Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Η Φέτα, είναι το αρχαιότερο τυρί του κόσμου και η καταγωγή του ειναι ξεκάθαρα απο την Αρχαία Ελλάδα

Η φέτα το αρχαιότερο τυρί του κόσμου, το Ελληνικό τυρί που αναφορά βρίσκουμε στην Ομήρου Οδύσσεια όταν ο Οδυσσέας επισκέφτηκε το σπήλαιο του κύκλωπα Πολύφημου,επίσης μαθαίνουμε πως ο Πολύφημος παρασκεύαζε την φέτα !!!.

Επίσης καταλαβαίνουμε από το κείμενο του Όμηρου πως ο Πολύφημος είχε και άλλα είδη τυριών στα ράφια του!!!!

Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι 40 πιο διάσημες ατάκες του Χρυσού Έλληνα(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Επιτυχημένος εφοπλιστής, επιχειρηματική ιδιοφυΐα, γοητευτικός άνδρας, ωραίος Έλληνας. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης μέσα από τα δικά του λόγια. Όσα του έμαθε η ζωή για τις επιχειρήσεις, τις γυναίκες και τα πλούτη.
Ο γεννημένος στη Σμύρνη το 1906 Αριστοτέλης Ωνάσης, ο πρόσφυγας που η γιαγιά του ονειρευόταν να δει παπά, έγινε χάρη στο ιδιοφυές επιχειρηματικό του ταλέντο, ένας από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές του κόσμου.
Ο Κροίσος που κατέκτησε τα πετρελαιοφόρα, ο μεγιστάνας που άνοιξε φτερά σε πέντε ηπείρους με την Ολυμπιακή, ήταν, είναι και θα είναι για τους οικονομικούς κύκλους παγκοσμίως, αλλά και για τους απλούς ανθρώπους που τον γνώρισαν, ο Χρυσός Έλληνας.

15/3/1975: 41 χρόνια χωρίς τον Ωνάση. Ο βίος & ο μύθος του

H Κάλλια Καστάνη αφηγείται με μοναδικό τρόπο την ιστορία του λαμπρότερου Έλληνα μεγιστάνα. Του ανθρώπου που ξεκίνησε από το μηδέν και έγινε ο βασιλιάς του κόσμου.
Είδε όλους τους ισχυρούς της γης, πολιτικούς, ηγέτες, πρίγκιπες, καλλιτέχνες να υποκλίνονται μπροστά, του, είχε τις πιο όμορφες – και μερικές από τις πιο διάσημες γυναίκες – του πλανήτη, στο κρεβάτι του. Παντρεύτηκε, χώρισε, ερωτεύτηκε παράφορα, προδόθηκε, πρόδωσε, έκανε δυό παιδιά. Έστησε μια αυτοκρατορία. Πέθανε μόνος.
Γεννήθηκε στη Σμύρνη, στις 15 Ιανουαρίου του 1906 –ή του 1900, σύμφωνα με άλλους βιογράφους του . Ήταν το δεύτερο παιδί των γονιών του. Είχε προηγηθεί η Άρτεμις, δυο χρόνια νωρίτερα.

Βρέθηκε 8χρονο κοριτσάκι μέσα σε κάδο σκουπιδιών στην Πάτρα - ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ

Ένα κοριτσάκι μόλις 8 χρόνων βρέθηκε απο περαστικούς μέσα σε κάδο απορριμμάτων, αργά χθες βράδυ στην Πάτρα.

Όταν άνοιξαν τον κάδο να πετάξουν σκουπίδια, είδαν μέσα την 8χρονη σοκαριμένη.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που έσπευσε στο σημείο και το παιδί μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Μετά τον Ερατοσθένη νέες προοπτικές φυσικού αερίου και στην κυπριακή λεκάνη Ηροδότου

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Μόλις πριν λίγες ημέρες διαπιστώσαμε τις τεράστιες προοπτικές ύπαρξης γιγαντιαίων κοιτασμάτων γύρω από τον Ερατοσθένη. Οι αναμενόμενοι απολήψιμοι πόροι υδρογονανθράκων (90% πιθανότητα) στις θαλάσσιες περιοχές αυτές υπολογίζονται σήμερα σε τουλάχιστον 50 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf). Παράλληλα εξηγήσαμε ότι οι ωραίες εκπλήξεις μέσα στην κυπριακή γεωλογική λεκάνη της Βόρειας Λεβαντίνης μόλις τώρα αρχίζουν. Οι προοπτικές αποληψίμων πόρων υδρογονανθράκων της Λεκάνης αυτής υπολογίζονται ότι περιλαμβάνουν απολήψιμες ποσότητες (90% πιθανότητα) της τάξης των 20 Τcf.

