Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η χώρα.

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, έχοντας μεγάλο «εχθρό» τους ισχυρούς ανέμους και σε πολλές περιπτώσεις το δύσβατο της περιοχής. Οι πυρκαγιές που μαίνονται έχουν αφήσει πίσω τους μέχρι στιγμής, τραυματίες, μεγάλες καταστροφές και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Σοβαρά προβλήματα στην Αρκαδία  – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση
Δύσκολη είναι η κατάσταση με την φωτιά στην Αρκαδία με το πύρινο μέτωπο να εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και να απειλεί πολλά χωριά στο δήμο Μεγαλόπολης αλλά και της Τρίπολης.

Το σοβαρότερο μέτωπο είναι αυτό που κατευθύνεται προς Σκορτινού, και την ιερά Μονή Μπούρας και βρίσκεται πολύ κοντά στα όρια με την Λακωνία.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μιλώντας στο ΑΜΠΕ σημείωσε ότι υπάρχει ένας τεράστιος κύκλος φωτιάς που κινείται ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών ανέμων.
Στην φωτιά της Αρκαδίας υπάρχει μεγάλη δύναμη πυρόσβεσης από δυνάμεις που έχουν φτάσει ακόμα και από την Θεσσαλία, ενώ στο έργο τους συνδράμουν δυνάμεις του στρατού με έμψυχο υλικό και μηχανήματα καθώς και ερπιστιοφόρα μηχανήματα της ΔΕΗ από το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και πολιτών.
Στην Κορινθία η φωτιά καίει πευκοδάσος και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες στην περιοχή του Σπαθοβουνίου.
Η φωτιά απείλησε τα καταστήματα και τα βενζινάδικα στο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Σπαθοβουνίου, επί του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης, τα οποία σώθηκαν από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.
Αυτή την ώρα η φωτιά καίει πολύ κάτω από την πίσω πλευρά του κάστρου της Αρχαίας Κορίνθου και πλησίον του αυτοκινητοδρόμου.
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην ΕΟ Τρίπολης - Καλαμάτας
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας.
Η εθνική είχε διακοπεί λόγω της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή της σήραγγας Ραψομμάτη, από το 178,1 χλμ στον ανισόπεδο κόμβο Αθήναιου έως το 198,6 χιλιόμετρο, στον ανισόπεδο κόμβο Παραδεισίων. Η κυκλοφορία διεξαγόταν μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στο Σολομό Κορινθίας. Και σε αυτή την περιοχή σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, με τη μορφολογία του έδαφος να δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.
Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, από το 84,5 χλμ. στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου από Κόρινθο προς Τρίπολη, έως το 100ο χλμ., στον κόμβο Αγίου Βασιλείου και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας η οποία διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Άργους.
Στην προσπάθεια κατάσβεσης σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς στην Κορινθία και την Αρκαδία συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την νότιο και την Στερεά Ελλάδα, ερπυστριοφόρα οχήματα και εθελοντικές ομάδες πολιτών που δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες, ενώ το έργο τους συνδράμουν και πολλά εναέρια μέσα.
Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία στην Κω – Τραυματίστηκε πυροσβέστης
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Καρδάμαινα στην Κω.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Γύρω στις 16:00 οι φλόγες έφθασαν στον προαύλιο χώρο τεσσάρων ξενοδοχείων της περιοχής, τα οποία και εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.
Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 άνδρες, καθώς και δύο αεροσκάφη.
Νέο πύρινο μέτωπο στην Μαγνησία
Νέα εστία στην Μαγνησία πριν καν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Ανάβρα που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης.
Το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε πριν από τις 18:00 το απόγευμα εντοπίζεται περίπου 7 χλμ. βορειότερα του πρώτου, ενώ το σημείο είναι ιδιαίτερα δύσβατο.
Στις φλόγες και το Άγιο Όρος
Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 σε δασική έκταση στην περιοχή Μονοξυλίτης, στον Άγιο Όρος.
Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής, εννέα άνδρες και δύο αεροσκάφη.
Μάχη με τις φλόγες και στην Κρήτη
Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα στις Μοίρες κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με έξι πυροσβεστικά οχήματα και 12 άντρες, ένα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.
Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με το χρόνο ώστε να περιορίσουν τη φωτιά προτού οι φλόγες απειλήσουν τον αρχαιολογικό χώρο ή σπίτια.
Πυρκαγιά στη Κεφαλονιά
Σε πύρινο κλοιό και η Κεφαλονιά. Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 19:30 σε δασική έκταση στην περιοχή Κατελειός.
Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 άνδρες, δύο καναντέρ και έξι πετσετέλ.
Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κορωπί
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Κορωπί η οποία καίει στην περιοχή από τις 14:00.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Πυροσβεστικού σώματος, των αντρών της αστυνομίας και πολιτών η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε.
Αποτελεσματική και η παρουσία του πυροσβεστικού αεροσκάφους που με συνεχείς ρίψεις ύδατος ανέκοψε την επέκταση της πυρκαγιάς όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές φωτογραφίες του newsbomb..
Μάρτυρες, μίλησαν στο newsbomb.gr και κάνουν λόγο για εμπρησμό. Λίγο λίγο πριν από την πυρκαγιά εθεάθησαν δύο ύποπτοι, περίπου 40 ετών με μακριά μαλλιά, σε λευκή μηχανή μεγάλου κυβισμού.
Κατήλθαν στην οδό Μυκόνου ιλιγγιωδώς και διέφυγαν από λεωφόρο Αγίας Μαρίνας προς Κορωπί.
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά και στη Ρόδο 
Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν από τις 19:00 η πυρκαγιά στη Ρόδο, η οποία ξέσπασε γύρω στις 18:00.
Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με εννέα άνδρες, τέσσερα άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου