Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Διαδήλωση στη Βουδαπέστη κατά των μέτρων λιτότητας

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/

Σχεδόν 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βουδαπέστης διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Η μεγάλη διαδήλωση μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου οργανώθηκε από τα συνδικάτα και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις στο πλαίσιο του κινήματος διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας και της μεταρρύθμισης του εργατικού δικαίου που μελετά η κυβέρνηση.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν ο Σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός Φέρεντς Γκιούτσανι, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2009 αλλά και πολλά ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να μειώσει το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και να θέσει περιορισμούς στη δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τα συνδικάτα.

Οι αποφάσεις αυτές εντάσσονται στη δέσμη μέτρων που λαμβάνονται προκειμένου η χώρα να μπορέσει να μειώσει το έλλειμμά της φέτος και το 2012.

Οι κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν την Πέμπτη με μια καθιστική διαμαρτυρία στην κυριότερη γέφυρα του Δούναβη, θα συνεχιστούν την Δευτέρα οπότε τα συνδικάτα σκοπεύουν να μπλοκάρουν την κυκλοφορία σε πολλές περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου