Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Συναντήσεις του Ν.Λυγερού στην Λέρο


Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση, συζήτηση κατόπιν πρόσκλησης στον κ.Νίκο Λυγερό, στρατηγικό σύμβουλο, και την ομάδα του από τους παραγωγικούς  φορείς του Εμπορικού Συλλόγου της Λέρου.Στην συνάντηση αυτή βρέθηκε και ο Δήμαρχος Λέρου. Έγινε εκτενής παρουσίαση  από τον κ. Ανδρέα Κυράνη, μέλος της αρχιτεκτονικής επιτροπής του Δήμου Λέρου, αναφορικά με προτάσεις και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του νησιού.Στη συζήτηση που ακολούθησε έλαβε μέρος και ο κ. Χρήστος Σπανός ο οποίος δήλωσε την δυναμική του παρουσία τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις θα είναι αρωγοί σε ευφυή λύση-πρόταση για την ανάδειξη του νησιού. Με την σειρά του ο κ.Λυγερός  ανέπτυξε νοητικά σχήματα στρατηγικής , υπερθεμάτισε για τα ιστορικά στοιχεία του νησιού, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσουν τα θεμέλια για την οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη ανατρέποντας το όλο πλαίσιο για να αναδείξει ένα ανθεκτικό στρατηγικό mix με το οποίο συμφώνησαν οι παρευρισκόμενοι.
Ακόμα  πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι δείπνο που παρέθεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος στον κύριο Nίκο Λυγερό  καθώς και στον κύριο Χρήστο Σπανό στο πλαίσιο της συνεργασίας και της βοήθειας που παρείχε η Ιερά Μητρόπολη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας στη διοργάνωση των Master Classes του κύριου Λυγερού με τίτλο "Μαθηματικά και Νοημοσύνη" που διεξάγονται στο νησί της Λέρου το διάστημα 27 - 30 Οκτωβρίου.

Μaster classes του Ν.Λυγερού με τίτλο "Μαθηματικά και Νοημοσύνη" στον Πύργο Μπελλένη της Λέρου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 28/10, η δεύτερη μέρα διεξαγωγής των master classes με τίτλο "Μαθηματικά και Νοημοσύνη" στον Πύργο Μπελλένη, Λαογραφικό και Iστορικό Μουσείου της Λέρου από τον κ. Νίκο Λυγερό. Τα master classes αυτά απευθύνονταν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Εισήγηση του Ν.Λυγερού με θέμα «Μαθηματικά και Νοημοσύνη» στο Κινηματοθέατρο Λακκίου στη Λέρο.

Αυτή η Ελλάδα πολέμησε με τέσσερις στρατούς

Οι σημερινοί ηγέτες σε Ελλάδα και Κύπρο
να ακούσουν την φωνή του Λαού και να πουν «ΟΧΙ» στην ιμπεριαλιστική δουλεία

Αυτή η Ελλάδα πολέμησε με τέσσερις στρατούς
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου Από το newsbomb
Όταν ήμουν παιδί είχα βρει μια φωτογραφία ταυτότητας του παππού Ευάγγελου. Ήταν ντυμένος με τη στολή του στρατιώτη και το δίκοχο. Δεν τον γνώρισα ποτέ γιατί έχει πεθάνει από το 1948, αλλά από την ιστορία του κατάλαβα τι σημαίνει να είσαι Ρωμιός. Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας και πατριώτης.
Ο Ευάγγελος είχε γεννηθεί το 1908 στην Κωνσταντινούπολη. Σε ηλικία 11 χρονών έφυγε με την οικογένειά του αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη μητέρα πατρίδα, αφιλόξενη και σκληρή. Την αγάπησε κι έκανε προκοπή σε μια γειτονιά του Πειραιά που εκείνη την εποχή είχε περιβόλια, λίγα αρχοντικά και πεύκα.
Το 1940 πήγε στο μέτωπο να πολεμήσει και διέθεσε δύο λεωφορεία που είχε για τη μεταφορά των στρατιωτών. Συμμετείχε στην εποποιΐα του 1940 – 1941. Ήταν μεταξύ των απελευθερωτών της Βορείου Ηπείρου. Βοήθησε στην απόκρουση των τμημάτων που εισέβαλαν στη χώρα από τη Βουλγαρία κατά την εαρινή επίθεση των Ναζί την άνοιξη του 1941.
Ύστερα από ενάμισι χρόνο πολέμου γύρισε με τα πόδια στον Πειραιά. Λίγο πριν πεθάνει τον Δεκέμβριο του 1948 άφησε έξι γυναίκες πίσω του. Έλεγε στη γυναίκα του, τη Μάρω: «Να προσέχεις τα κορίτσια. Αυτές είναι η ζωή που χάσαμε… Είναι η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε εμείς».
Κάπως έτσι σχηματίσθηκε στο μυαλό μου πώς πρέπει να είναι ένας Έλληνας. Να είναι αγωνιστής. Να είναι αγέρωχος. Να είναι περήφανος ακόμα και στις χειρότερες κακουχίες, ακόμα και στη μεγαλύτερη φτώχεια. Η αλήθεια είναι ότι οι γενιές που ακολούθησαν με κορυφαία αυτή τη λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου» δεν έχει καμμιά σχέση μ’ αυτούς τους Έλληνες.

Δύο συλλήψεις και 15 προσαγωγές έξω από τη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Από το newsit
Επεισοδιακή ήταν η πρώτη μέρα των εργασιών της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που πραγματοποιείται στην Κρήτη και στην οποία προεδρεύει ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Με δύο συλλήψεις και 15 προσαγωγές διαδηλωτών ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η πρώτη ημέρα της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε ξενοδοχείο στο «Βαθύ» Αγίου Νικολάου.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr ένταση επικράτησε όταν κάποιοι από τους 400 περίπου διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοίο που έχει στηθεί στη διαδρομή προς το ξενοδοχείο ενώ ορισμένοι από αυτούς προσπάθησαν να φτάσουν στο κτίριο περνώντας μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρίσκονται γύρω από το κτίριο.

Reuters «Δεν είναι αρκετό το κούρεμα 50%»

Από το protothema

Στην εκτίμηση πως η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην Σύνοδο της Τετάρτης για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους, μπορεί να μην είναι αρκετή για να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας, καταλήγουν σχεδόν οι μισοί από τους κορυφαίους αναλυτές, οικονομολόγους και διαχειριστές κεφαλαίων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Για την ακρίβεια οι εκ των πλέον επιφανών παραγόντων των διεθνών αγορών που κλήθηκαν από το πρακτορείο να σχολιάσουν τις  εξελίξεις για την Ελλάδα εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το αν η συμφωνία που επιτεύχθηκε από τους ευρωπαίους ηγέτες είναι αρκετή για να καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο και για να διασφαλίσει την σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

Δημοψήφισμα ή 180 για το «κούρεμα»


Aπό τη real.gr


Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την σύνοδο κορυφής οι ερωτηθέντες διαφωνούν με το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Η ΝΔ συνεχίζει να προηγείται με 7,5 μονάδες διαφορά.

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την σύνοδο κορυφής οι ερωτηθέντες διαφωνούν με το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής και την Κάπα Research, οι πολίτες σε ποσοστό 54,9% τάσσονται αρνητικά με την απόφαση της συνόδου κορυφής για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Θετικά απαντά το 35,7%

«Όχι» στη συμφωνία της Συνόδου, «όχι» και στην πολιτική ηγεσία λένε οι πολίτες

Από το in.gr
 
Αθήνα
Αρνητικά αξιολογεί η κοινή γνώμη τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Κάπα Research, για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής την επόμενη της Συνόδου.

Η πλειοψηφία του δείγματος της έρευνας (58,9%) αξιολογεί αρνητικά τις αποφάσεις για το κούρεμα του χρέους και το νέο δάνειο, εκτιμώντας ότι το «αντάλλαγμα» που θα κληθούν να καταβάλλουν οι Έλληνες θα είναι πολύ ακριβό και μάλιστα χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα, αλλά εξακολουθεί επίσης να απορρίπτει σενάρια εξόδου από το ευρώ.

“Bild”"Δεν φθάνει που τους πληρώνουμε μας προσβάλουν κι από πάνω…" «Οι οργισμένοι Έλληνες συγκρίνουν τη Μέρκελ με τους Ναζί»


Σχόλιο από ΑLEXANDER
Εμάς τον Ελληνικό Λαό μας ρωτήσατε αν θέλουμε να μας σώσει η Φράου Ανγκέλα;

Από το protothema

Με αυτόν τον τίτλο συνοδεύει η γερμανική εφημερίδα “Bild” ανταπόκρισή της από την Αθήνα για τον τρόπο που βλέπει μερίδα των σημερινών Ελλήνων την Καγκελάριο της Γερμανίας. Με ειρωνική διάθεση η εφημερίδα αναφέρει πως παρ’όλο που η Γερμανία πρωτοστάτησε στην αποφυγή χρεοκοπίας της Ελλάδας και στη συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους, οι Έλληνες επιμένουν να συγκρίνουν την Άνγκελα Μέρκελ με το ναζιστικό καθεστώς.

Παίζει παιχνίδια εντυπώσεων η Τουρκία» Δεν βρισκόμαστε κοντά σε λύση του Κυπριακού, τονίζει ο Δημήτρης Χριστόφιας

Από το in.gr
 
Λευκωσία, Κύπρος
«Δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία για το Κυπριακό» ξεκαθαρίζει από τη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, κατηγορώντας την τουρκική πλευρά ότι «παίζει παιχνίδια εντυπώσεων».

Μετά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στις συνομιλίες που θα γίνουν την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Μανχάσετ του Λονγκ Άιλαντ, ο Κύπριος πρόεδρος προέβη σε σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «ο ΓΓ θα έχει τη σωστή πληροφόρηση από τους συμβούλους του και βεβαίως και τη σωστή εκτίμηση της κατάστασης».

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ Fitch: Πιστωτικό γεγονός το ελληνικό «κούρεμα»

Fitch: Πιστωτικό γεγονός το ελληνικό «κούρεμα»
Από το ΕΘΝΟΣ
"Η επιβολή απομείωσης του ελληνικού χρέους κατά 50% θα μπορούσε να θεωρηθεί από τον οίκο ως πτωχευτικό γεγονός (default event) με βάση τα κριτήρια μας", αναφέρει στην έκθεσή του όπου σχολιάζει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.
Ο οίκος σημειώνει πως μετά τη διαδικασία ανταλλαγής, το πιθανότερο είναι η Ελλάδα να πάρει αξιολόγηση "Β" ή χαμηλότερή. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο σχέδιο.
Σύμφωνα με τη Fitch, η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να έχει και μετά το κούρεμα υψηλό ποσοστό χρέους. Με βάση τις αρχικές του εκτιμήσεις, ο οίκος υποστηρίζει ότι για να επιτευχθεί μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020 θα πρέπει να υπάρξει συμμετοχή του 85% των ιδιωτών πιστωτών που κατέχουν τα 210 δισ. ευρώ του κρατικού χρέους.

Κάμερον: Το Σίτι του Λονδίνου δέχεται "συνεχείς επιθέσεις" από τις Βρυξέλλες

Από το ΕΘΝΟΣ

"Συνεχείς επιθέσεις" από τις Βρυξέλλες των οποίων οι νέοι κανονισμοί τείνουν να αποδυναμώσουν το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, δέχεται το Σίτι του Λονδίνου, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.
Μιλώντας σε βρετανούς δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην 21η σύνοδο της Κοινοπολιτείας στο Περθ της Αυστραλίας, ο Κάμερον τόνισε ότι οφείλει να προασπίσει "τα βρετανικά συμφέροντα" έναντι των εταίρων του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και των μελών της ευρωζώνης.
"Το Λονδίνο που είναι το κέντρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ευρώπη δέχεται μόνιμες επιθέσεις μέσω των κατευθυντήριων οδηγιών των Βρυξελλών", τόνισε σύμφωνα με δηλώσεις του που μετέδωσαν το βρετανικό δίκτυο BBC και η εφημερίδα Daily Telegraph. "Είναι ένα θέμα που προκαλεί ανησυχία. Ένα θέμα κύριου εθνικού συμφέροντος που πρέπει να προασπίσουμε".

Ρέκλιγνκ: Το EFSF θα μπορούσε να εκδώσει ομόλογα σε γιουάν

Από το naftemporiki
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα μπορούσε να εκδώσει ομόλογα σε γιουάν, αν ενέκρινε κάτι τέτοιο το Πεκίνο, δήλωσε ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέκλινγκ, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Πανεπιστήμιο Τσίνγκχουα στην Κίνα.
Όπως είπε, το Ταμείο θα μπορούσε να εκδώσει χρεόγραφα σε όποιο νόμισμα θέλει και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να εκδοθούν ομόλογα σε γιουάν, με την έγκριση των κινεζικών αρχών, αν και αυτό, όπως εκτίμησε, θα ήταν δύσκολο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρέκλινγκ βρίσκεται στην Κίνα σε μια προσπάθεια να πείσει το Πεκίνο να επενδύσει στο EFSF.
Tην Παρασκευή, μία μέρα μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ανακοίνωσε ότι διατηρεί στο βαθμό ΑΑΑ, τον καλύτερο δυνατό, την πιστοληπτική ικανότητα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.