Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Έντονη κριτική στους πολιτικούς από τον Ιταλό επιχειρηματία Ντιέγκο Ντελλα Βάλλε

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

  Δριμεία κριτική στην τάξη των πολιτικών της  πατρίδας του ασκεί ο γνωστός Ιταλός επιχειρηματίας Ντιέγκο Ντελλα Βάλλε μέσω μίας καταχώρησης, που «φιλοξενείται» σε σειρά ιταλικών εφημερίδων. Μεταξύ άλλων, ζητά μάλιστα «αλλαγή πορείας».


Στο συγκεκριμένο κείμενο, που φέρει τον τίτλο «Πολιτικοί, τώρα φτάνει» (Politici, ora basta), ο Ντέλλα Βάλλε, ιδιοκτήτης βιομηχανίας υποδημάτων, απευθύνεται στους πολιτικούς λέγοντα πως «το απρεπές θέαμα», που προσφέρουν πολλοί από αυτούς, «θεωρείται πλέον απαράδεκτο από μεγάλο μέρος των Ιταλών. Κάτι που αφορά ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτικών, όλων των παρατάξεων».
Ο επιχειρηματίας, καταγόμενος από την περιοχή Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας, στιγματίζει την πολιτική δράση, «που έχει ως σημείο αναφοράς, μόνον τα μεγάλα και μικρά προσωπικά συμφέροντα, όπως και τα κομματικά» και την χαρακτηρίζει «μέθοδο που οδηγεί την χώρα στην καταστροφή, ζημιώνοντας ανεπανόρθωτα τη φήμη της».
Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, η βαθιά κρίση, που έπληξε τη διεθνή οικονομία -συμπεριλαμβανομένης και της ιταλικής- επιβάλλει σοβαρότητα, γνώσεις, αξιοπιστία». Επιπλέον, λέει, «πρέπει, δυστυχώς, να διαπιστώσουμε ότι μόνον ένα μικρό μέρος της πολιτικής τάξης διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά, ενώ η πλειοψηφία απαρτίζεται από άτομα χωρίς γνώσεις και ιδέες».
Η ασυνήθιστη αυτή καταχώρηση καταλήγει με έκκληση σε συγκεκριμένα τμήματα της κοινωνίας (πολιτικούς, επιχειρηματίες, συνδικάτα) να ξεκινήσουν ανοιχτό διάλογο, «ώστε να προστατευθούν θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν κι άλλες, να προκύψουν νέες προοπτικές για το μέλλον των νέων και να εξασφαλισθεί σε όλους μία αξιοπρεπής ζωή. Κυρίως, δε, σε όσους έχουν περισσότερη ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου