Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Πόλεμος; Τρέξε να σηκώσεις τα λεφτά από την τράπεζα…

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός.
Από το antibaro 

Επί τη ευκαιρία της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ», που πλησιάζει, θα ακουστούν και πάλι οι ίδιο τετριμμένοι «δεκάρικοι», περί ομοψυχίας και ομονοίας του τότε λαού, θα τα περδικλώσουν οι «αριστεροί» με την εθνική αντίσταση, θα καρυκευτούν τα μηνύματα «της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας» και με ολίγον κορωνοϊό και θα… σβήσουν τα φώτα. Βεβαίως θα διατρανωθεί και η κοσμοξάκουστη αποφασιστικότητα των πολιτικών, να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έναντι της Τουρκίας, η οποία αλωνίζει ανενόχλητη το Αιγαίο.

Θα πρότεινα φέτος να πρωτοτυπήσουν και, αντί για τα χιλιοειπωμένα διαγγέλματα, να διαβάσουν το τι μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα στα σχολεία για το «Σαράντα».

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό – Οι 19 περιοχές που θα έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα: Μάσκες παντού – Τι ισχύει για την εστίαση - Γιατί δεν μπορούν να εφαρμοστούν τοπικά lockdowns στην Αττική

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δύο μέτρα ανακοινώθηκαν, τα οποία θα επηρεάσουν τις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα:

  • η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού και
  • απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 00:30 μέχρι τις 05:00 στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές.

Σε πορτοκαλί συναγερμό δηλαδή σε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση, βρίσκονται συνολικά 17 περιοχές: η Αττική, η Αχαΐα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θήρα, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Κέα-Κύθνος, η Λέσβος, η Μύκονος, η Πέλλα, η Σάμος και τα Τρίκαλα και από αύριο ανεβαίνουν και: η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες.

Το "κουτοπόνηρο" σχέδιο των Τούρκων να φτάσουν τα 4 ν.μ. στο Καστελόριζο

Η Άγκυρα έκανε λόγο για..."λάθος μέτρηση"

Η νέα Τουρκική NAVTEX με την οποία ολοκληρώνει ουσιαστικά την πλήρη κάλυψη από το Οruc Reis της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας ανατολικά της Ρόδου και έως την Κύπρο και τα όρια με την Αιγυπτιακή ΑΟΖ, δεν είναι η μόνη πρόκληση σχετικά από την Άγκυρα.

Όπως φαίνεται, το σχέδιο του Ερντογάν, αφορά  στο να στοχεύσει, εκτός από το σύμπλεγμα της Μεγίστης και τν ευρύτερη περιοχή της οριοθετημένης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Συνεχίζεται η ένταση στη διαμάχη ΗΠΑ και Γερμανίας για τον αγωγό Nord Stream 2

Νέα ένταση στη διαμάχη Ουάσιγκτον – Βερολίνου για τον αγωγό Nord Stream 2

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι θα διευρύνει τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε πλοία τα οποία εργάζονται στο έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.
Η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι οι κυρώσεις «ενδέχεται να καλύπτουν ξένες εταιρείες ή άτομα που παρέχουν ορισμένες υπηρεσίες ή αγαθά» απαραίτητα για τη λειτουργία ενός πλοίου που συμμετέχει στο έργο, συμπεριλαμβανομένης της παροχής υπηρεσιών ή εγκαταστάσεων για αναβαθμίσεις ή εγκατάσταση εξοπλισμού ή χρηματοδότησή τους.

Θ. Συμβουλόπουλος: Τα αμείλικτα ερωτήματα από χάρτη των ΗΠΑ(Βίντεο)

Δεν πρόκειται για μια απλή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά για μη αναγνώριση των κρατικών υποστάσεων των δύο χωρών

Ο Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος, ένας απλός πολίτης με ενδιαφέρον όμως για τα κρίσιμα εθνικά θέματα, μίλησε σήμερα στον 98.4 με αφορμή άρθρο του στο millitaire.gr  ,όπου παρέθεσε και αποχαρακτηρισμένο χάρτη του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, από τον οποίο όμως προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα, όπως είπε, για τις θαλάσσιες ζώνες Κύπρου και Ελλάδας αλλά και για το πως συμπίπτει ο χάρτης αυτός με τις σημερινές κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή.