Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Υποψίες για «διαρροές» από αμερικάνικο οίκο αξιολόγησης

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/
  
Έκθεση της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), υποστηρίζει ότι οι εσωτερικές διαδικασίες σε ένας από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης των ΗΠΑ φαίνεται ότι "επιτρέπουν" τη διαρροή των αποφάσεων του όσον αφορά τη βαθμολόγηση των οργανισμών ή νομικών οντοτήτων που εξετάζει.
Συγκεκριμένα, σημειώνεται στην έκθεση :«Σε έναν από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης οι διαδικασίες που σχετίζονται με τη μετάδοση μιας επικείμενης αξιολόγησης φαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπουν μια περιορισμένη γνωστοποίησή της προτού η εν λόγω απόφαση ανακοινωθεί στο κοινό».



Το έγγραφο, έκτασης 20 σελίδων, είναι η τελευταία έκθεση των υπηρεσιών της SEC για τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης (Fitch, Moody's και Standard & Poor's) και τους επτά μικρότερους των ΗΠΑ.
Με το νόμο για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ, που εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2010, έγινε υποχρεωτική η ετήσια αξιολόγηση των οίκων αυτών. Η φετινή έκθεση κατά συνέπεια αφορά τη διετία 2009-10, αλλά στα συμπεράσματά της δεν κατονομάζεται κανένας συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου