Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Προετοιμασίες για την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ

"H Ευρωζώνη επεξεργάζεται τρόπους για να διασφαλίσει ότι τα μέλη της δεν θα ζημιωθούν σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη", δήλωσε νωρίτερα στην τηλεόραση ZDF ο ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
"Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα είναι μία καταστροφή για τους ανθρώπους στη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ευρωζώνη.
Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι γι' αυτή την περίπτωση", τόνισε απαντώντας στο ερώτημα αν θα θιγούν οι Γερμανοί φορολογούμενοι σε περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.
Βεβαίως ο κ. Γιούνκερ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Ελλάδα να παραμείνει μεν στην ευρωζώνη, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει με οποιοδήποτε κόστος.
Λαγκάρντ: Ή αφήνετε τα δημοψηφίσματα ή ξεχάστε την 6η δόση
Έξαλλη με τις κυβερνητικές αποφάσεις είναι και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία φαίνεται να έθεσε τρεις επιλογές: "Είτε ματαίωση του δημοψηφίσματος, είτε αναβολή επ΄ αόριστον, είτε άμεση διεξαγωγή του. Βεβαίως, στην περίπτωση που γίνει τελικά το δημοψήφισμα δεν πρέπει να τεθεί σε αυτό ερώτηση για την δανειακή συμφωνία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου