Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Νέα από την Σερβία......

Από το ιστολόγιο http://glassrbije.org/


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΤΣ
01/10/2011Ο αρχηγός του κλιμακίου διαπραγματευτών του Βελιγραδίου στον διάλογο με την Πρίστινα, κ. Borislav Stefanović, δήλωσε σήμερα, με αφορμή την ανάπτυξη των ανδρών της ειδικής αστυνομικής μονάδας του Κοσόβου, γνωστής σαν ROSU, στο νότιο μέρος της πόλης Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, του Κοσσυφοπεδίου, ότι κατά την παρούσα στιγμή είναι απόλυτα ανεύθυνη η ‘κλαγγή των όπλων’. Επιπλέον, ο κ. Stefanović δήλωσε στους δημοσιογράφους στον συνοικισμό Jajinci, κοντά στο Βελιγράδι, ότι δεν πρέπει κανείς να εκφράζει έκπληξη απ’αυτήν την επιθετική πολιτική, καθώς και ότι το κλειδί για την επίλυση της κατάστασης δε βρίσκεται στις εκκλήσεις προς την Πρίστινα να μην το κάνει, αλλά στην υπομονευτική και επίπονη συνεργασία με εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας, η οποία μπορεί να ασκήσει επιρροή επί της Πρίστινας.

Ζητούν να εφαρμόζονται οι νόμοι Διαδήλωση Βούλγαρων εθνικιστών κατά των Ρομά

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/
Μέλη εθνικιστικού κόμματος στην πορεία στη Σόφια   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         

Σόφια, Βουλγαρία
Περίπου 2.000 Βούλγαροι διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο της Σόφιας στη Βουλγαρία κατά της μειονότητας των Ρομά στη χώρα και ζητώντας να τερματιστεί η ασυλία του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Διαδήλωση στη Βουδαπέστη κατά των μέτρων λιτότητας

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/

Σχεδόν 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βουδαπέστης διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Ξεπερνούν τους 1.480 οι νεκροί από την έναρξη της εξέγερσης

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο στην Υεμένη

Κατάληψη από το στρατό της Ραστάν Διαστάσεις εμφύλιας σύγκρουσης παίρνει πλέον η εξέγερση στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/
Περισσότεροι από 2.500 Σύροι έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του χρόνου   (Φωτογραφία:  Reuters )         

Δαμασκός, Συρία
Οι συριακές δυνάμεις έχουν πλέον τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της πόλης Ραστάν, όπου επί πέντε ημέρες συγκρούονταν λιποτάκτες του στρατού και διάφοροι οπλοφόροι, αναφέρουν Σύροι ακτιβιστές.

"Εκκολαπτόμενος δικτάτορας" ο Ερντογάν

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/

Εκκολαπτόμενο δικτάτορα χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ τον Έρντογαν, ο πρόεδρος του Μεσανατολικού Φόρουμ, Ντάνιελ Πάιπς, μιλώντας στο πλαίσιο της πρώτης δεξαμενής σκέψης "ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ".


Der Spiegel: Η γερμανική κυβέρνηση εμπόδιζε νομικές διαδικασίες σε βάρος γιου του Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

 Η κυβέρνηση παρεμπόδιζε νομικές διαδικασίες σε βάρος ενός γιου του Καντάφι, σύμφωνα με το Der Spiegel
Νομικές διαδικασίες σε βάρος του Σέιφ αλ Αραμπ, ενός από τους γιούς του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, είχαν παρεμποδιστεί αρκετές φορές από τις γερμανικές αρχές από το φόβο της επιδείνωσης των διπλωματικών σχέσεων με τη Λιβύη, γράφει σήμερα το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.

Λιβύη: Διήμερη διορία για εκκένωση της Σύρτης

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/
Διορία δύο ημερών στους κατοίκους της Σύρτης να εγκαταλείψουν την πόλη έδωσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

Οι στρατιώτες του νέου καθεστώτος της Λιβύης έδωσαν στους κατοίκους της Σύρτης δύο ημέρες ώστε όσοι από αυτούς το επιθυμούν να εγκαταλείψουν την πόλη που πολιορκείται εδώ και δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ.
«Οι επαναστάτες στη γραμμή του μετώπου της Σύρτης έδωσαν δύο ημέρες στους πολίτες να φύγουν από την πόλη (...) αρχής γενομένης από χθες Παρασκευή», είπε ο Αμπντελτζαλίλ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Βεγγάζη.
«Η δυνατότητα αυτή θα επιτρέψει αναμφίβολα σε πολλούς πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή», πρόσθεσε.

Αντεπίθεση ΕΛΑΜ προς Άντρο Κυπριανού του ΑΚΕΛ

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/

Στην κομματική φιέστα του ΑΚΕΛ την Πέμπτη στο στάδιο Ελευθερίας, ο γ.γ του κ. Άντρος Κυπριανού επέλεξε να επιτεθεί στο κίνημά μας κατηγορώντας μας ότι έχουμε σχέσεις με το νεοναζιστικό κόμμα της Γερμανίας, θέτοντας το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στην κορυφή των απειλών για το ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση Χριστόφια.

Ενταση στην παρέλαση από ομάδα ''αγανακτισμένων'' Προσπάθησαν να παρελάσουν κατά μήκος της λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’Ιωσήφ όμως εμποδίστηκαν από την Αστυνομία

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/
Μικρή ομάδα «εθελοντών αγανακτισμένων –αφυπνισμένων πολιτών» φορώντας μαύρες και άσπρες φανέλες και κρατώντας πανό με διάφορα συνθήματα, πραγματοποίησαν το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας κοντά στα φώτα της Υπεραγοράς «Ορφανίδη» στη Λευκωσία, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση.

Έλληνες υπομονή, όταν έλθει η ώρα θα γίνει αυτό που πρέπει!

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Να γιατί η στρατηγική αξία των νησιών του Αιγαίου είναι αξεπέραστη. Γιατί όσα αεροσκάφη και να αποκτήσουν, μια ισχυρή αεράμυνα στα νησιά και τη Θράκη, θα τους στείλει αδιάβαστους!

ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/
Ιστοσελίδα της ΕΟΤΔΘ 30-9-2011

Η ΕΟΤΔΘ έθεσε τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Μπούντενσταγκ
 Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) σήμερα στις 30-9-2011 πραγματοποίησε ημερήσια επίσημη επίσκεψη στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας (Μπούντενσταγκ). 

Μπάχαλο οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας λόγω Τζον ΜακΚέιν!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρεπουμπλικάνος Τζον ΜακΚέιν, με ψυχροπολεμικού περιεχομένου δηλώσεις του προκαλεί σοβαρή περιπλοκή στις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ χωρίς λόγο και αιτία.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης την οποία έδωσε στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, όπου βρέθηκε με άλλους τρεις Ρεπουμπλικανούς Γερουσιαστές (Μαρκ Κερκ, Λίντζι Γκρέιαμ, Μάρκο Ρούμπιο), χωρίς λόγο και αιτία, αποκάλεσε την εξέγερση στη Λιβύη εναντίον του Καντάφι ως παράδειγμα και για τον ρωσικό λαό για να το εφαρμόσει εναντίον του Πούτιν! Το μόνο που δεν είπε είναι ότι σε αυτή την περίπτωση θα προκύψει συμμαχία η οποία θα πάει να… βομβαρδίσει τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη…
Είναι πραγματικά πρωτοφανές ότι ένας πολιτικός με μόνο ελαφρυντικό αυτό της προχωρημένης του ηλικίας (…) ήρωας του Πολέμου στο Βιετνάμ, δεν διαθέτει τη στοιχειώδη ψυχραιμία για να διαχειριστεί ένα τόσο λεπτό και περίπλοκο ζήτημα που άπτεται όχι μόνο των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων, αλλά της ειρήνης και της ασφάλειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά συνέπεια, και αποκλειστικά με βάση αυτές τις δηλώσεις, δεν μπορούμε παρά να αναλογιστούμε ότι ο κόσμος ήταν τυχερός που δεν εξελέγη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Kρίση στις τουρκορωσικές σχέσεις λόγω φυσικού αερίου

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Ξαφνικά, κρίση στις τουρκορωσικές σχέσεις: Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα καταγγείλει την σύμβαση προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου, επειδή ... η Μόσχα επιμένει ότι θα πρέπει να τηρηθούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί και να μην υπάρξει μείωση της τιμής. 

Υποψίες για «διαρροές» από αμερικάνικο οίκο αξιολόγησης

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/
  
Έκθεση της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), υποστηρίζει ότι οι εσωτερικές διαδικασίες σε ένας από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης των ΗΠΑ φαίνεται ότι "επιτρέπουν" τη διαρροή των αποφάσεων του όσον αφορά τη βαθμολόγηση των οργανισμών ή νομικών οντοτήτων που εξετάζει.
Συγκεκριμένα, σημειώνεται στην έκθεση :«Σε έναν από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης οι διαδικασίες που σχετίζονται με τη μετάδοση μιας επικείμενης αξιολόγησης φαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπουν μια περιορισμένη γνωστοποίησή της προτού η εν λόγω απόφαση ανακοινωθεί στο κοινό».

Η Οδύσσεια της Ελλάδας στο χρηματιστηριακό κόσμο μόλις ξεκίνησε

Σχόλιο ιστολογίου μας : Και όμως, η BlackRock είναι ο τρίτος μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής / μέτοχος στην Goldman Sachs κατέχοντας το 3,95% των μετοχών της μέσω της BlackRock Fund Advisors (στοιχεία από Financial Times) και έτσι η χρηματιστηριακή της 'φιλία' και οι σχέσεις της μαζί της είναι πολύ ισχυρές.
Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

Το διεθνές χρηματιστηριακό σύστημα είναι δαιδαλώδες, με νομοθεσίες που μπορούν να εξασφαλίσουν ακόμη και την απόλυτη ανωνυμία στην ελίτ των επενδυτικών κεφαλαίων (dark pool trading), παρέχοντας της έτσι την καλύτερη δυνατή κάλυψη όταν δραστηριοποιείται μέσα σε αυτό.
Η πολυπλοκότητα, ο διεθνής χαρακτήρας και το αχανές μέγεθος της χρηματιστηριακής οικονομίας, επιτρέπει στις διεθνείς τράπεζες και στις επενδυτικές εταιρίες να προβαίνουν σε τέτοιου είδους συμμαχίες και να δημιουργούν τέτοιας μορφής συσσωματώσεις δυνάμεων που στην πραγματική οικονομία, το πιθανότερο είναι, πως αντίστοιχες συνεργασίες θα θεωρούνταν καρτέλ.

Έντονη κριτική στους πολιτικούς από τον Ιταλό επιχειρηματία Ντιέγκο Ντελλα Βάλλε

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

  Δριμεία κριτική στην τάξη των πολιτικών της  πατρίδας του ασκεί ο γνωστός Ιταλός επιχειρηματίας Ντιέγκο Ντελλα Βάλλε μέσω μίας καταχώρησης, που «φιλοξενείται» σε σειρά ιταλικών εφημερίδων. Μεταξύ άλλων, ζητά μάλιστα «αλλαγή πορείας».

IIF: Χαλαρώστε τη λιτότητα στην Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Την ανάγκη να υπάρξει τόνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στην Ελλάδα, για να στηριχθεί η ανάπτυξη, με την παράλληλη χαλάρωση της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής διαπιστώνει το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF).

Ποιος «σκότωσε» τα ελληνικά ναυπηγεία

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Εκδικάζεται την 21η Οκτωβρίου η έφεση που κατέθεσε η ΕΝΑΕ κατά προστίμου της Κομισιόν

Λουξεμβούργο: Στα 1.801 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/
Σε αύξηση των μισθών όλων των εργαζόμενων κατά 2,5% και περισσότερη αύξηση στον κατώτατο μισθό προχωρούν οι αρχές του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργο από σήμερα.

Στο Μαξίμου ο Εμίρης του Κατάρ Θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στα πλαίσια επενδυτικής συμφωνίας

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί σήμερα Σάββατο, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ-Θάνι, στο πλαίσιο της υπογραφής επενδυτικής συμφωνίας.

“Να προετοιμαζόμαστε για συντονισμένη χρεοκοπία της Ελλάδας”

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η έκθεση της τρόικας θα είναι καθοριστική για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας

Η απόβαση των Γερμανών





Από το zougla.gr 

Στα «σκαριά» βρίσκεται η σύσταση μίας νέας ομάδας, αποτελούμενης ξανά από Γερμανούς τεχνοκράτες, οι οποίοι, μετά την «task force» του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα, με σκοπό την παροχή τεχνικής βοήθειας σε θέματα φορολογίας, τοπικής αυτοδιοίκησης, ενέργειας και για όσα προκύψουν όσον αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο.

Αν και ο Γερμανός Χορστ Ράιχενμπαχ εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, ως επικεφαλής ομάδας 25 Ευρωπαίων τεχνοκρατών, με εντολή της Κομισιόν, η νέα ομάδα Γερμανών θα παρακολουθεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης, θα συνεργάζεται στενά με τους υπουργούς και φυσικά με την «ομάδα κρούσης».

"Τρίζουν καρέκλες για το ντου στο Πεντάγωνο"

Τριγμούς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκαλεί η εισβολή των αγανακτισμένων αποστράτων που από τον υπουργό Άμυνας χαρακτηρίστηκε σαν τραμπουκισμός και αντιδημοκρατική ενέργεια.

Οι συνταξιούχοι διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν έξω από την πύλη του Πενταγώνου επί της λεωφόρου Μεσογείων, επιχείρησαν να μπουν μέσα στο στρατόπεδο Παπάγου για να επιδώσουν το ψήφισμα της συγκέντρωσής τους στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Η ''ΝΕΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ'' > ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

του Justin Raimondo / copyright: ''Αntiwar.com''
Μήπως τελικά η Λιβύη αντιπροσωπεύει την αποτυχία της πολιτικής των οπαδών του σκληρού παρεμβατισμού, που ασκείται από την κυβέρνηση Obama; Καθώς οι επαναστατικές συμμορίες κυνηγούν με μανία τους αντίπαλους «προδότες», η χώρα τείνει να γίνει αυτό που οι πιό φιλόδοξοι οπαδοί του αμερικανικού παρεμβατισμού δείχνουν τελικά να επιδιώκουν περισσότερο: Ένα αποτυχημένο κράτος.


Η Λιβύη δηλαδή, καθίσταται ένα κράτος που αποτυγχάνει να διατηρήσει δύναμη και ισχύ σε μια δεδομένη γεωγραφική περιοχή. Μια τέτοια αποτυχία, είναι μια ευκαιρία να συμπληρωθεί το κενό ισχύος από άλλους ενδιαφερόμενους.

Συναντήθηκαν Πρόεδρος – Μπεγλίτης

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δέχτηκε το πρωί στο Προεδρικό  Μέγαρο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Παναγιώτη Μπεγλίτη, ο οποίος  εκπροσωπεί την ελληνική Κυβέρνηση στους εορτασμούς για την 51η επέτειο της  Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης. Μετά το  πέρας της συνάντησης, που προηγήθηκε της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία,  δεν έγιναν δηλώσεις.

Δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθούς η ψευδοκυβέρνηση

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/


Το κατοχικό καθεστώς αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς των λεγόμενων δημοσίων υπαλλήλων, γράφει σήμερα η τ/κ εφημερίδα «Γενί Ντουζέν».

Κολομβία: Νέες αιματηρές συγκρούσεις ανταρτών-αστυνομίας

Δύο αστυνομικοί και ένας φερόμενος ως αντάρτης του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) σκοτώθηκαν χθες σε συγκρούσεις στο βορειοανατολικό τμήμα της Κολομβίας, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.
Η μάχη σημειώθηκε κοντά στην περιοχή Σαράβενα, που «χτενίζουν» οι αρχές συνεχώς μετά την απαγωγή ενός κοριτσιού δέκα ετών, κόρης του δημάρχου της πόλης Φιτούλ, που αποδόθηκε στους αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).

Έρογλου: πλαίσιο συμφωνίας έτοιμο για υπογραφή αναμένει ο ΓΓ

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Ο ΓΓ των ΗΕ θα ζητήσει από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο κατά την μετάβασή τους στη Νέα Υόρκη να έχουν καταλήξει σε πλαίσιο συμφωνίας έτοιμο για υπογραφή, γράφει ο τ/κ Τύπος.

Σερβία:Δάνειο 1,1 δις ευρώ από το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε αργά χθες Παρασκευή την χορήγηση στην Σερβία ενός δανείου προληπτικού χαρακτήρα, ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ, το οποίο θα ενισχύσει την οικονομική σταθερότητα της χώρας και θα παρακινήσει την σερβική κυβέρνηση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που ζητεί το ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ διευκρινίζει πως το διοικητικό του συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για το δάνειο αυτό το οποίο διαπραγματεύτηκε με το Βελιγράδι τον Αύγουστο.

ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ Δηλώσεις Χριστόφια μετά την παρέλαση

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας είπε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, είναι αδιαπραγμάτευτα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Κύπρος δεν θα δεχτεί «παρεμβάσεις, διαιτησίες και επιδιαιτησίες». Παράλληλα στηλίτευσε την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας με αφορμή τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξόρυξη υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ.

Επιβλητική η παρουσία των εθνοφρουρών μας Με τη στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την επέτειο της Ανεξαρτησίας

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Λευκωσία: Ο κυπριακός λαός, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ηγεσία του, με την πολιτική και στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας, τίμησαν και εφέτος την επέτειο της Ανεξαρτησίας και της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία.

Μια εξαιρετική και ασυνήθιστη συνέντευξη μιας στελέχους του PKK στην Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Η συνέντευξη της «Κυρίας Δ», ανώνυμης ηγέτιδας  του PKK στην Ευρώπη που ανάρτησα είναι πράγματι εντυπωσιακή. Παρουσιάζει τις προσδοκίες, ελπίδες, προοπτικές, και σχέδια του PKK στις τέσσερεις περιοχές του Κουρδιστάν, αλλά και γεωπολιτικές αναλύσεις για τη Μέση Ανατολή που δείχνουν πόσο έχει ωριμάσει η ηγεσία αυτού του «τρομοκρατικού» κόμματος. Σκοτεινό σημείο, η τύχη του ιστορικού ιδρυτή του. Για όσους ενδιαφέρονται για όσα συμβούν σήμερα στο Κουρδιστάν ως υποσύνολο και στη μέση Ανατολή. 

ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΛΙΓΟ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ…

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/
Ιστοσελίδα Askerhaber 30-9-2011

Όταν το F-16 έριξε νωρίς τον πύραυλο
Χτες στις 10.00 έγινε μια έκρηξη στο Μπάρτιν. Αστυνομία, στρατοχωροφυλακή και δήμος κινητοποιήθηκαν για να μάθουν τον λόγο της έκρηξης που τρόμαξε τους πολίτες.

"Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί".Συνεχείς ασκήσεις στο FIR Λευκωσίας

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/
Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί στη Κύπρο κάνοντας συνεχώς ασκήσεις εντός του FIR Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρίστο Χριστοφίδη, χθες βράδυ η Τουρκία πραγματοποίησε μικρής έκτασης άσκηση. Αναμένεται ότι παρόμοια άσκηση θα διεξαχθεί και απόψε.

New York Times: Το ΝΑΤΟ ανησυχεί από τη στάση της Τουρκίας

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Σύμφωνα με τους NEW YORK TIMES ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. “Παραδέχομαι ότι δεν είχαμε προβλέψει πως η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να εξελιχθεί μέχρι και σε εμπλοκή. Η Τουρκία είναι αναπόσπαστο μέλος του ΝΑΤΟ και ο ρόλος της πολύ σημαντικός μιας και μπορεί να γίνει η “γέφυρα” μεταξύ Δύσης και Αραβικών χωρών”, τόνισε σε συνέντευξή του.

Οι Αρμένιοι σταματούν τουρκική εκδήλωση στις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Την παρέλαση στους δρόμους του Λος Άντζελες της τουρκικής «Οθωμανικής» στρατιωτικής μπάντας Mehter Takimi, η οποία θα πραγματοποιούνταν την Δευτέρα, κατάφεραν να ματαιώσουν οι αρμενικές οργανώσεις των ΗΠΑ.
Στην παρέμβασή τους χαρακτήρισαν την παρέλαση ως «νέα επίθεση κατά των νεκρών Αρμένιων που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους κατά την γενοκτονία του 1915».

Iσραηλινά μαχητικά μετασταθμεύουν στην Κύπρο και "στριμώχνουν" την ΤΗΚ

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Iσραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και πιθανόν και F-15 Ra'am, αναμένονται στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα και θα προσγειωθούν στην βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο ή τουλάχιστιν αυτό προβλέπει το πρόγραμμα αυτή την στιγμή.

Ο ΜΕΓΑΛΟΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΣ ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Σόρος: Ακυβέρνητες κεφαλαιαγορές σπρώχνουν τον κόσμο σε κραχ

Από το ιστολόγιο

Οι κυβερνήσεις χρειάζεται να ανακτήσουν το γρηγορότερο τον έλεγχο της κατάστασης αλλιώς οι κεφαλαιαγορές θα οδηγήσουν τον κόσμο σε μια νέα μεγάλη ύφεση, προειδοποιεί ο Τζορτζ Σόρος. 


Πανταχού παρών ο Σόρος 

Στο 8% αναθεωρείται το έλλειμμα του 2011 – Tην Κυριακή στο Υπουργικό ο νέος προϋπολογισμός - Συμπληρωματικό δάνειο 6,6 δις. ζητά η κυβέρνηση από την Τρόικα

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Στο 7,8 – 8% αναθεωρείται ο φετινός στόχος, όσον αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα. Η αναθεώρηση αυτή είναι απότοκος της πρωτοφανούς ύφεσης, που μαστίζει τη χώρα.
Θα προβλέπεται αυτό το ποσοστό στον προϋπολογισμό του 2012, το προσχέδιο του οποίου, θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.
Πρέπει επίσης να υπογραμμιστεί ότι ο στόχος του 2012, ως προς το έλλειμμα, είναι να υποχωρήσεις στο 6,5% του ΑΕΠ.

ΔΕΗ: «Διακοπή ρεύματος σε όσους δεν καταβάλλουν το ειδικό τέλος ακινήτων»

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/
Η ΔΕΗ εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση για το «Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών», με την οποία ξεκαθαρίζει πως θα κόβεται το ρεύμα σε περίπτωση που δεν καταβάλλεται το ειδικό τέλος για τα ακίνητα.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε η ΔΕΗ:

Διαβουλεύσεις με φόντο την εκταμίευση της έκτης δόσης Νέα ραντεβού τρόικας – υπουργών για εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/

Για τρίτη ημέρα συναντώνται σήμερα στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης. Στις σημερινές επαφές με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθυμισης Δημήτρη Ρέππα τίθεται επί τάπητος το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, εν όψει και του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου της Κυριακής.

Σόιμπλε: «Ταβάνι» για τη Γερμανία τα 211 δισ. στο EFSF Το 58% τωνΓερμανών θεωρούν «λανθασμένη» την διεύρυνση του Ταμείου

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Βερολίνο

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των γερμανικών εγγυήσεων στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πέραν των 211 δισ.  ευρώ που ενέκριναν τα δύο σώματα του γερμανικού κοινοβουλίου.

Κατά της διεύρυνσης του EFSF οι Γερμανοί

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Δημοσκόπηση δείχνει ότι περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της χώρας δεν θεωρούν “καλό” ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

"Σώθηκε" η Ελλάδα, χρεοκόπησαν οι Έλληνες

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Αυξάνονται συνεχώς τα νοικοκυριά που "κηρύσσουν πτώχευση". Τη γη κάτω από τα πόδια τους έχουν χάσει οι δημόσιοι υπάλληλοι. Πώς καταλήγουν οι υποθέσεις που οδηγούνται στα Ειρηνοδικεία

Χιλιάδες πολίτες έχουν κηρύξει ήδη πτώχευση και αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες.

ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ 2% + 1% «Εντρομη διαπίστωσα πως μου φάγατε τον μισθό»

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/
«Κατά την ανάλυση της μισθοδοσίας μου στις 19.9.2011 για το μήνα Οκτώβριο, διαπίστωσα έντρομη ότι θα λάβω ως αποδοχές το ποσό των 380,45 ευρώ, το οποίο μάλιστα θα μου καταβληθεί σε δύο δεκαπενθήμερα».