Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

O TAΦΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Β’,τοῦ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ (958 – 15 Δεκ.1025)

Από το koukfamily

Όταν οι Έλληνες ανέκτησαν την Πόλη από τούς Λατίνους το 1261, βρήκαν στο νεκροταφείο πεταμένο, ένα σκελετό στον οποίο οι Φράγκοι είχαν βάλει περιπαικτικά στο στόμα μία φλογέρα. Δίπλα στον σκελετό, ήταν παραβιασμένος και συλημένος ένας τάφος με μία επιγραφή πού έγραφε: «Βασίλειος Πιστός Ἐν Χριστῷ Τῷ Θεῷ Βασιλεύς Αὐτοκράτωρ Ρωμαίων». Ήταν ο σκελετός του ανθρώπου, πού έδωσε στο Ελληνικό Μεσαιωνικό κράτος την μεγαλύτερη δόξα πού γνώρισε ποτέ. Ήταν ο άνθρωπος πού πολεμώντας στην πρώτη γραμμή του μετώπου μέχρι τα βαθιά του γεράματα, έσωσε την Μακεδονία από τούς Βούλγαρους εισβολείς, πού απώθησε τούς Άραβες και τούς Αιγύπτιους από την Μικρά Ασία και τούς Σαρακηνούς από την Καλαβρία και εκείνος πού κυνήγησε αλύπητα την παντοδύναμη αριστοκρατία προς όφελος των ακτημόνων και των αδυνάτων, ενώ παράλληλα γέμισε τα ταμεία του κράτους.

Γραμμική Α

Δίσκος της Φαιστού
Από το christselentis

Η γραμμική Α εμφανίστηκε στην Κρήτη στο πρώτο μισό της δεύτερης χιλιετίας π.Χ., και αποτέλεσε συνέχεια της κρητικής ιερογλυφικής. Η γραμμική Β (ελληνική γραφή) χρησιμοποιεί πολλούς από τους χαρακτήρες της γραμμικής Α, αλλά με διαφορετικές, όπως φαίνεται, φωνητικές αξίες. Όταν επιχειρήθηκε να διαβαστεί η γραμμική Α με τις φωνητικές αξίες της γραμμικής Β, οι λέξεις που προέκυψαν δεν μπορούσαν να αντιστοιχηθούν με καμία γνωστή διάλεκτο. Από αυτό φαίνεται πως είτε η αρχαία μινωική διάλεκτος ήταν μια αυτόνομη γλώσσα (όχι ελληνική) ή (αν η φωνητικές αξίες της γραμμικής Α είναι διαφορετικές από εκείνες της γραμμικής Β) θα μπορούσε να πρόκειται για οποιαδήποτε γλώσσα.

Γραμμική Β

Από το christselentis

Η γραμμική Β είναι μια συλλαβική γραφή που χρησιμοποιήθηκε για την απόδοση των Μυκηναϊκών Ελληνικών. Προηγήθηκε της αλφαβητικής Ελληνικής γραφής κατά αρκετούς αιώνες (από τον 13ο μέχρι ίσως τον 17ο αι. π.Χ., δείτε την πέτρα από τα Καυκάνια) και φαίνεται να χάνεται με την πτώση του Μυκηναϊκού πολιτισμού. Οι περισσότερες από τις πινακίδες γραμμικής Β βρέθηκαν στην Κνωσό, στην Κυδωνία, στην Πύλο, στη Θήβα και στις Μυκήνες.

Ο άνθρωπος ο οποίος αποκρυπτογράφησε τη γραμμική Β ήταν ο Ventris. Ενώ στην αρχή είχε υποθέσει ότι η γλώσσα θα ήταν Ετρουσκικά (γιατί άραγε;) στη συνέχεια διαπίστωσε ότι αρκετές επαναλαμβανόμενες λέξεις άλλαζαν μόνο στην τελευταία τους συλλαβή με τρόπο που θύμιζε τις κλήσεις στα Ελληνικά.

45χρονη χαρίζει ζωή σε 6 άτομα με το θάνατό της.... Ποιός το αποφάσισε;


Του Θάνου
Από το koukfamily
Η είδηση:

Μια τιτάνια διαδικασία δωρεάς οργάνων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Αλεξανδρούπολη. Ο εγκεφαλικός θάνατος μιας 45χρονης γυναίκας που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, οδήγησε τους οικείους της στην γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της. Ειδικά συνεργεία κατέφθασαν στο νοσοκομείο για να παραλάβουν τα όργανα της άτυχης γυναίκας, τα οποία θα χαρίσουν ζωή σε 6 άτομα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που περίμεναν εναγωνίως σωτήριο μόσχευμα.

Με νέα εισβολή ανά πάσα στιγμή στην Κύπρο της Τουρκίας απειλεί ο Ν. Έρογλου

Σε ένα παραλήρημα δηλώσεων σε μήνυμα του για την αποκαλούμενη  "εβδομάδα μαρτύρων" ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δεν δίστασε να απειλήσει το κυπριακό κράτος με νέα επέμβαση και εισβολή εάν οι Ελληνοκύπριοι εμμείνουν στην άποψή τους η Κύπρος να επανέλθει στο προ του 1974 καθεστώς.
Η  «μόνη εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους είναι οι σχέσεις με την μητέρα πατρίδα Τουρκία και η συνέχιση της εγγύησης της για το ψευδοκράτος», είπε π Ν. Έρογλου αφήνοντας να εννοηθεί πως η Τουρκία είναι έτοιμη εάν χρειαστεί να διασώσει ξανά την τουρκοκυπριακή κοινότητα!

Ειδική συσκευή που φοριέται στον ώμο σε ειδοποιεί ότι παρακολουθείσαι από κάμερες κλειστού κυκλώματος (Βίντεο)

Δεν είναι τυχαίο ούτε εκπλήσσει το γεγονός ότι το εν λόγω μαραφέτι με την ονομασία «Surveillance Spaulder» (συσκευή που σε ειδοποιεί ότι παρακολουθείσαι από σύστημα κλειστού κυκλώματος στο περιβάλλον) μας έρχεται από την «πρωτεύουσα των παρακολουθήσεων» του δυτικού κόσμου, το Λονδίνο.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Από το topotamidengirizeipiso

«...Αλλά ο κόσμος σήμερα είναι πιο σύνθετος και προετοιμασμένος να δεχθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική κυριαρχία μιας πνευματικής ελίτ και των παγκόσμιων τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμητέα σε σχέση με τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό που υφίστατο μέχρι τώρα».
 
(David Rockefeller, πρόεδρος ιδρυτής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και της Τριμερούς Επιτροπής, πρόεδρος του CFR, του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων. Εισήγηση που έκανε κατα τη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο Μπάντεν Μπάντεν το 1991).

Άγνωστο στρογγυλό αντικείμενο καταγράφεται δίπλα σε εμπορικό αεροπλάνο. (Βίντεο)


Ένα πολύ περίεργο αντικείμενο καταγράφηκε την ώρα που κάποιος παρατηρούσε με την κάμερα του ένα εμπορικό αεροπλάνο. Το αντικείμενο αυτό υπολογίζεται να είναι μεγέθους 2 με 5 μέτρων. Φαίνεται μεταλλικού τύπου και το σχήμα του είναι στρόγγυλο. Το αεροπλάνο βρίσκεται στα 37.000 πόδια περίπου και πετάει με ταχύτητα πάνω από 1.000 χλμ/ωρα.

Πόσα τελικά χρωστάει στην Ελλάδα η Γερμανία;

Το σημερινό Δημόσιο Χρέος μπορεί να καλυφθεί κατά 97% από τα οφειλόμενα της Γερμανίας προς την Ελλάδα μόνο από τα κατοχικά δάνεια!
Ένας "χριστουγεννιάτικος μποναμάς" για την Μέρκελ...

  Του Γιώργου Λεκάκη

Επειδή πολλά «νούμερα» ακούγονται τώρα τελευταία, περί των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, όσον αφορά τα κατοχικά δάνεια (πληθυντικός, γιατί δεν είναι ένα μόνο), πολλοί βγαίνουν και υποτιμούν τα νούμερα, παίζοντας το δικό τους παιχνίδι, ενώ εκκρεμεί και μια απόφαση από το Νομ. Συμβούλιο του Κράτους, εξασφάλισα ένα μικρό μόνο κεφάλαιο από την ανέκδοτη μελέτη του φίλου μου, και πλέον έγκυρου κατ’ εμέ μελετητή του θέματος, του Τζ. Γκούσκου. Και σας την παρουσιάζω, με την ευχή να εκδοθεί σύντομα το βιβλίο του:

Μά αὐτή ἡ Ἑλληνική μυθολογία διαρκῶς νά ἐπιβεβαιώνεται;

Μά αὐτή ἡ Ἑλληνική μυθολογία διαρκῶς νά ἐπιβεβαιώνεται;
Τί δυστυχία εἶναι αὐτή γιά τούς ἀρνητές της;
Τί μεγάλο πόνο καί καϋμό καί ὀργή θά ἔχουν συσσωρεύσῃ;

Μά δέν εἶναι νά τούς λυπᾶται κάποιος;
Ἐγὼ προσωπικῶς ἔχω ἀρχίσῃ καὶ διασκεδάζω πολύ…

Πάντα πίστευα πὼς ἡ ἴδια ἡ Γῆ θὰ «ξεράσῃ» κάθε ἀλήθεια ποὺ ἀπαιτεῖται, πρὸ κειμένου νὰ μᾶς ὑποδείξῃ τὸ ποιὰ εἶναι ἱστορία της…

Δὲν περίμενα πὼς μία ἀπὸ τὶς σημαντικότερες ἐπιβεβαιώσεις θὰ ἐρχόταν ἀπὸ τὸ διάστημα…

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ: H HMEΡΑ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΧΕΣ!


Του Αγγελου Βιαννίτη

Έχετε μια ευχή που θέλετε πολύ να πραγματοποιηθεί; Το χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 22 Δεκεμβρίου, είναι η καλύτερη ημέρα για να την εκφράσετε και να ξεκινήσει η διαδικασία για την πραγματοποίησή της. Ακολουθήστε την τεχνική που σας προτείνουμε και έχετε εμπιστοσύνη: το Σύμπαν είναι με το μέρος σας...

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχει δύο όψεις: από τη μια είναι συνυφασμένη με την οικογενειακή ατμόσφαιρα, τα λαμπερά φώτα και τα στολίδια, την ανταλλαγή δώρων αγάπης και γενικά την αισιοδοξία και την ελπίδα για την αλλαγή και το καινούργιο. Από την άλλη, όπως υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι και έχουν αποδείξει οι στατιστικές, οι γιορτές είναι μια περίοδος που τα μοναχικά άτομα νιώθουν πιο έντονα τη μοναξιά τους, κλείνονται περισσότερο στον εαυτό τους και υπάρχει έξαρση της μελαγχολίας και της κατάθλιψης.

Ο άστεγος της Δεληγιώργη που στόλισε το πεζοδρόμιό του, μιλά 3 ξένες γλώσσες και έχει 7.030 ένσημα

Χθες οι εικόνες του πεζοδρομίου όπου ζει στην οδό Δεληγιώργη, με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια έκανε το γύρο των διαδικτύου, προκάλεσε σχόλια, συγκίνηση, αγανάκτηση αλλά και ντροπή.


Ποιός είναι όμως ο άντρας που ενώ ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης, μέσα στους παγωμένους δρόμους της Αθήνας αρνείται να εκχωρήσει το δικαίωμά του να απολαύσει τα Χριστούγεννα;

Τεράστιες ποσότητες γλυκού νερού κρύβουν οι ωκεανοί

Οι ηπειρωτικές υφαλοκρηπίδες των ωκεανών κρύβουν τεράστια αποθέματα γλυκού νερού που θα μπορούσε να λύσει το παγκόσμιο, εκρηκτικό πρόβλημα της λειψυδρίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην επιθεώρηση “Nature” η φυσική συσσώρευση γλυκού νερού κάτω από τον πυθμένα των θαλασσών δεν είναι ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, αλλά απαντάται σε όλο τον κόσμο.
Εκτιμάται δε ότι στις υφαλοκρηπίδες της Βορείου Αμερικής, της Κίνας, της Αυστραλίας και της Νοτίου Αφρικής κρύβονται γύρω στα 500.000 κυβικά μέτρα νερού χαμηλής αλατότητας, όγκος εκατοντάδες φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με εκείνον που αντλήθηκε από το υπέδαφος κατά τον 20ο αιώνα επισημαίνει ο  Βίνσεντ Ποστ του Πανεπιστημίου «Φλίντερς» της Αδελαΐδας που συνέγραψε τη μελέτη.

Ξύλο και χημικά στο παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Ένας αγρότης τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό - Ένταση και... πορτοκαλοπόλεμος μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών - Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στο κέντρο.
Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας όπου από το πρωί είναι σε εξέλιξη το παναγροτικό συλλαλητήριο. Εν τω μεταξύ ανοιχτοί είναι πια όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο μετά τις 15:00 και μετά τον πορτοκαλοπόλεμο, σημειώθηκε ένταση στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ αγροτών και αντρών των ΜΑΤ, ενώ κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, ένας αγρότης τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν δέχθηκε χτύπημα από γκλομπ.

Κέρδη στη Wall, σε τρίτο διαδοχικό ιστορικό κλείσιμο στοχεύει ο Dow

 Dow16.264,6385,55 0,53%  



  Nasdaq4.058,14-11,92 -0,29%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε θετικό έδαφος άνοιξαν την Παρασκευή οι δείκτες της Wall Street μετά τους εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης που κατέγραψε η αμερικάνική οικονομία το γ’ τρίμηνο ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, με τον Dow Jones να βάζει πλώρη για το τρίτο διαδοχικό ιστορικό κλείσιμο και την πρώτη εβδομάδα κερδών μετά από 2 εβδομάδες απωλειών.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε με εντυπωσιακό ρυθμό 4,1% σε ετήσια βάση το γ΄ τρίμηνο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις του υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ που τοποθετούσαν στην ανάπτυξη στο 3,6%, καθώς τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η νέα μέτρηση του υπουργείου έδειξε ότι η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από το τέταρτο τρίμηνο του 2011. Αυτή ήταν παράλληλα η δεύτερη υψηλότερη μέτρηση από την έναρξη της ανάκαμψης στα μέσα του 2009.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να επικυρώδουν την αιφνιδιαστική απόφαση της Fed να αρχίσει τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων πυροδοτώντας κλίμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές της οικονομίας που εκτόξευσε το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 64,00 μονάδες (0,40%) και βρίσκεται στις 16.243,10 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 20,70 μονάδων (0,51%) φτάνοντας 4.078,80 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 7,20 μονάδων (0,40%) και βρίσκεται στις 1.816,80 μονάδες. 

Κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 103,52 μονάδες, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 1,70%. Σε εβδομαδιαία βάση, το ΧΑΚ κατέγραψε ζημιές σε ποσοστό 4,01% ή 4,33 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 287.686,02 ευρώ.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 51,36 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 1,60%.

Σε χαμηλό δύο μηνών ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 15 Οκτωβρίου σημείωσε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, κινούμενος έντονα πτωτικά σε μία συνεδρίαση αυξημένου τζίρου και λήξης δικαιωμάτων και ΣΜΕ σε μετοχές και στον δείκτη FTSE Large Cap.

Αναλυτές αποδίδουν την ένταση των πιέσεων στο ελληνικό ταμπλό, σε ρευστοποιήσεις που γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την κατοχύρωση κερδών εντός του τρέχοντος έτους, προκειμένου να αποφευχθεί η φορολόγησή τους με το νέο φορολογικό καθεστώς που προωθείται για το 2014.

Η Ομορφιά της Ελλάδος(Φωτογραφίες)

Από το e-fungus.gr

Ο Παράδεισος επί της Γης πραγματικά υπάρχει και βρίσκεται φυσικά στην Ελλάδα. Όλα τα είδη φύσης, βουνά, δάση, ποτάμια, νησιά, παραλίες, πέτρες, ηφαίστεια, θάλασσες! Όλα διαφορετικά, όλα υπέροχα!
Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες από τις χιλιάδες που θα μπορούσαμε να βάλουμε αν σήκωνε ο σέρβερ, και αποτελούν ένα μικρό δείγμα για το τι είναι Ελλάδα.
Ελλάς, σημαίνει «οι πέτρες του φωτός» και ο λόγος είναι αυτός: