Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Τέταρτη ημέρα ανόδου για τον Dow

Dow13.175,647,04 0,05%  



  Nasdaq3.011,25-4,61 -0,15%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Μικτά πρόσημα κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη με τον Dow να ενισχύεται για τέταρτη διαδοχική ημέρα και τον Nasdaq να μένει πάνω από τις 3.000 μονάδες παρά την πτώση καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για την ενίσχυση της οικονομίας.

«Με δεδομένο ότι μπορούμε να αποφύγουμε αυτές τις νάρκες – την ευρωπαϊκή κατάσταση και το δημοσιονομικό γκρεμό – η ανάκαμψη μπορεί να συνεχιστεί και να βελτιωθεί καθώς οδεύουμε στο επόμενο έτος,» δήλωσε στο Dow Jones Newswires ο Josh Feinman της DB Advisors, η οποία είναι θυγατρική της Deutsche Bank.

Με τις οικονομικές εκτιμήσεις για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο να μειώνονται «ο πήχης έχει κατέβει και η οικονομία τουλάχιστον μπορεί να φτάσει, αν όχι να ξεπεράσει, αυτές τις ομολογουμένως χαμηλότερες προσδοκίες,» τόνισε ο Feinman προσθέτοντας πως οι κεντρικές τράπεζες διατηρούν τα χαμηλά επιτόκια και οι εταιρείες των ΗΠΑ καταφέρνουν να συντηρούν τα μεγάλα περιθώρια κέρδους.

«Υπάρχει μία γενική αίσθηση στην αγορά πως η Ευρώπη θα πρέπει να δράσει και θα δράσει σε συνδυασμό με την Fed,» δήλωσε στο Marketwatch.com ο Stephen Platt της Archer Financial.

Εν των μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, η παραγωγικότητα αυξήθηκε 1,6% ενώ το κόστος της ανά μονάδα εργασίας σημείωσε άνοδο 1,7%. Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, προέβλεπαν πως αύξηση της παραγωγικότητας κατά 1,3% και του κόστος εργασίας κατά 0,6%. Σημειώνεται πως τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου αναθεωρήθηκαν ανοδικά δείχνοντας πτώση της παραγωγικότητας 0,5% και αύξηση του κόστους εργασίας κατά 5,6%. Ο αριθμός των ωρών εργασίας αυξήθηκε 0,4%, ενώ η παραγωγή (εκτός του γεωργικού κλάδου) σημείωσε άνοδο 2%.
  

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 7,04 μονάδες (0,05%) κλείνοντας στις 13.175,64 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 4,61 μονάδων (-0,15%) και έκλεισε στις 3.011,25 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,86 μονάδων (0,06%) κλείνοντας στις 1.402,21 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 19 έκλεισαν με θετικό πρόσημο, 9 με αρνητικό ενώ δύο παρέμειναν αμετάβλητες. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Hewlett-Packard κλείνοντας στα $19,41 με άνοδο 0,45 δολ. ή σε ποσοστό 2,37%. Ακολούθησαν η Alcoa η οποία έκλεισε στα $8,8 με άνοδο 2,33% και Walt Disney με κέρδη 1,37% και κλείσιμο στα $50,49.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η μετοχή των McDonalds (-1,66%), η United Technologies (-0,82%) και η Verizon Communications Inc (-0,65%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά $0,03 ή σε ποσοστό 1,76% και έκλεισε στα 1,67 δολ.

Από το μέτωπο των επιχειρήσεων, η Hewlett-Packard προέβη στην ανοδική αναθεώρηση της εκτίμησής της για τα προσαρμοσμένα ανά μετοχή κέρδη του τρίτου τριμήνου και σε διοικητικές αλλαγές. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα προσαρμοσμένα ανά μετοχή κέρδη του τρίτου τριμήνου αναμένεται να διαμορφωθούν στα 1 δολ. ενώ προηγουμένως τα τοποθετούσε στα 94 σεντς έως 97 σεντς. Η εταιρεία παράλληλα ανακοίνωσε πως το τρίτο τρίμηνο θα προχωρήσει σε απομείωση της υπεραξίας του κλάδου των υπηρεσιών κατά 8 δισ. δολ., κίνηση που αποδίδει στις πρόσφατες κινήσεις της μετοχής και στις συνθήκες της αγοράς. Επιπλέον, έκανε γνωστό πως senior αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του κλάδου των υπηρεσιών (HP Enterprise Services) Mike Nefkens θα αναλάβει τα ηνία του τομέα αντικαθιστώντας τον John Visentin, ο οποίος αποχωρεί ενώ ο senior αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής του κλάδου Jean-Jacques Charhon θα αναλάβει γενικός διευθυντής λειτουργιών (COO).

Με αυξημένα καθαρά κέρδη, σε ποσοστό 24%, έκλεισε το τρίτο τρίμηνο χρήσης της Walt Disney χάρη στα βελτιωμένα αποτελέσματα στα θεματικά της πάρκα αλλά και στο box office από την ταινία ηρώων της Marvel "The Avengers". Ειδικότερα, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 1,83 δισ. δολαρίων, ή 1,01 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών 1,48 δισ. δολαρίων ή 77 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Τα έσοδα της ενισχύθηκαν στα 11,09 δισ. δολάρια στο εξεταζόμενο διάστημα, από 10,68 δισ. δολάρια. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη στα 93 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα στα 11,32 δισ. δολάρια.
 
Στην αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 25% προέβη η Monsanto. Συγκεκριμένα η εταιρεία αύξησε το μέρισμα στα 37,5 σεντς ανά μετοχή  επικαλούμενη τις ισχυρές ταμειακές ροές. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση 0,69% στα 88 δολ.
Αύξηση κερδών και πωλήσεων κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο η Macy΄s. Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας σημείωσαν άνοδο στα 279 εκατ. δολ., ή 67 σεντς ανά μετοχή, από 241 εκατ. δολ., ή 55 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 6,1 δισ. δολ. από 5,9 δισ. δολ.  Από τη μεριά τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή 64 σεντς και έσοδα 6,1 δισ. δολ. Για το σύνολο της χρήσης η εταιρεία λιανικών πωλήσεων αναμένει κέρδη ανά μετοχή 3,3 δολ. έως 3,35 δολ. ενώ οι αναλυτές 3,36 δολ. Η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε 2,73% κλείνοντας στα 38,01 δολ.

Σταθερές παρέμειναν οι συγκρινόμενες πωλήσεις της McDonald΄s Corp. τον Ιούλιο ενώ οι συνολικές κατέγραψαν πτώση 3,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στις ΗΠΑ οι συγκρινόμενες πωλήσεις υποχώρησαν 0,1%, στην Ευρώπη σημείωσαν πτώση 0,6% ενώ στην Ασία – Ειρηνικό, Μέση Ανατολή και Αφρική μειώθηκαν 1,5%.


ΠΗΓΗ capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου