Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Έρογλου: πλαίσιο συμφωνίας έτοιμο για υπογραφή αναμένει ο ΓΓ

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Ο ΓΓ των ΗΕ θα ζητήσει από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο κατά την μετάβασή τους στη Νέα Υόρκη να έχουν καταλήξει σε πλαίσιο συμφωνίας έτοιμο για υπογραφή, γράφει ο τ/κ Τύπος.



Η εφημερίδα Χαπερντάρ γράφει ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της, η συμφωνία αυτή θα πρέπει να καλύπτει όλα τα κεφάλαια , εκτός από τους χάρτες και το κεφάλαιο των εγγυήσεων.
Πηγή προσκείμενη στην τ/κ διαπραγματευτική ομάδα, δήλωσε ότι ο ΓΓ διεμήνυσε πως αν οι πλευρές μεταβούν στην Νέα Υόρκη χωρίς το πλαίσιο συμφωνίας ή προόδου που δεν θα απέχει πολύ από αυτήν, τότε θα εισηγηθεί επιδιαιτησία και σε περίπτωση που απορριφθεί και αυτή, τότε θα επανεξεταστεί η αποστολή των καλών του υπηρεσιών, μη αποκλειομένου και του ενδεχομένου τερματισμού.
Άλλωστε, ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια συζητήθηκε το κεφάλαιο της εσωτερικής ασφάλειας και ότι με τη συζήτηση κάποιων λεπτομερειών την Τρίτη, το κεφάλαιο αυτό θα κλείσει.
Σύμφωνα με τον Τ/κ τύπο, ο κ. Ερογλου είπε ακόμη ότι χθες συζητήθηκε για λίγο το θέμα των εγγυήσεων και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τις απόψεις τους.
Το κεφάλαιο αυτό, σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη, θα συζητηθεί παρουσία των εγγυητριών δυνάμεων.
Είπε ακόμη ότι η συνάντηση της Νέας Υόρκης με τον ΓΓ θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Οκτωβρίου. Διευκρίνισε ότι ο ΓΓ θα είναι παρών μόνο κατά διαστήματα, προσθέτοντας ότι η συνάντηση δεν θα είναι τύπου Καμπ Ντέηβιτ.
Εκανε επίσης λόγο για πάρε-δώσε.
Ο Ντερβίς Ερογλου αναφέρθηκε και στις προτάσεις που υπέβαλε στον ΓΓ του ΟΗΕ για τις έρευνες φυσικού αερίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί όπως είπε, οι προτάσεις αυτές χαιρετίστηκαν από τον Οργανισμό ισλαμικής Διάσκεψης και από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου