Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης με ποσοστό 51.91% είναι ο 8ος κατά σειρά Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη ήταν αυτή που συγκέντρωσε 204.633 ψήφους έναντι 189.592 που έλαβε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 22:00 στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία.

Ιωάννης Καποδίστριας(1776-1831) ΣΥΝΤΟΜΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ο κόμης Ιωάννης Καποδίστριας υπήρξε Α’ Κυβερνήτης της Ελλάδας, Υπουργός Εξωτερικών της Αυτοκρατορικής Ρωσίας και ένα πρόσωπο με ξεχωριστή βαρύτητα για την ευρωπαϊκή ιστορία των αρχών του 19ου αιώνα.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου και ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία στην Επτάνησο Πολιτεία. 

Εισήλθε στη ρωσική διπλωματία, συνέβαλε προσωπικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ελβετίας και διετέλεσε δεύτερος υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, μαζί με τον Κ. Β. Νέσσελροντ. 

Ορκίστηκε Α’ Κυβερνήτης της Ελλάδας το 1828 και αφιερώθηκε στην θεμελίωση ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους. 

Οι αντιδράσεις που συνάντησε στο κυβερνητικό του έργο ήταν πολλές, οι οποίες τελικά οδήγησαν στην δολοφονία του, ενόσω ήταν εν ενεργεία Κυβερνήτης, στο Ναύπλιο το 1831. 

Ο τάφος του βρίσκεται στην ιδιαίτερή του πατρίδα, την Κέρκυρα, στην Ι.Μ. Πλατυτέρας.

Μνημεία στο μικροσκόπιο

H υποβρύχια αρχαία πόλη της Επιδαύρου (φωτ.) στην Ελλάδα κινδυνεύει από τη διάβρωση της θάλασσας, ενώ ο προϊστορικός οικισμός της Χοιροκοιτίας στην Κύπρο απειλείται από γεωλογικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγες εβδομάδες στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την κλιματική αλλαγή, το 2022 η Γηραιά Ηπειρος βίωσε τον δεύτερο πιο ζεστό χρόνο της ιστορίας της και το πιο θερμό καλοκαίρι της. Κάθε κλάσμα ενός βαθμού Κελσίου μετράει, λένε οι επιστήμονες. Οσο πιο θερμό γίνεται το κλίμα στον πλανήτη μας, τόσο πιο συχνά θα είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα με επιπτώσεις στους ανθρώπους, στα οικοσυστήματα, καθώς και στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία επίσης απειλούνται από τις ραγδαίες αλλαγές που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Δεν μιλάμε μόνο για τη φθορά, αλλά και για την πιθανή εξαφάνισή τους.

Τα πρώτα αλβανικά κείμενα δημιουργήθηκαν με ελληνική γραφή

 Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Πρίστινα

Η χρήση του ελληνικού αλφάβητου στη γραφή της αλβανικής γλώσσας ήταν το κεντρικό θέμα της ομιλίας που πραγματοποίησε η καθηγήτρια του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Σταυρούλα Μαυρογένη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η ελληνική γλώσσα ως κοινός τόπος έκφρασης των λαών που ενώνει πολιτισμούς και δημιουργεί δεσμούς μεταξύ κοινωνιών ήταν το θέμα εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πρίστινα, με πρωτοβουλία του Γραφείου Συνδέσμου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Πρίστινα.

Η κληρονομιά του Αλεξάνδρου και του Βυζαντίου στην περιοχή του μεγάλου σεισμου

Του Κωνσταντίνου Χολέβα

Μπροστά στον ανθρώπινο πόνο κάθε πολιτική  ανάλυση έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ο σεισμός στην Τουρκία και στη Συρία ευαισθητοποίησε και ορθώς τα ανθρωπιστικά αισθήματα των Ελλήνων και κινητοποίησε τους μηχανισμούς της Πολιτείας. Καλά κάνουμε και βοηθούμε ως Κράτος, ως Εκκλησία, ως πολίτες. Δεν είμαστε αφελείς ούτε ανιστόρητοι για να προσδοκούμε άμεση αλλαγή των τουρκικών στόχων στα θέματα που μας αφορούν. Αλλά αυτή τη στιγμή προηγείται η σωτηρία και η ανακούφιση των ανθρωπίνων υπάρξεων. Είτε είναι Τούρκοι, είτε Κούρδοι, είτε Άραβες Μουσουλμάνοι, είτε αραβόφωνοι Χριστιανοί.

Ο φονικός σεισμός έπληξε μία ιστορική περιοχή, η οποία μοιράζεται μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Οι πρώτες κινήσεις του νέου Προέδρου θα δώσουν στίγμα: Συντονισμός με Αθήνα, συγκεκριμένα αιτήματα προς τις Βρυξέλλες και τα κανάλια επικοινωνίας με την Ουάσινγκτον

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο χρόνος μέχρι τις τουρκικές εκλογές ( εάν τελικά διεξαχθούν κανονικά τον Μάιο μετά και τους καταστροφικούς, φονικούς, σεισμούς), προσφέρεται για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να γίνουν κινήσεις προετοιμασίας του εδάφους στο Κυπριακό αλλά και ευρύτερα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Ο χρόνος είναι πολύτιμος για τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για πρωτοβουλίες και πρωτίστως για να αποφευχθούν κινήσεις που θα οδηγήσουν είτε σε βαθύτερο αδιέξοδο είτε σε διολίσθηση του εθνικού θέματος προς τις τουρκικές θέσεις.

Ο Εγκέλαδος, το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Αρθρογράφος
Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου - Οθωμανολόγος

Θα βλάψει ή θα ευνοήσει ο σεισμός τον Ερντογάν. Είναι εφικτή μια «διπλωματία των σεισμών»; Θα αλλάξει κάτι σε σχέση με την Ελλάδα;

Σεισμός κτηνώδους δυνάμεως, ισοδύναμος με πολεμική καταστροφή. Συνηθισμένος όμως στην περιοχή, ιστορικά, διαχρονικά, πάντα με ισοπέδωση δομών και χιλιάδες νεκρούς επιπέδου 200.000, ήδη από την αρχαιότητα! Μπορούν να σωθούν οι ανθρώπινες κατασκευές από τέτοια ένταση; Εξαιρετικά δύσκολο, εκτός και είσαι - ως κράτος - η Ιαπωνία.

Σεισμός στην Τουρκία: Αποχωρεί σήμερα η ελληνική ΕΜΑΚ – Το βράδυ θα φτάσει στην Aθήνα

Αποχωρεί σήμερα από την Τουρκία, πιθανότατα το απόγευμα, η ελληνική διασωστική αποστολή της ΕΜΑΚ, όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ θα αναχωρήσουν από τα Άδανα της Τουρκίας με δύο πτήσεις, μία πολιτική και μία με αεροσκάφος C-130, και αναμένεται εκτός απροόπτου να φτάσουν στην Αθήνα σήμερα το βράδυ. Με την πολιτική πτήση θα αναχωρήσει το προσωπικό της αποστολής ενώ με το στρατιωτικό αεροσκάφος θα μεταφερθεί ο εξοπλισμός και τα οχήματα. Στην αποστολή συμμετείχαν συνολικά 36 διασώστες της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ, ( 21 από την 1η

Οι Αμερικάνοι άνοιξαν τον δρόμο για την πώληση των F-35: Τα σχέδια υποδομής και η Αεροπορική βάση που θα τα φιλοξενήσει – Όλο το παρασκήνιο

Το κόστος για τις υποδομές που περιλαμβάνουν και την ασφάλεια-κυβερνοασφάλεια αγγίζει τα 200 εκ ευρώ ενώ αν προστεθούν οι συμπαραγωγές και η εκπαίδευση υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 600 εκ ευρώ.

Θέμα χρόνου να πέσουν οι υπογραφές για τηναγορά μαχητικών F-35. Μετά το «πράσινο φως» που άναψε ο  πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κογκρέσου Ρόμπερτ Μενέντεζ  στην πώληση των F-35 στην Ελλάδα, οι Αμερικάνοι προκειμένου να στείλουν έγγραφη απάντησή τους, περιμένουν από το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας και Πολεμικής Αεροπορίας την απάντηση για τα έργα υποδομών και ασφάλειας αλλά και την τελική επιλογή της Βάσης η οποία θα φιλοξενήσει τα «αόρατα» μαχητικά F-35.

Διορθώστε το πρόβλημα του κινητήρα F-35 που πάγωσε τις παραδόσεις των μαχητικών

 Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Ο στρατός και οι κατασκευαστές του F-35 Joint Strike Fighter βρήκαν μια πιθανή λύση στα προβλήματα του κινητήρα που σταμάτησαν τις παραδόσεις του τζετ για σχεδόν δύο μήνες, δήλωσε βασικός νομοθέτης την Πέμπτη στο Defense News.

Η λύση θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη αργότερα αυτόν τον μήνα, ανοίγοντας το δρόμο για την επανέναρξη των παραδόσεων των F-35, δήλωσε ο εκπρόσωπος Rob Wittman, R-Va., ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής τακτικών αεροπορικών και χερσαίων δυνάμεων της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής.

O Στόλτενμπεργκ δεν επιθυμεί παράταση της θητείας του στο ΝΑΤΟ μετά τον Οκτώβριο

 FILE PHOTO: Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg. 11 Ιανουαρίου 2023. EPA, OLIVIER HOSLET

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ασκεί καθήκοντα από το 2014, δεν επιθυμεί να παρατείνει ξανά τη θητεία του μετά την λήξη της τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Τον Μάρτιο του 2022, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ηγέτες της Συμμαχίας αποφάσισαν να παρατείνουν τη θητεία του Νορβηγού αξιωματούχου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Από εδώ και πέρα “δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει περαιτέρω παράταση της θητείας του”, δήλωσε η Οάνα Λουνγκέσκου, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

Ελλάδα – Βραζιλία: Θα μπορούσαν οι εναλλακτικές των KC-390 / ASTROS II να απασχολήσουν;

 

Η βιομηχανική και επιχειρησιακή διάσταση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Βραζιλίας. Η επίσημη ανακοίνωση της υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας με τη Βραζιλία στους τομείς της άμυνας, των αεροπορικών υπηρεσιών και του τουρισμού, δεν είναι παρά άλλη μία απόδειξη του γεγονότος ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια και πάντα θα υπάρχουν, βιομηχανικής σύμπραξης, ιδίως στο κομμάτι της άμυνας. Πρόκειται για άλλη μία ευκαιρία ανάπτυξης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, από τις πολλές που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, σε συνδυασμό με επιχειρησιακή αναβάθμιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Την εξετάζουμε με όσα στοιχεία έχουμε διαθέσιμα.

Το πλέον σημαντικό βραζιλιάνικο οπλικό σύστημα που -θα έπρεπε να- ενδιαφέρει την Ελλάδα,

Στόλος μεταγωγικών Πολεμικής Αεροπορίας: Δεδομένη και αδιαμφισβήτητη η ανάγκη νέων αεροσκαφών, η περίπτωση των C-130J Super Hercules

Ευθύμιος Λάζος

Στα κομβικά εξοπλιστικά προγράμματα για τη Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συγκαταλέγεται η πρόσκτηση νέων μεταγωγικών αεροσκαφών για την αντικατάσταση των υφιστάμενων. Τα C-130 της ΠΑ ήδη «πετούν» εδώ 50 χρόνια περίπου. Παρά το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού που έχουν υποστεί, μοιραία βρίσκονται κοντά στο τέλος της επιχειρησιακής του ζωής, ιδιαίτερα τα C-130B.

Ένα από αυτά είναι και τα 15 μεταφορικά αεροσκάφη C-130B/H1 Hercules, τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία εδώ και 45 χρόνια, αναβαθμισμένα τα τελευταία 15 περίπου χρόνια. Μοιραία πρέπει να αντικατασταθούν σταδιακά, δεδομένου ότι θα βρίσκονται πολύ κοντά στην εξάντληση του ορίου επιχειρησιακής τους ζωής. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί τις ευθύνες πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων της ΠΑ αναφορικά με την αδράνεια που έχει επιδειχθεί σε θέματα συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης.

Συρία: Οι ισλαμιστές καθυστερούν την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας!

 Η βοήθεια προς τη σεισμόπληκτη Συρία καθυστερεί να φτάσει, εξαιτίας των ισλαμιστών ανταρτών που ελέγχουν ορισμένες περιοχές.

Η βοήθεια στους σεισμόπληκτους από τα τμήματα της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων προς τα ελεγχόμενα εδάφη από τις ομάδες των ανταρτών έχει καθυστερήσει λόγω ζητημάτων έγκρισης από την ισλαμιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, όπως είπε σήμερα στο Ρόιτερς εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.

Η συριακή κυβέρνηση εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα την προθυμία της να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη βόρεια ζώνη, η οποία βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης και η οποία καταστράφηκε από τον σεισμό της Δευτέρας.

Η επόμενη μέρα με τα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας

Το enikos.gr ήταν το πρώτο μέσο χθες που αποκάλυψε ότι η Ελλάδα προχωράει στην αγορά 4+4 C-130J μεταγωγικών αεροσκαφών.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Χθες, στο enikos.gr αποκαλύψαμε πρώτοι και κατ’ αποκλειστικότητα το σχέδιο που επεξεργάζεται το ΓΕΕΘΑ με το ΓΕΑ, κατόπιν οδηγιών του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ξεκινούν άμεσα επαφές με τις πρεσβείες μεγάλων ξένων χωρών για την εύρεση μεταχειρισμένων C-130J.

Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου: «Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και τις αδιάκοπες προσπάθειές σας. Είμαστε ευγνώμονες».

Με ένα θερμό εναγκαλισμό υποδέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο αεροδρόμιο των Αδάνων, λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών είχαν σύντομη συνάντηση σε αίθουσα του αεροδρομίου και αμέσως μετά επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερα με προορισμό τις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές, στην επαρχία Χατάι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συνοδευόμενος από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας, η οποία επιχειρεί σε περιοχές που υπέστησαν τεράστια καταστροφή εξαιτίας του σεισμού 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου.

Ανάλυση-Τουρκία: Το μετέωρο βήμα του Ερντογάν

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος 

Οι ισχυροί σεισμοί της περασμένης Δευτέρας σε Τουρκία και βόρεια Συρία θα έχουν επιπτώσεις στην υπόλοιπη Μέση Ανατολή. Ασφαλώς θα έχουν ως αποτέλεσμα τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές, ενώ ενδέχεται να έχουν σημαντικές συνέπειες στις σχέσεις μεταξύ των χωρών της περιοχής.

1 ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ

Η αναθεωρητική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και η αλαζονική συμπεριφορά του Ερντογάν έχουν

Μάχη με τον χρόνο στα χαλάσματα - Επιχείρηση αποκατάστασης της τάξης με συλλήψεις

Και άλλους επιζώντες από τα χαλάσματα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν οι διασώστες την Κυριακή, έξι ημέρες μετά τους χειρότερους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία. Οι τουρκικές αρχές προσπαθούν να διατηρήσουν την τάξηη σε όλη τη ζώνη της καταστροφής και να αναλάβουν δικαστική δράση για τα αίτια της κατάρρευσης των κτιρίων.

Με τις πιθανότητες εντοπισμού περισσότερων επιζώντων ολοένα να μειώνονται, ο αριθμός των νεκρών στις δύο χώρες, από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ και τους μεγάλους μετασεισμούς που ακολούθησαν, ξεπερνά τις 33.000 και φαίνεται ότι θα αυξηθεί περαιτέρω. Πρόκειται για τον πιο φονικό σεισμό στην Τουρκία από το 1939.      

Τουρκία: Οι Αυστριακοί διασώστες αποχωρούν από την έρευνα στην περιοχή του σεισμού λόγω βιαιοτήτων

Μετά τους σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμανμαράς που σημειώθηκαν τη Δευτέρα, οι ομάδες έρευνας και διάσωσης του αυστριακού στρατού, που μετέβησαν στο Χατάι, διέκοψαν τις εργασίες τους λόγω «βίαιων επεισοδίων», αναφέρει η τουρκική T24.

Το δημοσίευμα επικαλείται με τον αυστριακό Τύπο του γερμανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου dpa, όπου ο αντισυνταγματάρχης Πιερ Κούγκελβαϊς από τις Αυστριακές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφερε σε δήλωσή του το Σάββατο ότι «ακούστηκαν πυροβολισμοί» κατά τη διάρκεια του έργου διάσωσης.

Ο Κούγκελβαϊς είπε: «Υπάρχει μια αυξανόμενη επιθετικότητα μεταξύ ομάδων στην Τουρκία». 

ΗΠΑ: Τα άγνωστα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν σε Αλάσκα και Καναδά ήταν μπαλόνια

Τι δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών της Γερουσίας μετά τη συνομιλία του με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν 

ΦΩΤΟ: Ειδικές ομάδες συλλέγουν απομεινάρια του φερόμενου ως κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού. Οι ΗΠΑ εκτιμούν και ότι τα αντικείμενα πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά που καταρρίφθηκαν ήταν επίσης μπαλόνια. (©Associated Press)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι τα άγνωστα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τον Καναδά και την Αλάσκα ήταν μπαλόνια, αν και μικρότερα από το αερόστατο της Κίνας που καταρρίφθηκε πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό το περασμένο Σαββατοκύριακο, δήλωσε την Κυριακή ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ.

Κίνα: Ξαφνικά «Άγνωστο Αντικείμενο» πέταξε πάνω και από το Πεκίνο

 ΦΩΤΟ:Kινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα «Άγνωστο Ιπτάμενο Αντικείμενο» εντοπίστηκε κοντά στο Ρίζα της Κίνας Pexels

Ολοένα και περισσότερα γίνονται το τελευταίο διάστημα τα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (Α.Τ.Ι.Α. γνωστά και ως UFO). Αυτή τη φορά, συναγερμός σήμανε και στην Κίνα για την εμφάνιση ενός «Αγνώστου Αντικειμένου» και μάλιστα οι κινεζικές αρχές δηλώνουν έτοιμες να το καταρρίψουν.

Μερικές ώρες μετά την εμφάνιση αντίστοιχου περίεργου αντικειμένου στον ουρανό του Καναδά, κινεζικά

Οι σεισμοί στην Τουρκία και οι συνέπειές τους


Οι σεισμοί στην Τουρκία και οι συνέπειές τους

Διπλωματία των σεισμών και νέος εποικισμός στην Κύπρο

 

Γιάννος Χαραλαμπίδης : Διπλωματία των σεισμών και νέος εποικισμός στην Κύπρο

Μίλτος Σαρηγιαννίδης, Δεν περιμένω βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία αλλά ο Τουρκικός λαός βλέπει

 
Δεν περιμένω βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά ο Τουρκικός λαός βλέπει ότι ο Ελληνικός λαός δεν είναι ο εχθρός που λέει ο Πρόεδρος Ερντογάν σημειώνει ο Κaθηγητής διεθνούς δικαίου του ΑΠΘ, Κύριος Μιλτος Σαρηγιαννίδης

Ο Άκης Καρατράντος για το σεισμό στην Τουρκία και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει ο Ερντογάν

 

Ο Άκης Καρατράντος για το σεισμό στην Τουρκία και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει ο Ερντογάν

Ο Γ. Καραμπελιάς στο newshub.gr: «Η Τουρκία έχει γιγαντωθεί από τα δικά μας σφάλματα!»

 
Ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, εκδότης και επικεφαλής του Κινήματος Αρδην, μιλά στο newshub.gr παραχωρώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με βασικό θέμα το σκηνικό που έχει στηθεί στην ανατολική Μεσόγειο, με τις εκλογές που πραγματοποιούνται ή θα πραγματοποιηθούν σε Κύπρο, Τουρκία και Ελλάδα.

Δρούγος Αθ.: Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται στα F-16 / Ενημέρωση & Σκέψη

 
Ο διεθνολόγος - γεωστρατηγικός αναλυτής κ. Αθανάσιος Δρούγος, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας (11-02-2023).

Σάββας Καλεντερίδης: Οι βαρύτατες ευθύνες Ερντογάν | ZOOM (11-2-2023)

 
Σάββας Καλεντερίδης: Οι βαρύτατες ευθύνες Ερντογάν

Ν. Δένδιας - Μ. Τσαβούσογλου στο στρατηγείο αντιμετώπισης του σεισμού | Οι Δεκατιανοί | 12/02/2023

 

1. Τουρκία: Ο κακός σχεδιασμός και τα φθηνά υλικά οδήγησαν στην καταστροφή
2. Ν. Δένδιας - Μ. Τσαβούσογλου στο στρατηγείο αντιμετώπισης του σεισμού
3. Τερτίπια Ερντογάν: Πιθανόν να αναβάλει τις εκλογές μόνο στις πληγείσες περιοχές

Τουρκία: Οι διασώστες παλεύουν με τον χρόνο στα χαλάσματα | Τώρα μαζί | 12/02/2023 | OPEN TV

 


1. Εγκολφόπουλος και Ιατρίδης για τα ελληνοτουρκικά και την διπλωματία των σεισμών
2. Ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στην Τουρκία 
3. Τουρκία: Οι διασώστες παλεύουν με τον χρόνο στα χαλάσματα

Επίσκεψη Δένδια - Τσαβούσογλου στις πληγείσες περιοχές - Συνάντηση με την ελληνική ΕΜΑΚ | Καλημέρα | 12/02/2023

 

1. Τσελέντης στον ΣΚΑΪ: Δεν μας επηρεάζει καθόλου ο σεισμός στην Τουρκία
2. Επίσκεψη Δένδια - Τσαβούσογλου στις πληγείσες περιοχές - Συνάντηση με την ελληνική ΕΜΑΚ

Τάσος Χατζηβασιλείου: «Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που στήριξαν έμπρακτα την Τουρκία»

 

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο Χατάϊ, στο Γκαζιαντέπ και σα Άδανα, καταγράφοντας τις προσπάθειες των διασωστών για εύρεση ζωής στα συντρίμμια. Ο Τάσος Χατζηβασιλείου, διεθνολόγος και βουλευτής ΝΔ, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.