Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

“Να προετοιμαζόμαστε για συντονισμένη χρεοκοπία της Ελλάδας”

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η έκθεση της τρόικας θα είναι καθοριστική για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας
Τη πεποίθησή του ότι η Ευρωζώνη πρέπει να προετοιμάζεται για την πιθανότητα μιας συντονισμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας, εάν η κατάσταση αποδειχθεί μη βιώσιμη, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Ιβάν Μίκλος.
“Αναμένουμε τώρα τα αποτελέσματα της έκθεσης της τρόικας. Με την έκθεση αυτή θα δούμε εάν η κατάσταση της Ελλάδας είναι βιώσιμη, διαφορετικά, είναι αναπόφευκτη η διαγραφή ενός μέρους του χρέους, ή σύνταξη ενός νέου προγράμματος σταθερότητας” δήλωσε ο Μίκλος στην εφημερίδα της Τσεχίας, Lidove Noviny.
“Δημοσιονομικό γεράκι” χαρακτηρίζει το Reuters τον υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας, μια χώρας, ωστόσο που δεν έχει ακόμα προχωρήσει στην έγκριση του Χρηματοπιστωτικού ταμείου Σταθερότητας (EFSF).
Μάλιστα, ο Μίκλος δήλωσε ότι τα ευρωομόλογα θα ήταν μια κακή λύση για την Ευρωζώνη και αντιθέτως, πρότεινε τα κράτη μέλη να προχωρήσουν σε πιο αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου