Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Την Τρίτη 31 Ιουλίου ο Αρης θα πλησιάσει ακόμη πιο κοντά στη Γη - Κάτι που δεν θα ξανασυμβεί έως το 2035

Την Τρίτη 31 Ιουλίου ο πλανήτης Αρης θα πλησιάσει τη Γη περισσότερο από κάθε άλλη φορά μετά το 2003 και θα είναι έτσι ο φωτεινότερος των τελευταίων 15 ετών. Τόσο κοντινός και τόσο φωτεινός ο Αρης δεν θα υπάρξει ξανά έως το 2035.

Ο Αρης και η Γη κινούνται με ελλειπτικές τροχιές πέριξ του Ηλιου σε διαφορετικές αποστάσεις από το άστρο μας και με διαφορετικές ταχύτητες. Κάθε περίπου δύο χρόνια οι δύο γειτονικοί πλανήτες και ο Ήλιος ευθυγραμμίζονται, με τη Γη στη μέση, ένα φαινόμενο που λέγεται «αντίθεση» στην αστρονομία. Φέτος η αντίθεση αυτή συνέβη στις 27 Ιουλίου, την ίδια μέρα με την θεαματική μακράς διάρκειας ολική έκλειψη Σελήνης.

Το μπαλάκι στον ΓΓ για ανάληψη πρωτοβουλίας στο Κυπριακό

Η θέση της δικής μας πλευράς είναι ότι θέλουμε και περιμένουμε ο ΓΓ του ΟΗΕ να αναλάβει την πρωτοβουλία για να ξεκινήσει ξανά η διαπραγμάτευση από εκεί όπου είχαμε φτάσει στο πλαίσιο των διαδικασιών των ΗΕ, που είναι γνωστές, δήλωσε δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, προσθέτοντας πως για το Κυπριακό η διαδικασία είναι συμφωνημένη εδώ και χρόνια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση των αρχηγών των πολιτικών δυνάμεων υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στην οποία παρόντες ήταν και οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, ο κ. Προδρόμου είπε πως ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει αναθέσει στην απεσταλμένη του Τζέιν Χολ Λουτ, να καταγράψει τις θέσεις των πλευρών, απευθύνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα.

Το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε 36 γυναίκες και παιδιά στη Συρία - Τι ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε τουλάχιστον 36 γυναίκες και παιδιά στη διάρκεια αιματηρής επίθεσης που εξαπέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα στη νότια επαρχία Σουέιντα της Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Αυτές οι γυναίκες και τα παιδιά της κοινότητας των Δρούζων, στην οποία ανήκουν οι περισσότεροι κάτοικοι της επαρχίας, απήχθησαν στη διάρκεια συντονισμένων επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές στις 25 Ιουλίου από τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 250 άνθρωποι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Αφαιρέθηκαν οι «Γαλάζιες Σημαίες» από 38 ελληνικές ακτές -Ανάμεσά τους και «διάσημες» παραλίες - ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ(Λίστα)

Αφαιρέθηκε η Γαλάζια Σημαία από την παραλία του Μύρτου (Φωτογραφία: shutterstock)

 
Οι «Γαλάζιες Σημαίες» αφαιρέθηκαν από 38 ελληνικές ακτές, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος.
Ανάμεσά τους είναι 18 ακτές στη Ζάκυνθο, είχε ήδη γίνει γνωστό πριν από 10 ημέρες ότι αποσύρονται όλες οι Γαλάζιες Σημαίες από το νησί, αλλά και δύο από τις «διασημότερες» παραλίες της Ελλάδας. Πρόκειται για τον Μύρτο και την Αντίσαμο, αμφότερες στην Κεφαλονιά. Η δεύτερη έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο μέσα από την ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι».

Οργισμένη επιστολή από φίλη της οικογένειας Φύτρου: Ακου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου...ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Το δικό τους δράμα ζουν εδώ και οκτώ ημέρες οι συγγενείς και οι φίλοι όσων χάθηκαν τόσο άδοξα στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου.
Ένα συγκλονιστικό κείμενο, το οποίο έγραψε μία φίλη της οικογένειας Φύτρου, που ξεκληρίστηκε στην πυρκαγιά στο Μάτι, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Φωτιά Μάτι: Μεγαλώνει κι άλλο η λίστα των νεκρών - Εντοπίστηκε σορός στο Κόκκινο Λιμανάκι

Φωτιά Μάτι: Η μακάβρια λίστα με τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ανεβαίνει δραματικά. Το απόγευμα της Δευτέρας (30/07), επτά ημέρες μετά την εθνική τραγωδία, άνδρες του Λιμενικού Σώματος ανέσυραν ακόμα μία σορό από το Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας.
Τραγωδία δίχως τέλος... Ακόμη ένας άνθρωπος προστίθεται στη μακρά λίστα των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές που κατέκαψαν την Αττική. Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιεί με αμείωτους ρυθμούς το Λιμενικό Σώμα στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, εντοπίστηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ακόμα μία σορός. Πρόκειται για άνδρα, του οποίου το σώμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν απανθρακωμένο.

Φωτιά Μάτι: Η συγκινητική ιστορία πίσω από τη φωτογραφία που συγκλόνισε το πανελλήνιο(Βίντεο)

Φωτιά Μάτι: Την τρυφερή ιστορία που κρύβει η φωτογραφία με τη γιαγιά να προσπαθεί να προστατεύσει την εγγονή της μέσα στο νερό από τις φλόγες, αποκάλυψε η δημοσιογράφος Αλεξία Σβόλου, μιλώντας στην εκπομπή «Από Νωρίς» του Ε.
Η κυρία Σβόλου είναι η νονά αυτού του 9χρονου κοριτσιού, το οποίο ήταν αγκαλιά της γιαγιάς του.
Η φωτογραφία «γροθιά στο στομάχι» τραβήχτηκε από τον αδελφό της μικρής, τον 14χρονο Βασιλη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο στη διάσωση των δικών του ανθρώπων όσο και άλλων που βρέθηκαν στην ίδια παραλία.

Συγκλονιστικά βίντεο και νέες μαρτυρίες διασωθέντων από τις φλόγες - Πάλεψε με τις φλόγες και κατέγραψε σε βίντεο την προσπάθειά του

Νέα συγκλονιστικά βίντεο-ντοκουμέντα από τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Σε ρόλο ρεπόρτερ την ώρα της τραγωδίας βρέθηκε ένας από τους διασωθέντες, ο οποίος, μιλώντας στον Alpha, εξήγησε πως ήθελε να δείξει στον κόσμο τις ακριβώς συνέβαινε εκείνη την ώρα. «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάποιου άλλου είδους βοήθεια, γιατί ήμασταν αποκλεισμένοι, πέρα βέβαια από το να δίνει λίγο νερό, κάποια αλοιφή για τα εγκαύματα, να παρηγορείς», ανέφερε.