Reuters: Η Κομισιόν ζητά υποχωρήσεις από Ελλάδα-Κύπρο έναντι της Τουρκίας για το προσφυγικό

Παραχωρήσεις έναντι της Τουρκίας πρόκειται να ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Αθήνα και την Λευκωσία προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το προσφυγικό.

Η νέα πρόταση της Κομισιόν θα παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη και σύμφωνα με το Reuters, το σχέδιο προβλέπει:

Ανταπόκριση FT για πίεση προς Λευκωσία για συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας - «Η Μέρκελ ξέχασε τις κυπριακές ενστάσεις»

Βρυξέλλες: Στις δυνατότητες εξασφάλισης της σύμφωνης γνώμης της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, παρά τα μη αποδεκτά από τη Λευκωσία τουρκικά αιτήματα, αναφέρεται ανταπόκριση των Financial Times από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει πει στους Ευρωπαίους συνομιλητές του ότι ίσως θα ήταν διατεθειμένος να άρει το βέτο επί του ανοίγματος των κεφαλαίων των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας εφόσον η Άγκυρα έδινε κάτι σημαντικό ως αντάλλαγμα, όπως το να ανοίξει τα λιμάνια της στα υπό κυπριακά σημαία πλοία και τα αεροδρόμιά της σε απευθείας πτήσεις από την Κύπρο.

Μαρτυρία – σοκ! Οι Σκοπιανοί έκοψαν τον φράχτη για να στείλουν τους πρόσφυγες πίσω στην Ειδομένη

Καταγγελίες για βιαιοπραγίες εναντίον των προσφύγων από Σκοπιανούς στρατιώτες – Τους χώρισαν σε ομάδες και με φορτηγά τους μετέφεραν και πάλι στην Ειδομένη – Συγκλονιστικές μαρτυρίες όσων γύρισαν
Νέες μαρτυρίες για τα όσα εκτυλίχθηκαν τη Δευτέρα στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων έρχονται στο «φως» και αλλάζουν τα δεδομένα.
AdTech Ad
Το απόγευμα της Δευτέρας περίπου 1.500 πρόσφυγες πέρασαν στην άλλη πλευρά των συνόρων μέσα από χείμαρρους, όμως σύντομα οι Σκοπιανοί, - σύμφωνα με μαρτυρία πρόσφυγα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη - έκοψαν τον φράχτη και τους έστειλαν πίσω στην Ειδομένη, βάζοντάς τους σε στρατιωτικά φορτηγά.

Γυναίκες βιντεοσκόπησαν την ζωή στην «καρδιά» του Ισλαμικού Κράτου - Στην Ράκκα, την υποτιθέμενη πρωτεύουσα των τζιχαντιστών(Βίντεο)

Με κίνδυνο της ζωής τους φόρεσαν κρυφές κάμερες και κατέγραψαν όσα έβλεπαν στους δρόμους της πόλης από όπου εφορμούν οι τζιχαντιστές Ένα βίντεο - ντοκουμέντο κατέγραψαν δύο γυναίκες από την Συρία στην πόλη Ράκκα, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.

Με κίνδυνο της ζωής τους, φόρεσαν κάτω από τις μπούργκες κρυφές κάμερες και, τηρώντας τους κανόνες κυκλοφορίας που έχουν επιβάλλει οι τζιχαντιστές για τις γυναίκες, δηλαδή καλυμμένες από ύφασμα σε κάθε εκατοστό του σώματός τους, συνοδευόμενες από άντρες, κατέγραψαν όσα μπορούσαν να δουν από την «καθημερινή» ζωή στην καρδιά, το κέντρο επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Πυροβολισμοί και ανθρωποκυνηγητό υπόπτων στις Βρυξέλλες - Σε έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας

H υπόθεση συνδέεται με το μακελειό στο Παρίσι - Συγκεγχυμένες οι πληροφορίες για τους υπόπτους - Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν - Κοινή επιχείρηση γαλλικών και βελγικών αρχών - Τι λένε οι πληροφορίες για τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας του Βελγίου, έπειτα από έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε κατοικία στην περιοχή Forest των Βρυξελλών, ύστερα από την οποία ακολούθησαν πυροβολισμοί.