Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Τάσος Χατζηβασιλείου: «Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που στήριξαν έμπρακτα την Τουρκία»

 

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο Χατάϊ, στο Γκαζιαντέπ και σα Άδανα, καταγράφοντας τις προσπάθειες των διασωστών για εύρεση ζωής στα συντρίμμια. Ο Τάσος Χατζηβασιλείου, διεθνολόγος και βουλευτής ΝΔ, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Συγκλονίζουν τα όσα καταγράφουν οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι του MEGA, οι οποίοι βρίσκονται στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ρομπόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στο Γκαζιαντέπ, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν ομάδες που κάνουν λεηλασίες ενώ έχουν συλληφθεί 48 άτομα, όπου οι περισσότεροι είναι πρόσφυγές από τη Συρία και ο Ερντογάν είπε πως θα τιμωρηθούν.

Χθες ο κόσμος έπιασε έναν κλέφτη σε σούπερ μάρκετ και τον λίντσαραν. Πλέον, οι μπουλντόζες μαζεύουν τα συντρίμμια. Υπήρξαν αρκετές διασώσεις ακόμη και μετά από τόσες ώρες αλλά οι διασώσεις έχουν σταματήσει πλέον.

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Αλειφέρη, ο οποίος βρίσκεται στα Άδανα, η ελληνική ΕΜΑΚ μέχρι τις 6.30 το πρωί προσπαθούσε να βρει μέσα στα χαλάσματα την αθλήτρια βόλεϊ, η οποία είχε στείλει μήνυμα στην Πολιτική Προστασία. Στη συνέχεια, οι τουρκικές Αρχές ανέλαβαν όλη την υπόθεση ενώ ο αδελφός της 24χρονης -όταν οι Έλληνες θα έφευγαν- τους παρακαλούσε να μην φύγουν διότι οι Τούρκοι θα έφευγαν.

Πράγματι, οι Τούρκοι έφυγαν μετά από λίγο και η ελληνική αποστολή συνέχισε τις προσπάθειες εντοπισμού αλλά δυστυχώς ήταν άκαρπες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα θα φύγει η ελληνική αποστολή.

Επιβεβαιώθηκε η είδηση πως ο Νίκος Δένδιας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές. Ο

«Ο κ. Δένδιας έχει δώσει εντολή στην Γενεύη ώστε να ενεργοποιήσει βοήθεια για Τουρκία και Συρία μέσω του σχεδίου των Ενωμένων Εθνών  και ο Ανδρέας Κατσανιώτης συντονίζει ιδιώτες που επιθυμούν να βοηθήσουν τους πληγέντες από το σεισμό στις δύο αυτές χώρες. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που στήριξαν έμπρακτα την Τουρκία αλλά η στάση της Τουρκίας δεν θα αλλάξει εύκολα. Η εικόνα της Ελλάδας στην Τουρκία αλλάζει καθώς ο πολίτης πλέον δεν ακούει πως είμαστε οι ‘’κακοί’’ αλλά οι αλληλέγγυοι», ανέφερε ο κ. Τάσος Χατζηβασιλείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου