Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

"Εκκολαπτόμενος δικτάτορας" ο Ερντογάν

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/

Εκκολαπτόμενο δικτάτορα χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ τον Έρντογαν, ο πρόεδρος του Μεσανατολικού Φόρουμ, Ντάνιελ Πάιπς, μιλώντας στο πλαίσιο της πρώτης δεξαμενής σκέψης "ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ".




Ηγετικό ρόλο επιδιώκει να αποκτήσει ο Έρντογαν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αντ΄αυτού, φαίνεται να οδεύει στ΄αχνάρια των ανατραπέντων Καντάφι, και Άσαντ... Έρντογαν όπως λέμε, εν δυνάμει δικτάτορας!
"Αν ο Έρντογαν δεν διατηρήσει τη λαϊκή υποστήριξη που έχει εδώ και 3 εκλογικές αναμετρήσεις, πιστεύω ότι θα μείνει στην εξουσία έτσι κι αλλιώς. Ό,τι και αν χρειαστεί να κάνει. Οπόταν, ναι, είναι ένας πιθανός επόμενος δικτάτορας", είπε ο έγκριτος πολιτικός αναλυτής, προσθέτοντας ότι οι εκλογές του περασμένου Ιούνη στην Τουρκία, πολύ πιθανόν να ήταν και οι τελευταίες ελεύθερες εκλογές.
Σε μια συνέντευξη αποκλειστικά στην κάμερα του Σίγμα, ο Δρ.Πάϊπς, ανέπτυξε τις εκτιμήσεις του για τη μετ-Ατατούρκ εποχή που εγκαινίασε ο Έρντογαν, τις σχέσεις της Τουρκίας, με τη διεθνή κοινότητα, και δη τις ΗΠΑ και την Κύπρο, αλλά και το μέλλον του νησιού μας, σε σχέση με τον εντοπισμό ή όχι υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ μας.
"Είναι μια νέα εποχή για την Κύπρο. Δε νομίζω όμως ότι το φυσικό αέριο είναι το κλειδί. Κατ΄ακρίβειαν, είναι επικίνδυνο, γιατί τόσος πλούτος, δημιουργεί εντάσεις και κινδύνους που δεν υπήρχαν προηγουμένως. Πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικοί χειρισμοί για να να υπάρξει θετική προοπτική και έκβαση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου