον τρόπο", σχολιάζει ο Hugh Johnson, πρόεδρος της Hugh Johnson Advisors. Αλλά με τον S&P 500 να έχει ένισχυθεί σχεδόν 9% από την 1η Ιουνίου "η αγορά δείχνει ισχυρότερη από ότι δικαιολογούν οι προβλέψεις για την οικονομία και τα κέρδη", προσθέτει. "Εκτιμώ πως η αγορά θα συνεχίσει να ανεβαίνει, αλλά με αρκετές στάσεις στην πορεία".

Δείκτες – Στατιστικά

O S&P 500 σημείωσε άνοδο 7,10 μονάδων (0,51%) κλείνοντας στις 1.401,30 μονάδες. Ο Andrew Wilkinson της Mill Tabak + Co υπολόγισε ότι ο S&P σημειώνει άνοδο σχεδόν 3 μονάδων την ώρα από την προηγούμενη Πέμπτη, όταν έληξε η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi.

 Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 25,90 μονάδων (0,87%) και έκλεισε στις 3.015,80 μονάδες.