Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

"Μαθηματικά και Νοημοσύνη"

                                                             Eισήγηση του Νίκου Λυγερού
                                                       με θέμα: "Μαθηματικά και Νοημοσύνη"
                                                            Κινηματοθέατρο Λακκίου, Λέρος

"Eτοίμαζαν πραξικόπημα γι αυτό τους αποστρατεύσαμε"!!!


Από το defencenet

Ένα απίστευτο βρώμικο παιχνίδι παίζεται από την κυβέρνηση στο εξωτερικό της χώρας, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες Βρετανών δημοσιογράφων στο defencenet.gr, στελέχη των πρεσβειών μας για να δικαιολογήσουν την χθεσινή κυβερνητική εκτροπή στις κρίσεις των Αρχηγών, υποστηρίζουν ξεδιάντροπα ότι οι αξιωματικοί σχεδίαζαν ... πραξικόπημα! Και για τον λόγο αυτό τους αποστράτευσαν! 
Πραγματικά ο τρόπος με την οποία αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά γεγονότα οι κυβερνώντες, προκειμένου να γαντζωθούν λίγο ακόμα στην εξουσία, προβληματίζει και γενικότερα: Αν είναι ικανοί να διαβάλουν τόσο ωμά και σκαιά την ίδια την χώρα (γιατί περί διαβολής της ίδιας της χώρας πρόκειται όταν υποστηρίζουν ότι η μέχρι σήμερα στρατιωτική ηγεσία ετοίμαζε πραξικόπημα και γι αυτό τους αποστράτευσαν μαζικά) σε ένα τέτοιο θέμα, φανταζόμαστε σε άλλα τι κάνουν, που δεν δημοσιοποιούνται.
 Image
Χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε χτές 1 Νοεμβρίου αναφέρει ότι «οι ξαφνικές κρίσεις στις ΕΕΔ δημιούργησαν την εντύπωση ότι μία τουρκικού είδους στρατιωτική συνομωσία είχε γίνει αντιληπτή από την κυβέρνηση χωρίς όμως να υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες ή φήμες να είχαν κυκλοφορήσει στην χώρα. Οι ΕΕΔ δεν έχουν παρέμβει στην πολιτική ζωή της Ελλάδας μετά την ανατροπή της Χούντας η οποία κυβέρνησε την χώρα την περίοδο 1967-1974» (The development gave the impression that a Turkish-style military conspiracy was suspected by the government, but no such rumours or allegations had circulated in the country. Greece has been free of political interventions by the military since the overthrow of the military junta that ruled the country in the 1967-74 period.). (http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8863728/Greek-military-leadership-changes-spark-opposition-outcry.html)

Ρωσικό "χαστούκι" στον Γ.Παπανδρέου - Ν.Μεντβέντεφ: Είσαι λαϊκιστής

Aπό το defencenet

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανταπέδωσε για άλλη μια φορά στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου την άθλια συμπεριφορά της κυβέρνησης του τελευταίου έναντι της Ρωσίας (της μοναδικής χώρας που είχε δεχθεί να στηρίξει την Ελλάδα με αντάλλαγμα μόνο το - χαμηλό - επιτόκιο το δανείου του δανείου των 25 δισ. ευρώ) και τον αποκάλεσε εμμέσως πλην σαφώς "λαϊκιστή"!
Σύμφωνα με την δήλωση του Ν.Μεντβέντεφ από την σύνοδο των G20 από τις Κάννες "Όλος ο κόσμος περιμένει καλές ειδήσεις από την Ελλάδα. Καλές ειδήσεις και όχι εξωτικές και λαϊκίστικες. Περιμένουμε από την Ελλάδα και την ηγεσία της να κάνει το καλύτερο δυνατό".

Άλλα είπε στο υπουργικό, άλλα στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Από το newsbomb

Με διαφορετικό πρόσωπο και πολιτικές αποφάσεις εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός μέσα μία ώρα κοροϊδεύοντας ανοιχτά τους υπουργούς του, τους βουλευτές του και τον ελληνικό λαό.

Ενώ μέχρι τις 18.30 στο υπουργικό μιλούσε για την προοπτική μεταβατικής κυβέρνησης, κοινής συναίνεσης με τη ΝΔ και με αυτή την πρωθυπουργική άποψη έφυγαν από το συμβούλιο οι υπουργοί του.
Μισή ώρα αργότερα στην Κ.Ο. του, δεν έκανε νύξη ούτε για μεταβατική κυβέρνηση, ούτε για αποφυγή του δημοψηφίσματος, αλλά τους ζήτησε αύριο ψήφο εμπιστοσύνης για να προχωρήσει λέει στην εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτώβρη.
Η Βάσω Παπανδρέου του επιτέθηκε δριμύτατα στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. κατηγορώντας τον ότι βάζει τη χώρα σε κίνδυνο και τους εξέφρασε τη λύπη της λέγοντας του ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Χαοτική η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ - Ένας πρωθυπουργός εκτός πραγματικότητας και οι βουλευτές στα κάγκελα με άγριες βρισιές


Από το newsit

- Από τον Ε. Βενιζέλο ακούσαμε ότι δεν θα γίνει δημοψήφισμα τελικά
- "Άδειασμα" Διαμαντοπούλου σε Παπανδρέου: Μας κορόιδεψες για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας
- Βάσω προς πρωθυπουργό: Έχεις άγνοια της κατάστασης της χώρας
- Δ. Λιντζέρης: Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης
- Υπουργός προς Ε.Παναρίτη: Κοίτα το μο... την κάναμε και βουλευτή


Τα επιχειρήματα που επέλεξε ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει την απόφαση του να πάρει πίσω το δημοψήφισμα προκάλεσαν θυμηδία και δυσμενέστατα σχόλια από τους βουλευτές και τους υπουργούς της κυβέρνησης του. Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η χώρα βγήκε κερδισμένη από την αναξιοπιστία που προκάλεσε σε ΕΕ και ΔΝΤ και την αναστάτωση στις αγορές!

CNN: "Ο Παπανδρέου να έχει έτοιμο ένα ελικόπτερο!"

Από το protothema

«Ο Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί πως θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να διαφύγει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως ο Αργεντινός Πρόεδρος  Fernando De La Rue το Δεκέμβριο του 2001» αναφέρει στην κατακλείδα του δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNN, σχετικά με τις ομοιότητες της «ελληνικής τραγωδίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με την Αργεντινή του 2001.

Με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» το CNN αναφέρεται στην αλληλουχία των γεγονότων από την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και παραλληλίζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας με αυτή της Αργεντινής, που οδήγησε στην ανεξέλικτη χρεοκοπία της χώρας.

Κανέλλη: "Μας ρωτάνε αν θέλουμε να πεθάνουμε ή να μας σκοτώσουν"

Aπό το news247

Με βρετανική ψυχραιμία, αγγλικό φλέγμα και σαφέστατη τοποθέτηση διαποτισμένη με μπόλικη δόση χιούμορ, η βουλευτής του ΚΚΕ έκλεψε την παράστασή με τις δηλώσεις της στο βρετανικό Channel 4 και το δημοσιογράφο Jon Snow (vid)



Μετά τον τραγέλαφο των Καννών που μας έφερε στην έξοδο από το ευρώ Δεν φεύγει ο Παπανδρέου και επιμένει στην ψήφο εμπιστοσύνης!



Από το protothema

Κανονικά προχωρά ο Γιώργος Παπανδρέου στην διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το ξεκαθάρισε αυτό στ διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι αμέσως μετά θα ξεκινήσουν διαδικασίες συνεννόησης με τη ΝΔ προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει ο τόπος.
Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια νέα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης για να απαντήσει ο πρωθυπουργός ότι οι συναινετικές διαδικασίες θα ακολουθήσουν.

Προετοιμασίες για την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ

"H Ευρωζώνη επεξεργάζεται τρόπους για να διασφαλίσει ότι τα μέλη της δεν θα ζημιωθούν σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη", δήλωσε νωρίτερα στην τηλεόραση ZDF ο ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
"Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα είναι μία καταστροφή για τους ανθρώπους στη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ευρωζώνη.

BBC News: Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει ο Έλληνας πρωθυπουργός

Από το  real
Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται πηγές από την Αθήνα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται μέσα στην επόμενη μισή ώρα να υποβάλει την παραίτησή του.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο, στη συνάντηση που θα έχουν οι δύο άνδρες ο πρωθυπουργός θα υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτησή του και θα ανοίξει τον δρόμο για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στο τιμόνι της οποίας θα τεθεί ο Λουκάς Παπαδήμος,

"Ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να παραιτηθεί", λέει η γ.γ. παρα τω πρωθυπουργώ Ρεγγίνα Βάρτζελη-Όλα τα σενάρια

Από το newsit

- ΩΡΑ 14.30 ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
- Θα πάρει πίσω το δημοψήφισμα για να μείνει πρωθυπουργός;
- Τι εισηγήσεις δέχεται ΕΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ο κ. Παπανδρέου - Αμέσως μετά θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
- ΠΡΩΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Παραίτηση υπουργών στο υπουργικό και εκλογή νέου πρωθυπουργού από την Κ.Ο
- ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τον Α.Σαμαρά
- ΤΡΙΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Παραίτηση Παπανδρέου σε Παπούλια και σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας
- ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Συνάντηση Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση παρουσία Μόσιαλου
- Λιντζέρης: υπάρχει έλλειμμα διακυβέρνησης - Ε. Καϊλή και Ε.Παναρίτη δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης
- REUTERS: Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα εισηγηθούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με Λ. Παπαδήμο

Εθνική ταπείνωση στις Κάννες - Εκείνοι μιλούσαν, εκείνος άκουγε - Όλοι οι διάλογοι


Aπό το newsit
 
Ο Πρωθυπουργός της χώρας ως εκπρόσωπος ενός ολόκληρου Έθνους έμεινε παρατηρητής των εξελίξεων. Η Ελλάδα παρακολούθησε την επικεφαλής ενός ξένου κράτους να ανακοινώνει τις αποφάσεις για το μέλλον της.
Χρονικά, η Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε τόσο την ημερομηνία, όσο και το ερώτημα του δημοψηφίσματος που θα γίνει στην Ελλάδα.
Ουσιαστικά, φάνηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος να επιβάλει στην Ελλάδα τις δικές της αποφάσεις (και κατ' επέκταση των άλλων) ακυρώνοντας δύο αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός (αυτό τουλάχιστον υποστήριζε) πήγαινε να προτείνει ένα δημοψήφισμα επί της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και δεύτερον ένα δημοψήφισμα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Αντ' αυτού ακούσαμε από τα χείλη της Καγκελαρίου ότι η απόφαση της Ευρώπης είναι πριν τη συμφωνία, το συντομότερο Δυνατό και αρχές Δεκεμβρίου ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει δημοψήφισμα για το εαν θέλει να παραμείνει η όχι στο ευρώ.
Άλλαξε και ο χρόνος και το ερώτημα.

Telegraph: «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι τρελός»

Aπό το zougla

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011, 21:22
«Τρελό» χαρακτηρίζει σε δημοσίευμα της η βρετανική Telegraph τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, βάζοντας τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ο Έλληνας Γιώργος είναι τρελός, αλλά η τρέλα του ακόμα αποκαλύπτει την άσχημη αλήθεια».

«Η τρέλα του Γιώργου Παπανδρέου, του Έλληνα πρωθυπουργού, έχει θέσει για ακόμα μία φορά την ευρωζώνη σε αποδιοργάνωση», συνεχίζει στον υπότιτλό του το άρθρο του Damian Reece.

Στη συνέχεια, ο συγγραφέας του άρθρου αναρωτιέται για το αν ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι «υπεύθυνος ηγέτης», καθώς επιλέγει να θέτει εκβιαστικά διλήμματα στον λαό του, αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους του. Παράλληλα, τονίζει πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού «δεν επιθυμεί δημοψήφισμα».