Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Μπάχαλο οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας λόγω Τζον ΜακΚέιν!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρεπουμπλικάνος Τζον ΜακΚέιν, με ψυχροπολεμικού περιεχομένου δηλώσεις του προκαλεί σοβαρή περιπλοκή στις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ χωρίς λόγο και αιτία.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης την οποία έδωσε στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, όπου βρέθηκε με άλλους τρεις Ρεπουμπλικανούς Γερουσιαστές (Μαρκ Κερκ, Λίντζι Γκρέιαμ, Μάρκο Ρούμπιο), χωρίς λόγο και αιτία, αποκάλεσε την εξέγερση στη Λιβύη εναντίον του Καντάφι ως παράδειγμα και για τον ρωσικό λαό για να το εφαρμόσει εναντίον του Πούτιν! Το μόνο που δεν είπε είναι ότι σε αυτή την περίπτωση θα προκύψει συμμαχία η οποία θα πάει να… βομβαρδίσει τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη…
Είναι πραγματικά πρωτοφανές ότι ένας πολιτικός με μόνο ελαφρυντικό αυτό της προχωρημένης του ηλικίας (…) ήρωας του Πολέμου στο Βιετνάμ, δεν διαθέτει τη στοιχειώδη ψυχραιμία για να διαχειριστεί ένα τόσο λεπτό και περίπλοκο ζήτημα που άπτεται όχι μόνο των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων, αλλά της ειρήνης και της ασφάλειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά συνέπεια, και αποκλειστικά με βάση αυτές τις δηλώσεις, δεν μπορούμε παρά να αναλογιστούμε ότι ο κόσμος ήταν τυχερός που δεν εξελέγη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.




Οι δηλώσεις του καταδικάστηκαν με δικαιολογημένη οργή στη Μόσχα, με το μέλος του κόμματος του Πούτιν «Ενωμένη Ρωσία», Σεργκέι Μαρκόβ, να εξετάζει το ενδεχόμενο να διώξει νομικά τον ΜακΚέιν σε αμερικανικό δικαστήριο! Η δήλωσή του φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα του προαναφερθέντος ρωσικού κόμματος. Ο Μαρκόβ υποστήριξε ότι σειρά δηλώσεων του ΜακΚέιν υποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος αυτός θα ήταν διατεθειμένος να παράσχει υποστήριξη στον οποιονδήποτε έχει ως σκοπό να βλάψει τη Ρωσία.
Η άποψή του δεν μπορεί να θεωρηθεί αστήριχτη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο συγκεκριμένος γηραιός Γερουσιαστής είναι ενδεχομένως ο μοναδικός φίλος που απέμεινε στον πρόεδρο της Γεωργία, Μιχαήλ Σαακασβίλι, ενώ η στάση των ΗΠΑ συνολικά επιλέγει την αποστασιοποίηση, αφού ουδείς επιθυμεί να νομιμοποιήσει την παράφρονα ενέργειά του να επιχειρήσει να εμπλέξει σε στρατιωτική σύγκρουση τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη Ρωσία. Την ενέργειά του βέβαια την πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα του, χάνοντας τον έλεγχο της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, μετά τον πόλεμο Ρωσίας – Γεωργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου